GENEL - 24 Mart 2012 Cumartesi 17:13

BİTLİS`TE ŞEHİT OLAN KÖY KORUCUSU SON YOLCULUОUNA UОURLANDI

A
A
A
BİTLİS`TE ŞEHİT OLAN KÖY KORUCUSU SON YOLCULUОUNA UОURLANDI

Bitlis`in Hizan ilçesine bağlı Çeltikli köyü yakınlarında bulunan Sehi Ormanlarında dün sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK`lı bir grup terörist arasında çıkan çatışmalarda şehit olan geçici köy korucusu Reşit Akar için cenaze töreni düzenlendi.
Bitlis Beş Minare Camii`nde cenaze namazı kılınan şehit Reşit Akar için, Bitlis İl Jandarma Komutanlığında cenaze töreni düzenlendi.
Düzenlenen cenaze töreninde konuşan İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı İhsan Çanak, Akar gibi ülkesi için canını vermekten çekinmeyen vatan evlatları olduğu sürece gönderdeki Türk bayrağını indirmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.
Akar`ın yaşarken bir ailenin evladı olduğunu ancak şehit olduktan sonra tüm ülkenin evladı olduğunu ifade eden Çanak, şehit için Allah`tan rahmet dilerken, ailesine ve sevenlerine de başsağlığı dileğinde bulundu.
"BİTLİS`TE YİNE BİR GURUR VE ŞEREF GÜNÜ YAŞANIYOR"
Binbaşı İhsan Çanak`tan sonra konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise Bitlis`te yine bir gurur ve şeref günü yaşandığını belirtti. Bir toprağı vatan yapanın üzerindeki eserler olduğunu dile getiren Yılmaz, bu dünyadaki en büyük eserin ise vatan uğrunda verilen şehitler olduğunu ifade etti.
Dünya var oldukça şehitlerin Türk ulusunun en şerefli parçaları olacağını kaydeden Yılmaz, "Dünya durdukça da bu yurt bizim yurdumuz olarak kalacaktır. Bugün burada görüyorum ki hepinizin başı dik. Bugün Bitlis`te bir şehitlik gururu yaşıyoruz. Bugün bizim için bir mutluluk var, acı duymuyoruz, kaygı duymuyoruz. Çünkü burada şehadet şerbetini içmeyi bekleyen milyonlarca insan var. İnşallah Allah hepimize şehadet şerbetini içmeyi nasip eder. Şehit olan korucumuzun akrabaları, köylüleri ve tüm Bitlisliler
bize gelip dağda çatışan Mehmetçikle birlikte çatışmak, omuz omuza savaşmak istediklerini söyledi. Biz bundan gurur duyduk. Biz bu düşünce ve temennilerde olduğumuz müddetçe kardeşliğimizi yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.
Vali Yılmaz`ın konuşmasından sonra Bitlis Müftüsü Ali İmran Kılıç tarafından şehit için dualar okundu.
Edilen duaların ardından, evli, 10 çocuk babası 51 yaşındaki şehit Reşit Akar`ın naaşı, Mutki`nin İkizler köyünde defnedilmek üzere helikopterle köyüne gönderildi.
Cenaze törenine; Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, Bitlis Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"BİTLİS`TE 15 PKK`LI ÖLDÜRÜLDÜ, 3 SIОINAK İMHA EDİLDİ"
Törenden sonra açıklama yapan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, dün başlayan çatışmalarda 1 korucunun şehit olduğunu, yaralanan 3 korucunun sağlık durumlarının ise iyi olduğunu belirtirken, çatışmalarda şu ana kadar 15 PKK`lının ölü ele geçirildiğini açıkladı.
Öte yandan çatışma bölgesinde arama tarama faaliyetleri sonucunda bulunan 3 sığınağın imha edildiğini ifade eden Vali Yılmaz, çatışma bölgesinde güvenlik güçleri tarafından arama ve tarama faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti.
"BÖLGE PKK`NIN GEÇİŞ GÜZERGAHI"
Öte yandan arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği Hizan`ın Çeltikli köyü kırsalında bulunan Sehi Ormanlarının, terör örgütü tarafından uzun zamandan beri geçiş güzergahı olarak kullanıldığı öğrenildi. PKK için hem doğu-batı hem de kuzey-güney istikametinde önemli bir geçiş noktası olan Sehi Ormanlarının bulunduğu bölgenin terör örgütünün Bitlis`teki önemli üslerinden biri olarak kullanıldığı, aynı bölgede çok sayıda teröristin sürekli hareket halinde olduğu ileri sürüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi" Tokat Valisi Numan Hatiboğlu, el yapımı patlayıcı nedeniyle hastanede tedavileri devam eden 5’i jandarma görevlisi olmak üzere 7 kişiyi ziyaret etti. Kentteki hastanelerde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret eden Vali Hatipoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralılar hakkında bilgiler veren Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Bölgede devriye ekibimize sözlü olarak ulaşan bir vatandaşımızın evinin önündeki sandıkla ilgili ihbarına devriyemiz kendisi gidiyor. Akabinde olay yerinde gerçekleşen patlamanın sonucunda 5 jandarma personelimiz ve 2 vatandaşımız yaralanıyor. Bunlardan hafif durumda olan iki vatandaşımız Erbaa Devlet Hastanesi’nde müşahede altında. 2 yaralımız Tokat Devlet Hastanesinde şu an tedavileri devam ediyor. Bir sivil vatandaşımız ve jandarma personelimizin durumları iyi. Ameliyatlı olan sivil vatandaşımız var. Yine jandarma personelimizin operasyonu da aynı şekilde devam ediyor. Diğer yandan 3 vatandaşımızın ikisi jandarma personeli, biri sivil vatandaşımız Tokat Gaziosmanpaşa Eğitim Araştırma Hastanesi’nde şu an itibariyle tedavileri devam ediyor. Bir vatandaşımızın jandarma personelimizin gözünde sıkıntımız var. Yine bir personelimiz diz kapağı altından ampute edildi. Bu arada olayla ilgili olarak gerekli araştırmayı, soruşturmayı, ekiplerimiz ivedi bir şekilde gerçekleştirdiler ve inşallah en kısa zamanda tüm failler olayın gerçekleştirenleri adaletin karşısında bulunacaklar. Gerekli cezaya çarptırılacaklar diye umut ediyoruz. Gözaltılar var. Şu an itibariyle çalışmalar devam ediyor" dedi. "Genel olarak durumları iyi" Ampute olan personellerin olduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, "Ameliyatta olan vatandaşlarımız var. Jandarma personelimiz var. Bunlardan ampute durumu olanlar var. Dolayısıyla da ama genel olarak durumları iyi" diye konuştu.
İzmir İzmir’de motosiklet belediye otobüsüne çarptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı İzmir’in Balçova ilçesinde garaja girmekte olan belediye otobüsüne çarpan motosikletin sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu konumunda bulunan kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kaza saat 00.30 sıralarında Haydar Aliyev Bulvarı ESHOT garajı girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balçova’dan Konak istikametine seyir halinde olan Muhammed Tevfik Sarı idaresindeki 35 BVE 287 plakalı motosiklet, ESHOT’a ait garaja girmeye çalışan 35 DA 740 plakalı belediye otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklette bulunan Muhammed Tevfik Sarı ve Melih Ç., savrularak metrelerce sürüklendi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve trafik polisi yolda güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yerde yatan 2 kişiye müdahale etti. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Muhammed Tevfik Sarı’nın kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Motosiklette yolcu konumunda bulunan Melih Ç. ise ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Melih Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Meydana gelen kazada hayatını kaybeden Muhammed Tevfik Sarı’nın cenazesi yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, otobüs sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.