YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 09:32

ALTIPARMAK`TA DEĞžİŞİM BAŞLIYOR

A
A
A
ALTIPARMAK`TA DEĞžİŞİM BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi`nde hayata geçirilen ve her iki caddenin de çehresini değiştiren cephe sağlıklaştırma çalışmalarının ardından Altıparmak`ta da dönüşümü başlatıyor.
Bursa`da hayata geçirilen tüm projelerde uygulamanın yapılacağı bölge sakinlerini bilgilendirip, onların görüşlerini alan Büyükşehir Belediyesi, Altıparmak`ta uygulanacak cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla ilgili olarak bölge sakinleriyle bir araya geldi. Tayyare Kültür Merkezi`nde yapılan ve cadde üzerindeki esnaftan, orada oturan vatandaşlara kadar çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, proje hakkında bilgiler verdi.
Çalışmaların Altıparmak Caddesi`nin tamamını kapsayacağını ve sosyal-ticari anlamda caddenin yeniden eski günlerine dönmesini sağlayacağını ifade eden Vardar, "Altıparmak Caddesi`ndeki kaymakamlık binasının duvarlarının kaldırılması dönüşümün ilk ayağını oluşturuyordu. Bu yapılan düzenleme bile bölgeye önemli bir nefes aldırdı. Yine BTSO ile iş birliği içinde inşaatı süren Altıparmak Meydanı`na dönüşüme büyük bir katkı sağlayacak. Uygulamasına başlayacağımız Cephe Sağlıklaştırma Projesi`nde en önemli argüman tramvay olacak. Bu konuyu önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, detaylarıyla halka aktaracak. Buradan geçecek tramvay, caddeye, oradaki sakinlere, ticari hayata çok ciddi katkılar sağlayacak. Geçit`ten Emek ve Kestel`e kadar ulaşan hafif raylı sistemle vatandaşların Altıparmak`a geleceğini, Bursa`nın caddeye akacağını söyleyebilirim" diye konuştu.
Çalışmalar kapsamında yer alan tramvay uygulamasının önümüzdeki 2-3 aylık süreçte başlayacağını vurgulayan Vardar, sağlıklaştırma çalışmalarını bir yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir