YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 13:21

TBMM İNSAN HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI AYHAN SEFER ÜSTÜN

A
A
A
TBMM İNSAN HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI AYHAN SEFER ÜSTÜN

Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezi Mart 2012 Etkinlikleri çerçevesinde, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün`ün ``˜Türkiye`deki İnsan Hakları Süreci` konulu konferans verdi.
Adapazarı Belediyesi Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Üstün, Türkiye`nin insan hakları konusunda önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Türkiye`nin insan hakları ihlallerinin önlenmesi konusunda önemli mesafeler aldığını ifade eden Üstün, halen işçi hakları konusunda Türkiye`nin birçok ülke konusunda geride olduğunu kaydetti.
İşçi hakları konusunda Avrupa`nın örnek alacağı bir ülke olacaklarını belirten Üstün, ``Ancak İstanbul`da son yaşanan olayda 11 işçi kardeşimiz maalesef yanarak hayatını kaybetti. İnsan Hakları Komisyonu olarak işçi hakları bizi de ilgilendiriyor. Geçmişte Türkiye`de istihdam artsın denilerek işçi hakları fazlasıyla göz ardı edilmiş. Bunun için işçi hakları konusunda çok gerideyiz`` diye konuştu.
Üstün, işçi hakları konusunda komisyonda bir kişi görevlendirdiklerini ifade ederek, işçi hakları ile ilgili gelen her dilekçede tüm yetkili organların çözüm noktasında harekete geçirileceğini söyledi.
Kıbrıs`ta askeri cezaevinde işkence görerek öldüğü iddia edilen Uğur Kantar ile ilgili komisyonlarına gelen çok sayıda şikayet dilekçesi olduğunu dile getiren Üstün, ``Bu şikayetler askerlikteki kötü muamelelerle ilgili. Askerlikte ki bu kötü muameleyi kaldırsak bizim için yeterlidir. Gerçekten bu konuda çok sayıda şikayet alıyoruz`` dedi.
Konferans sonunda Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün`e teşekkür plaketi takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.