YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 15:18

MOBİLYACILAR YENİ TEŞVİK SİSTEMİNİ SEVDİ

A
A
A
MOBİLYACILAR YENİ TEŞVİK SİSTEMİNİ SEVDİ

Mobilyacılar yeni teşvik sistemini sevdi. İnşaat sektörüne gelecek KDV istisnasının sevindirici olduğunu belirten MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, ``İnşaat sektöründeki en ufak hareketlenme dahi mobilya sektörüne artı olarak dönüyor. İnşaatlardaki artış mobilyacıları olumlu etkileyecektir`` dedi.
Yeni teşvik sistemi ile ilgili bekleyiş sürerken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın, inşaat sektöründe KDV iadesi/istisnası üzerinde çalıştıklarını açıklaması mobilya sektörünü umutlandırdı. İnşaat sektöründeki bir canlanmanın hem ofis hem de ev mobilyası anlamında da hareket getireceğini belirten Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, ``Yeni teşvik sisteminde inşaat sektörünün de yer alması bizleri mutlu etti. İnşaat sektöründeki en ufak hareketlenme dahi mobilya sektörüne artı olarak dönüyor. Yeni teşvikler ile birlikte inşaatlarda artış olacak ve bu da mobilyacıları etkileyecektir`` dedi.
MOBİLYACILAR KDV İNDİRİMİ BEKLİYOR
Teşvik sistemindeki uygulamaların bugüne kadar makine bazında olduğunun altını çizen Yedikardeş, ``Yeni düzenleme ile görüyoruz ki sektörlerin önü açılacak. Yeni düzenlemeleri tam olarak bilemesek de inşaat sektörüne gelen KDV istisnası bunun en somut örneğidir. Gönül isterdi ki mobilya sektörüne doğrudan KDV indirimi gibi bir teşvik olsun. 2009 yılı 30 Mart`ta vatandaşların eşyasını yenilemesi ve mobilya sektöründe talebin canlandırılıp stokların eritilmesi için, ev ve ofis mobilyasında yüzde 18`lik KDV yüzde 8`e çekilmişti. Bu KDV indirimi sektöre olumlu yönde etki yapmış ve satışlar artmıştı. Yeni bir KDV indirimi hem stokları eritmek, hem de sektöre nefes aldırmak için önemli. Daha önceki indirimin yıl dönümü yaklaşırken, böyle bir haber bizleri çok mutlu eder. Ama var olan durum da işlerimizi biraz olsun hareketlendirecektir`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir