YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 16:27

EREОLİ ORMAN İŞLTEMESİ`NE ORMAN HAFTASI KUTLAMA ZİYARETLERİ

A
A
A
EREОLİ ORMAN İŞLTEMESİ`NE ORMAN HAFTASI KUTLAMA ZİYARETLERİ

Zonguldak`ın Ereğli ilçesinde 21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası dolayısıyla, Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü`ne kutlama ziyaretlerinde bulunuldu.
Gökçeler Belde Belediye Başkanı Bekir Çolak, beraberinde Yazıcıoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yazıcıoğlu ve TTK Armutçuk Müessesesi İşletme Müdürü Hasan Yılmaz, Orman Haftası münasebetiyle Ereğli Orman İşletme Müdür Yardımcısı İdris Tetik`e kutlama ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Yazıcıoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, ``Ülkemizin can damarları olan ormanlarımızın korunması ve yaşatılması için büyük bir gayret içerisinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğündeki tüm çalışanların Orman Haftasını en içten duygularımla kutlar, birlikte daha mutlu, başarılı ve huzurlu yıllar geçirmenizi dilerim`` dedi.
Orman İşletme Müdür Yardımcısı İdris Tetik de, ``Belediye Başkanımız Bekir Çolak, İşadamı Yazıcıoğlu ve Müessese Müdürü Yılmaz beyin, Orman Haftası münasebetiyle bizleri ziyaret etmesinden son derece memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Devletimizin kurumları olarak milletimizin refahı, ülkemizin kalkınması için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiği bilinciyle, nazik ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme Komitesi toplandı Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde toplandı. Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, ilgili bakan yardımcıları ve kurumların temsilcilerinin katılımıyla toplandı. Toplantıda, komitenin önceki toplantılarında alınan kararlarda gelinen aşamanın değerlendirilmesinin ardından temel gıda ürünlerindeki fiyat gelişmeleri ile arz ve talep dengesi, yurt içi ve yurt dışı gelişmelerle birlikte ele alındı. Bu kapsamda, küresel piyasalardaki arz ve fiyat gelişmelerinin yurt içi piyasaları destekleyici yönde olduğu gözlemlendi. İlgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak alınan tedbirler sonucunda temel gıda ürünlerindeki arz-talep ve fiyat dengesinin sağlanmasına yönelik 2025 yıl sonunda gelinen aşamanın teyit edildiği toplantıda; süt piyasasındaki gelişmelerin yanı sıra organize tarım bölgelerinin yaygınlaştırılması, örtü altı üretim ile güneş ve jeotermal enerji kullanımını içeren verimlilik artırıcı projeler, yurt içindeki tarımsal sulama faaliyetleri, sebze ve meyve hallerine ilişkin yapılacak düzenlemeler gibi yapısal konular hakkında görüşmeler gerçekleştirildi ve tedbirler belirlendi. Bu kapsamda; tarımsal üretimde maliyetleri azaltıp verimliliği artıran altyapı yatırımlarının kısa ve orta vadedeki ilave finansman ihtiyacının teminine yönelik bütçe ve diğer finansman imkanlarının değerlendirilmesi, su kaynaklarının akılcı ve tasarruflu kullanımına yönelik alınan tüm tedbirlerin kapsamı genişletilerek uygulanmasına devam edilmesi ve bu konuda gerekli mevzuat düzenlemelerinin yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 2026 yılı enflasyon hedefleri dikkate alınarak özellikle yılın ilk 3 ayında karşılaşılması muhtemel riskler değerlendirildi, gıda ve tarımsal ürün fiyatlarında arz-talep dengesinin ve gıda arz güvenliğinin sürdürülebilirliği hedefine yönelik tüm tedbirlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi hususunda mutabık kalındı. Komite, bu yöndeki çalışmalarını etkin bir koordinasyonla sürdürmeye devam edeceğini bildirdi.