ASAYİŞ - 23 Mart 2012 Cuma 13:35

İNTERNETTEN TUZAK KURAN DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

A
A
A
İNTERNETTEN TUZAK KURAN DOLANDIRICILIK ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

Adana`da internette tuzak siteler kurarak, kredi kartı sahiplerinin hesabını boşaltan 12 kişilik dolandırıcılık şebekesi çökertildi.
Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`ne bağlı Bilişim Suçlar Büro Amirliği ekipleri, internette banka, kontör yükleme, telefon, elektrik ve su faturalarını ödeme sitesi şeklinde yapılmış tuzak site oluşturarak kredi kartı sahiplerini dolandıran şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt liderliğini O.K.`nin (21) yaptığı M.A., O.K., İ.E., H.H.B., M.U.K, D.E., F.Ö., A.Y., Z.S., A.Ç. ve M.E. üyeliğindeki dolandırıcılık şebekesi çökertildi.
Şebeke üyelerinin internette kurdukları tuzak sitelere girerek işlem yapan kredi kartı sahiplerinin bilgilerini ele geçirerek, elde ettikleri kredi kartı bilgileri ile yurt içi ve yurtdışında faaliyet gösteren sanal alış-veriş sitelerinden cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik eşyalar satın aldıkları belirlendi. Öte yandan zanlıların, aldıkları ürünleri üçüncü şahıslar adına isteyerek, kargodan aldıkları ürünleri çeşitli işyerlerine satarak paraya çevirdikleri tespit edildi. Ayrıca, zanlıların
internette bazı kişilerin msn adreslerini ele geçirerek listesinde kayıtlı kişilerden para talep ettikleri ve internette ürününü satmak isteyen şahıslara aracılık eden sitelerde, sattığı malı teslim etmeyerek bir şekilde ürün satan şahısları dolandırmak suretiyle müşteki ve mağdurlardan toplam 60 bin TL menfaat sağladıkları öğrenildi.
Bu arada, internetteki sanal alış-veriş sitelerinde harcama yaparken internet sitesinin web adresinin doğruluğundan emin olmadıkça harcama yapmamaları, internet sitelerinin web adresini adres çubuğuna yazarak internet sitelerine giriş yapmaları, arama motoruna kontör, banka, hesap ekstresi, kredi kartı gibi kelimeler yazarak arama yapmamaları ve bu şekilde girdikleri internet sitelerine kesinlikle kredi kartı ve banka hesap numaraları girmemeleri şeklinde uyarılarda bulunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir