YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 11:50

MAMAK BELEDİYESİ`NİN UYGULAMALI BİLİM MERKEZİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

A
A
A
MAMAK BELEDİYESİ`NİN UYGULAMALI BİLİM MERKEZİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Mamak Kültür Merkezi`nde bulunan Uygulamalı Bilim Merkezi, birbirinden güzel etkinlikleri öğrencilerle paylaşmaya devam ediyor.
Mamak Kültür Merkezi`ndeki Bilim Merkezi`nde, öğrencilerin bilimsel gelişmeleri daha yakından görüp uygulayarak takip etmelerini sağlamak amacıyla, 35 adet stant ve düzenek hizmet veriyor. Bugüne kadar 8 etkinlik düzenlenen merkezde, 9. Bilim Şenliği kapsamında bu kez Doğal Enerji Sistemleri, Buhar Basınçlı Makinelerin Çalışma Prensibi görücüye çıktı. Bugüne kadar 20 bin öğrencinin ziyaret ettiği merkezin, Mamak Bilgi Evi öğrencilerinin yanı sıra, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İstanbul Bilfen
Kolejleri ve Ankara TED Koleji de Bilim Merkezi`nin ziyaretçileri arasında yer alıyor.
Bölgedeki okullar, ODTÜ`nün bilim rehberliği kursundan mezun olmuş uzman öğretmenler eşliğinde 40 dakikalık seanslarla merkezi ziyaret ediyor. Öğrenciler tarafından ziyaret edilen merkeze, Mamak Belediyesi, servis araçlarıyla da destek oluyor. Ziyarete gelen öğrenciler interaktif bilim istasyonlarını uyguluyor ve dokunuyor. Zaman zaman da sinevizyon gösterisi eşliğinde bilimin tadına varıyor.
Bugüne kadar Gök Bilim Şenliği, Alternatif Enerji, Robotlar Dünyası, Cam Teknolojileri, Buharlı Basınç Enerjisiyle Çalışan Lokomotifler, Hidrojenli Otomobiller, Kalp Davulu ve Sinemanın Temel Prensibi, İnsansız Hava Aracı, Gözle Çalışan Bilgisayar ve Fotoğraf Çeken Robot gibi etkinlikler düzenlenen merkezde bu kez Doğal Enerji Sistemleri, Buhar Basınçlı Makinelerin Çalışma Prensibi görücüye çıktı.
Gençlerin Bilim Merkezi`ne büyük ilgi duyduklarını ve merkezin fiziksel alemi genç beyinlere aktarma noktasında çok etkili olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bilimsel çalışmaların atölyesi olarak değerlendirilen merkezin, gençleri, keşfetme, araştırma merak uyandırma noktasında desteklediğini söyledi. Akgül, "Bilim insanlığın ortak malıdır. Gençlerimizin Bilim Merkezlerine ihtiyaçlarının var olduğunu düşünerek Mamak Kültür Merkezimiz içinde yer alan Uygulamalı Bilim Merkezimizde bilimi
uygulamalı olarak gençlerimize aktarıyoruz. Bilim Merkezi`mizle eğitime tam destek veriyoruz. Bölgemizdeki ve Ankara`nın çeşitli ilçelerinden gelen öğrenciler Bilim Merkezi`mizi ziyaret ediyor. Ankara genelinde 3. büyük Bilim Merkezine sahibiz ve merkezimizde, keşfetmek, araştırmak, merak uyandırmak ve öğrencilerimizin derslerine birebir destek sağlıyoruz. Etkinliklerimizi büyük buluşları, öğrencilerimiz ve halkımızla paylaşıyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir