YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 12:25

SÖKE AОIZ VE DİŞ SAОLIОI BİNASININ YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

A
A
A
SÖKE AОIZ VE DİŞ SAОLIОI BİNASININ YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`ye yeni bir bina için Sağlık Bakanlığı`ndan müjdeli haber geldi.
Söke`de 2010 yılında önce 10 ünite hizmet vermeye başlayan ardından artan hasta talebi dikkat alınarak 20 ünite ile hizmet veren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ihtiyaca cevap veremez hale gelince daha büyük ağız ve diş sağlığı merkezi gündeme geldi. Söke`nin bir süredir gündeminde olan yeni ağız ve diş sağlığı merkezi için başlatılan yer arama çalışmalarında geçtiğimiz günlerde Söke`ye gelen bakanlık yetkilileri yer için alternatiflerin arasında bulunan Çeltikçi Mahallesi 2 No.lu Sağlık Ocağı ile Abdi İpekçi Caddesinde bulunan şu anda aile hekimlerince kullanılan eski devlet hastanesi poliklinikler bölümünde inceleme yapıldı.
Yapılan değerlendirmeler sonunda Çeltikçi Mahallesine ilköğretim okulu olarak da düşünülen atıl durumdaki 2 No.lu Sağlık Ocağına sıcak bakılmadığı, çarşı merkezindeki eski hastanenin daha uygun olduğu görüşü ağırlık kazandı.
Sağlık Bakanlığının 2012 yılı yatırım programına alınan, DPT tarafından da onaylanan yeni ağız ve diş sağlığı merkezinin TOKİ tarafından yapılacağı öğrenilirken; Söke Toplum Sağlığı Merkezi Baş Hekimi Dr. Ersev Kuyucu; ``Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz sadece Söke`ye değil, Kuşadası, Davutlar, Didim, Güzelçamlı başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet veriyor. Her geçen gün hasta sayısında ciddi artış yaşanılınca şu anda 1.200 metre karelik alanda hizmet vermekte sorun yaşanılmaya başlanıldı. Yeni binamız 4 katlı ve toplam inşaat alanı 5 Bin metre kare olarak planlanıyor`` dedi.
Kuyucu ``Eğer eski hastane ek binasına yapılması kararı netleşirse bu anda bu binada hizmet vermekte olan aile hekimlerimizi Ana Çocuk Sağlığı binasına taşımayı, 112 ve Halk Sağlığı Laboratuarı ise bir başka yere taşınması için yer arayacağız. Önümüzdeki günlerde bu yerler için sayın kaymakamız Mehmet Demirezer ve sayın Belediye Başkanımız Necdet Özekmekçi ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunacağız`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.