YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 13:28

BÜYÜKELÇİ WİLCZEK, TSO`YU ZİYARET ETTİ

A
A
A
BÜYÜKELÇİ WİLCZEK, TSO`YU ZİYARET ETTİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsun`a gelen Polonya`nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu`nu da ziyaret etti.
Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 600 yıla yaklaştığını belirten Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek, ``2014 yılında 600. yılını kutlayacağız. Tarihi alt yapıya açılan büyük bir tarih var. Bunun için de hem ekonomik ilişkilerimizi hem de sosyal, eğitim açısından iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güzelleştirebiliriz. Ekonomik ilişkilerimizin durumu devamlı sosyal, kültürel ve turizm açısından başarılı çıkıyor. 4 sene önce aramızdaki dış ticaret hacmi 3 milyar dolardı, Şimdi ise 5 milyar dolarlara ulaştı. Bunu arttırmaya devam edeceğiz`` dedi.
``SÖYLERKEN ÇEKİNİYORUZ``
Samsun`u ulusal bir lojistik şehir yapmak yolunda büyük uğraşlar verdiklerini ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun`un ekonomisi ve kalkınmasıyla ilgili Büyükelçi Wilczek`e bilgi verdi. Samsun`da 5 tane Organize Sanayi Bölgesi`nin olduğunu belirten Murzioğlu, ``Samsun`un ekonomisini çok iyi yere getireceklerin başında sanayi geliyor. 5 tane Organize Sanayi Bölgesi olmasına, Türkiye`nin en büyük bin sanayi kuruluşunun 11-12 tanesinin Samsun`da olmasına rağmen Samsun`un sanayisini çok iyi yerlere getiremedik. Türkiye`nin 2011 yılında 135 milyar dolar ihracatı oldu. Samsun`un bundaki payı 447 milyon dolar. Bunu söylerken de biraz çekiniyoruz. Orantıya vurduğunuz da bunu yüzde 1`lere bile gelmeyen oranlardayız. İhracatımızı arttırmak için mutlaka sanayi ürünlerimizi ve sanayimizi geliştirmemiz lazım. Samsun`daki en büyük handikabımız şu anda budur`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Büyükelçi Wilczek, TSO Başkanı Murzioğlu`na Polonya`yı tanıtan kitap verdi. TSO Başkanı Murzioğlu da Büyükelçi Wilczek`e 55 numaralı Samsunspor forması hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldak’ta 2 Ocak günü okullar tatil edildi Zonguldak Valiliği, il genelinde devam eden olumsuz hava şartları ve meteorolojik veriler ışığında beklenen don tehlikesi nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu imzasıyla yayımlanan karara göre; 2 Ocak 2026 Cuma günü, il genelindeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreşler, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri tatil edildi. Karar kapsamında kamuda çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak. Ayrıca, sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre çalışan birimler hariç olmak üzere; kreş ve anaokuluna giden çocuğu bulunan kadın kamu personeli de izinli sayılacak. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava şartları ve sabah saatlerinde oluşacak don tehlikelerine karşı, meteorolojik tahminler doğrultusunda vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güvenliği için bazı tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda; 2 Ocak 2026 Cuma günü ilimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulüpleri ve rehabilitasyon merkezleri; İl düzeyinde planlamış her türlü hizmet içi eğitim ve e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan tüm e-sınav faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca; kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birimler tarafından değerlendirilecektir), malûl, engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmalarını, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını önemle rica ederim.’