POLİTİKA - 21 Mart 2012 Çarşamba 17:12

DEMİRTAŞ: "HALK FERMAN DİNLEMİYOR"

A
A
A
DEMİRTAŞ: "HALK FERMAN DİNLEMİYOR"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Diyarbakır`da ve İstanbul`da gördük ki, halk ferman dinlemiyor" dedi.
BDP tarafından Adana`nın merkez Seyhan ilçesindeki Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı`nda Nevruz mitingi düzenlendi. Mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Demirtaş ve Önder kalabalığı selamlayarak, güvercin uçurdular. Mitingde PKK elebaşı Abdullah Öcalan`ın posterleri açılarak, terör örgüt lehine sloganlar atıldı. Demirtaş konuşmasında, özerklik ve ana dilde eğitim istediklerini belirterek, isteklerinin hep görmezden gelindiğini savundu.
Kürtlerin artık kendi kendini yönetmek istediğini söyleyen Demirtaş, bunu da her seçimde gösterdiklerini kaydederek şöyle devam etti:
"Seçim çalışması yaptık kazandık, referandumda kazandık, belediye seçimlerini kazandık. Belediye başkanlarımızı tutukladılar, milletvekillerimiz içeride, siyaset yapanları içeri atıyorlar. Halk meydanlara çıkınca Başbakanın paçaları tutuşuyor. Özerklik istiyoruz, ana dilde eğitim istiyoruz, cezaevleri boşalsın istiyoruz, kimliğimizin kültürümüzün tanınmasını istiyoruz. Önderliğin Öcalan arasında olsun istiyoruz. Önce `Nevruz yok` dediler. Sonra baktılar Nevruz inkar edilemiyor, genelge yayınlayıp
`Valiler, komutanlar takım elbise kravatla ateşin üzerinden atlayacaklar, yumurta tokuşturacaklar` dediler. Halk buna da itibar etmeyince bu yıl yeni bir icat buldular. 21 Mart dışında Nevruz`un kutlanamayacağını açıkladılar. Bu genelgeyi yazan zihniyet, bu yasağı 2012 yılında Kürt halkına dayatanlar ne Nevruz`u ne de Nevruz`un ruhunu bilmiyor. Kürtler bayramını kutlamak için sizden izin almadı. Diyarbakır`da, İstanbul`da gördük ki halk ferman dinlemiyor. Halk nerede ne zaman istiyorsa inancını, kültürünü o
şekilde kutlamak istiyor. Kürt halkının dili vardır. Bu dil Türk halkının dilinin karşısında, zıddında değildir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.