GENEL - 24 Mart 2012 Cumartesi 13:43

ENERJİBİRSEN GENEL BAŞKANI TONBUL, GÜMÜŞHANE`DE

A
A
A
ENERJİBİRSEN GENEL BAŞKANI TONBUL, GÜMÜŞHANE`DE

Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı`na katılmak üzere Gümüşhane`ye geldi.
Çimenler Otel`de düzenlenen toplantıya Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, konfederasyona bağlı sendikaları şube başkanları, il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Memur-Sen tanıtım filmi ile proje tanıtım filminin izletilmesinin ardından konuşan Memur-Sen İl Başkanı Veli Ağaç, Türkiye`de emekleme dönemi geçiren memur sendikacılığının Memur-Sen`in katkılarıyla ``reform`` niteliğinde atılımlar yapılmaya hazırlandığını söyledi.
Konuşmasında sert ifadeler kullanan Ağaç, şike yasasını bir ayda iki kez çıkaranların, memurların anayasal hakkı olan toplu sözleşme yasasını 18 aydır çıkarmaya vakit bulamadıklarını hayretle karşıladıklarını belirterek, 666 sayılı Kanun Hükmündeki kararname ile de kamu mali dengesine sığınanların, memurun dengesini nasıl bozduklarını gördüklerini ifade etti.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`i de eleştiren Ağaç, ``Eşit işe eşit ücret prensibi çerçevesinde öğretmenleri ve öğretim elemanlarını sıfır iyileştirme ile izah eden ölçünün ne olduğunu anlamak mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanı`nın her demecinde eğitim çalışanlarını rahatsız edici beyanları kabul edilemez bir boyut kazanmıştır. Bu kadar yanlış bilgi mutlaka bir gün Bağdat`tan dönecektir. Sayın Bakan bizi rahatsız etmesin, başka ihsan istemeyiz`` dedi.
Sendikanın Türkiye genelindeki 700 bin üye hedefine Gümüşhane olarak 350 yeni üyeyle katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Ağaç, Gümüşhane`de 10 işkolundan 9`unda yetkili olduklarını, 2 bin 250 üye ile Gümüşhane`nin en büyük sivil toplum örgütü olduklarını da sözlerine ekledi.
Toplantıda konuşan Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ise dünyanın hiçbir yerinde toplu sözleşmelerin kısıtlamayla olmayacağını söyledi.
Yeni anayasadaki en fazla istedikleri konunun memurlara toplu sözleşmeli ve grevli örgütlenme hakkının verilmesi olduğunu ifade eden Tonbul, bu konudaki mücadelelerinin de devam edeceğini belirterek, 1 Nisan tarihi itibarı ile toplu sözleşme masasına oturmayı beklediklerini ve hazırlıklarını da o yönde yaptıklarını söyledi.
Memur-Sen ailesi olarak, bugüne kadar özelde kamu çalışanlarının genelde milletin sesi olduklarını kaydeden Tonbul, ``Hiçbir zaman sorunların ötelenerek birikmesini istemedik. Hep çözüm odaklı çalıştık. Sorunun değil çözümün paydaşı olduk. Temel hedefimiz; ülkemizin dünyada hatırı sayılır bir yerde olması, hem milletimizin hem de kamu çalışanlarının refah ve mutluğunun artmasıdır. Bu hedefin gereklerini, Ortak Akıl Mitinglerinde ve toplu görüşme süreçlerinde en güzel şekilde yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz`` dedi.
Tonbul, Memur-Sen`in büyük bir aile olduğunu belirterek, konfederasyonun 2002 yılında 41 bin 871 olan üye sayısını, 2011 Temmuz ayı itibariyle 515 bin 378 üyeye çıkartarak Türkiye`nin en çok üyeye sahip konfederasyonu olduğunu, bugün ise 600 binlere yaklaşmış ve hedeflerinin de 700 bin üye olduğunu söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Dere ıslahı çalışmasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiler Zonguldak’ta yüklenici firmanın dere ıslah çalışması sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kökünden kestiğini fark eden mahalle sakininin tepkisi üzerine çalışmalar durduruldu. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, kesimle ilgili zabıt tuttu. Zonguldak-Ankara karayolunun 6’ncı kilometresinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü; dere ıslah çalışmasını bir yüklenici firmaya ihale etti. Gökgöl Vadisi olarak bilinen alanda yapılan çalışmalar sırasında bin 183 yaşındaki porsuk ağacı kökünden kesildi. Makine sesini duyunca olay yerine gelen mahalle sakini Engin Zaman, bölgenin korunması için dilekçelerinin olduğunu ancak ağacın kesildiğini fark edince çalışmaları durdurduğunu anlattı. “Porsuk ağaçlarının yer aldığı denize en yakın seviyedeki yer dünyada tek bu vadi” İş makinesinin operatörünü bölgeden uzaklaştırdığını ardından da Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdiğini ifade eden Zaman şöyle dedi: “Ağacı kestiklerini görünce kepçeciyi kovdum. Sonra yetkilileri arama çalıştım. Bir kısmına ulaştım, bir kısmına ulaşamadım. Ben burayı anlatmak istiyorum. Burası Gökgöl Vadisi. Bu vadinin özelliği şu. Bütün dünyada Porsuk ağaçları 750 ila 1000 rakım arasında yaşar. Dünyada bir tek Gökgöl Vadisi’nde denize en yakın seviyede olan yer bu vadidir. Buranın korunması için dilekçelerim var. Burası dünyaya mirasımız bir yer. Kestikleri ağaç bin 183 yaşında olacaktı" diye konuştu. Ekipler gelene kadar ağacın başında nöbet tuttu İhbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri söz konusu ağacın kesilmesiyle ilgili zabıt tuttu. Bölgeye tersip bendi yapılacağını öğrendiğini anlatan Zaman, “Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelip zabıt tuttu. Yapacakları bir şey yok. Kepçeciyi kovdum. ’Bu dereye giremezsiniz’ dedim. Kepçeciden öğrendiğim buraya tersip bendi yapacaklarmış. Tersip bendi yapacaksınız da burada ne işiniz var sizin" dedi. Tutanağın tutulmasının ardından ekipler ve mahalle sakini Engin Zaman kesilen ağaçtan hatıra amacıyla bir parça alarak olay yerinden ayrıldı. Ağacın kesildiği ve çalışmaların yapıldığı bölge dron ile havadan görüntülendi.