ASAYİŞ - 22 Mart 2012 Perşembe 12:52

ÖLMEDEN ADINI SÖYLEDİĞžİ KATİLİ 13 YIL 4 AY CEZA ALDI

A
A
A
ÖLMEDEN ADINI SÖYLEDİĞžİ KATİLİ 13 YIL 4 AY CEZA ALDI

Konya`da vurulan köfteci Mehmet Işık`ın ölmeden katilinin adını söylemesi üzerine yakalanan zanlı, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 11 Ocak 2011 tarihinde merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Kavşağı`nda meydana gelmişti. Kavşakta köfte satan Mehmet Işık (23), bir otomobilden tüfekle ateş açılması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Işık ölmeden saniyeler önce polise, "Beni Mustafa Özcan" vurdu demiş ve katil yakalanmıştı. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen cinayet davasının karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mustafa Özcan ile öldürülen Mehmet Işık`ın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Tüm
delillerin toplandığını belirten mahkeme, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında sanık Özcan`ın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını ve TCK 29. maddesi gereğince haksız tahrik koşullarını uygulanmasını istedi. Son sözü sorulan sanık Mustafa Özcan ise, "Takdir mahkemenin" dedi. Mahkeme heyeti de sanık Mustafa Özcan hakkında kasten adam öldürme suçundan önce müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezayı iyi hal ve haksız tahrik maddesi gereğince 12 yıl 6 aya indirdiklerini
açıkladı. Heyet, mala zarar verme suçundan dolayı da 10 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. Özcan, toplam 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, diğer sanıklar C.Y. ve İ.E. hakkında beraat kararı verildi.
Mustafa Özcan cinayeti itiraf ederken şöyle demişti:
"Eşimin yanında beni Mehmet arkadaşları ile birlikte dövmüştü. Bu olayın uzamaması için sonraki günlerde görüşmeye gittiğimde Mehmet bana silah çekti. Ben de arabadaki tüfeği alarak ateş ettim, öldürme kastım yoktu."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.
Samsun Karlı rampayı çıkarken zorlanan araç alev alev yandı: Sürücü yanan araçta para ve altınını aradı Samsun’da kar yağışı altında rampayı çıkarken zorlanan bir otomobil çıkan yangında kullanılamaz hale gelirken, sürücü itfaiye ekipleri ile birlikte yanmış araçta parasını ve altınını aradı. Olay, Canik ilçesi Uludağ Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sercan B. idaresindeki 55 TA 743 plakalı otomobil, rampayı çıkmaya çalıştığı sırada kar yağışı dolayısıyla zorlandı. Aracın zorlanması sonucu yangın çıktı. Yoldan geçen polis memuru, araçta bulunan sürücü ve çocuğunu otomobilden çıkartarak yangın söndürme tüpüyle ilk müdahalede bulundu. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kaygan yol nedeniyle yanan aracın yanına çıkamayınca hortum uzatarak yangına müdahale etti ve yangını söndürdü. Müdahale sırasında bir itfaiye aracı da karda kayarak tehlike atlattı. Otomobil çıkan yangın sonucu tamamen yanarak demir yığınına döndü. İtfaiyenin yangını söndürüp soğutma çalışmalarını tamamlamasının ardından araç sürücüsü, otomobilinde 5 bin lira para ile 4 gram altını bulunduğunu söyleyerek itfaiye ekiplerinden bulmalarını istedi. Sürücü ve itfaiye ekipleri, yanmış araçta para ve altın aradı ancak herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Uludağ Mahallesi Muhtarı Sevgi Baş Tumgan, "Kar sebebiyle üzücü bir durum yaşadık. Bir araç karda çıkarken zorlandığı için alev alıp yanmaya başladı. O sırada vatandaş araçtan çıktı. Can kaybımız yok. Çocuğuyla birlikte araç alev almaya başlayınca araçtan çıkıyor. Sürücülerden ricam bu hava şartlarında araçlarını zorlamamaları, mümkünse zincirlerini takmalarıdır. Dikkatli olursak ne mal kaybı ne de can kaybı yaşarız" diye konuştu.