YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 16:30

ESENLER BELEDİYESİ`NDEN YAŞLILARA KÜLTÜR GEZİSİ

A
A
A
ESENLER BELEDİYESİ`NDEN YAŞLILARA KÜLTÜR GEZİSİ

Esenler Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM), "İkinci Bahar Kültür Gezileri" projesi kapsamında İkinci Bahar Kıraathanesi üyesi 24 yaşlı için gezi düzenledi.
Esenler Belediyesi, ilçede yaşayan yaşlılara yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla açılan İkinci Bahar Kıraathanesi`ndeki yaşlılara yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. ESAYDAM tarafından "İkinci Bahar Kültür Gezileri" projesi kapsamında başlatılan gezilerin ilki Topkapı`da bulunan Merkez Efendi Türbesi, 1453 Panorama Tarih Müzesi ve Eyüp Sultan Camii`ne yapıldı. Gezi, ihtiyar delikanlıların İkinci Bahar Kıraathanesi`nden alınarak Topkapı`da bulunan Merkez Efendi Türbesi`ne götürülmesiyle
başladı. Türbe ziyaretinde, hastaları kendine has yöntemleriyle iyileştiren, meşhur mesir macununun mucidi Merkez Efendi hakkında bilgiler de verildi. Yetkilileri dikkatle dinledikten sonra türbeyi ziyaret eden yaşlılar, Merkez Efendi için dua etti. Yaşlılar, türbe ziyaretinin ardından son yıllarda yerli, yabancı milyonlarca tarih meraklısının ilgi odağı haline gelen 1453 Panorama Tarih Müzesi`ni ziyaret etti. Fetih heyecanının tüm canlılığıyla resmedildiği müzeyi heyecan ve merakla gezen yaşlılar,
müzeden büyük bir hayranlıkla ayrıldı.
Tarihi yerleri daha önce de görmek istediğini belirten 69 yaşındaki Ramiz Gedik, "Bugün buraya gelmemize vesile olan Esenler Belediyesi`ne çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu gezilerin devamı gelir ve görmediğimiz yerleri görürüz" dedi.
Daha önce 1453 Panorama Tarih Müzesi`ni ziyaret ettiğini ancak arkadaşlarıyla birlikte tekrar gelmenin farklı bir heyecan ve duygu olduğunu söyleyen 86 yaşındaki Hüseyin Tanrıverdi ise, "Peygamberimizin müjdelediği İstanbul`un fethini anlatan böyle bir müzenin düşünülüp yapılması çok güzel. Biz gezerken onlarca gencin de bizimle birlikte burayı görmeye geldiğine şahit oldum. Gençlerimizin tarihimizi bilmesi, en önemlisi de doğru bilmesi çok önemli" şeklinde konuştu.
İkinci Bahar Kıraathanesi`nin açıldığı günden bu yana müdavimi olduğunu ve orada gerçekleşen hiçbir etkinliği kaçırmadığını anlatan 71 yaşındaki Mehmet Kahraman, "Esenler Belediyesi`nin bizleri düşünerek bizim için düzenlediği bu geziler benim ve arkadaşlarım için çok anlamlı. İnşallah bu gezilerin devamı gelir. Bu gezi, çağ açıp çağ kapatan İstanbul`un fethinin önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Bu gezilerle şimdiye kadar gidip göremediğimiz yerleri görme fırsatı buluyoruz" dedi.
Topkapı`da bulunan Merkez Efendi Türbesi ile 1453 Panorama Tarih Müzesi`nin ardından Eyüp Sultan Camii`ne geçerek orayı ziyaret eden yaşlılar, verilen yemek molasının ardından İkinci Bahar Kıraathanesi`ne geri döndü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir