YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 13:28

BÜYÜKELÇİ WİLCZEK, TSO`YU ZİYARET ETTİ

A
A
A
BÜYÜKELÇİ WİLCZEK, TSO`YU ZİYARET ETTİ

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsun`a gelen Polonya`nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu`nu da ziyaret etti.
Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 600 yıla yaklaştığını belirten Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek, ``2014 yılında 600. yılını kutlayacağız. Tarihi alt yapıya açılan büyük bir tarih var. Bunun için de hem ekonomik ilişkilerimizi hem de sosyal, eğitim açısından iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güzelleştirebiliriz. Ekonomik ilişkilerimizin durumu devamlı sosyal, kültürel ve turizm açısından başarılı çıkıyor. 4 sene önce aramızdaki dış ticaret hacmi 3 milyar dolardı, Şimdi ise 5 milyar dolarlara ulaştı. Bunu arttırmaya devam edeceğiz`` dedi.
``SÖYLERKEN ÇEKİNİYORUZ``
Samsun`u ulusal bir lojistik şehir yapmak yolunda büyük uğraşlar verdiklerini ifade eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun`un ekonomisi ve kalkınmasıyla ilgili Büyükelçi Wilczek`e bilgi verdi. Samsun`da 5 tane Organize Sanayi Bölgesi`nin olduğunu belirten Murzioğlu, ``Samsun`un ekonomisini çok iyi yere getireceklerin başında sanayi geliyor. 5 tane Organize Sanayi Bölgesi olmasına, Türkiye`nin en büyük bin sanayi kuruluşunun 11-12 tanesinin Samsun`da olmasına rağmen Samsun`un sanayisini çok iyi yerlere getiremedik. Türkiye`nin 2011 yılında 135 milyar dolar ihracatı oldu. Samsun`un bundaki payı 447 milyon dolar. Bunu söylerken de biraz çekiniyoruz. Orantıya vurduğunuz da bunu yüzde 1`lere bile gelmeyen oranlardayız. İhracatımızı arttırmak için mutlaka sanayi ürünlerimizi ve sanayimizi geliştirmemiz lazım. Samsun`daki en büyük handikabımız şu anda budur`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Büyükelçi Wilczek, TSO Başkanı Murzioğlu`na Polonya`yı tanıtan kitap verdi. TSO Başkanı Murzioğlu da Büyükelçi Wilczek`e 55 numaralı Samsunspor forması hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Egeli Kadın Girişimciler 15 Mayıs’ta Kuşadası’nda buluşuyor Ege bölgesinde bulunan kadın girişimciler, Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda 15 Mayıs 2024 tarihinde Kuşadası’nda buluşuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ege Bölgesinin Kadın Girişimcilerini Kuşadası’nda ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi ve kadınların ekonomik hayatta aktif olmalarını her zaman desteklediklerini belirterek “Odamız Yönetiminde ve Meclisimizde kadın yöneticilerimizle birlikte çalışıyoruz. 15 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz bu organizasyonumuzun da bölgedeki iş kadınlarına fayda sağlayacağını düşünüyorum” Dedi. Akdoğan; aynı zamanda Aslı Şafak ve Adviye Bergemann gibi iki önemli ismin konuşmacı olarak katılacağı programda, sektörel yuvarlak masa görüşmeleri olacağını da söyledi. Turizm, sağlık, yeme-içme sektörü, taşımacılık, emlak, el sanatları gibi pek çok sektörde bir araya gelecek olan kadınların, bölgesel olarak tanışma ve network ağlarını geliştirme fırsatı bulabilecekleri “Egeli Kadın Girişimciler Buluşuyor” konulu etkinliğe, bölgede iş hayatında aktif olan tüm kadınları davet etti. Kuşadası Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleşecek olan programda, sektörel toplantılar kısmında katılımcı sayısı sınırlı olduğundan 9 Mayıs 2024 tarihi, mesai bitimine kadar Kuşadası Ticaret Odası ile irtibata geçilmesi gerekiyor.