YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 16:02

AKHİSAR`DA YAŞLILAR UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADI

A
A
A
AKHİSAR`DA YAŞLILAR UNUTULMAZ BİR GECE YAŞADI

Akhisar Huzurevi Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyonu Merkezi`nde kalan yaşlılar, düzenlenen etkinlikle unutulmaz bir gece yaşadı.
18-24 Mart arasında kutlanan Ulusal Yaşlılar Haftası kutlama programı, Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu`nda dün akşam gerçekleştirildi. Geceye, yaşlıların yanı sıra Akhisar`ın yerel yöneticileri de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan merkezin müdürü Veli Başoğlu, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına merkezimiz, 45 huzurevi ve 40 rehabilitasyon bölümü olmak üzere toplam 85 kişi kapasitelidir. 60 yaş ve üzeri, ekonomik ve sosyal yoksunluk içerisinde olan yaşlılarımıza yatılı hizmet veren bir kuruluştur. Kuruluşumuzda yaşlılarımızın tüm ihtiyaçları karşılanmakta, yaşanılabilir nezih bir ortam da kendilerine hizmet sunulmaktadır" dedi.
Programda, konuşmaların ardından, Denizli Alzheimer Derneği`nin hazırladığı kısa tiyatro oyun sergilendi. 25 dakikalık sinevizyon gösterisi ise salonu dolduranlara duygu dolu anlar yaşattı. Namıkoğlu Anadolu Lisesi örgencilerinin hazırladığı "Hastane" isimli oyun ilgiyle izlendi. Akhisar Kaymakamı Kamil Köten`in, Çocuk Bakım Evi`ne katkıda bulunanlara teşekkür belgesi vermesinin ardından gece, koronun "Eski dostlar" şarkısını seslendirmesiyle sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.