YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 18:48

EОİTİM BİR-SEN`DEN BAKAN DİNÇER`İN VERMİŞ OLDUОU RAKAMLARA TEPKİ

A
A
A
EОİTİM BİR-SEN`DEN BAKAN DİNÇER`İN VERMİŞ OLDUОU RAKAMLARA TEPKİ

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Neşet Taner, öğretmenlerin okuldaki ders süreleriyle ilgili Bakan Ömer Dinçer`in verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Neşet Taner, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitim muhabirleriyle yaptığı toplantıda öğretmenlerin ilköğretimde ortalama 870 saat, ortaöğretimde ise 756 saat okulda kaldığını belirttiğini söyledi.
Bakan Dinçer`in açıklaması baz alınarak hesaplandığında, öğretmenlerin günlük saat cinsinden ilköğretimde 4,8 saat, ortaöğretimde ise 4,2 saat okulda kaldığı şeklinde bir bilgi ortaya çıktığını ifade eden Neşet Taner, fakat bunun gerçeği yansıtmadığını iddia etti.
Taner, "İlköğretimdeki bir öğretmen günde 6 saat derse girmekte ve bu 180 günde 870 değil, bin 80 saat yapmaktadır. Bakan Dinçer`in vermiş olduğu rakamlar gerçeği yansıtmadığı gibi arada 210 saat gibi büyük bir fark bulunmaktadır. Bununla birlikte öğretmenlerimiz öğle arasında ve nöbetlerde okulda bulunmakta, 180 iş gününün haricindeki günler için ek ders ücreti dahi alamamaktadır. Üstelik hafta sonu kursları, etütler, toplantılar, seminerler bu çalışma saatlerine dahil edilmemiştir. Bakanlık, eğitimde
verimi artırma adına değişiklikler yaptığı bir dönemde eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozacak söylemlerden uzak durmalı ve eğitim çalışanlarıyla ilgili iletişimin dilini yakalamalı; yüzünü de artık eğitimcilere dönmelidir" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir