YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 17:13

BAŞKAN ZOLAN, AHİYAD SİNERJİ TOPLANTISINA KATILDI

A
A
A
BAŞKAN ZOLAN, AHİYAD SİNERJİ TOPLANTISINA KATILDI

Ahi Sinan Ahilik Kültürünü Araştırma Yayma ve Yardımlaşma Derneği (AHİAD) Mart ayı istişare toplantısı Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan`ın katılımı ile gerçekleştirildi.
AHİYAD Mart Ayı Sinerji Toplantısı`nın konuğu Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan toplantıda yaptığı konuşmadaan, kentin Anadolu`da ahilik kültürü açısından önemli bir merkez olduğunu belirtti. Ahiliğin, Türklerin Anadolu`ya gelip yerleşmesinden sonra İslam kültür, ahlak ve doğruluğunu ticarette uygulanması olduğunu söyleyen Başkan Zolan, konuşmasında belediyenin devam eden hizmetlerini ve uzun vadedeki yatırımları ile ilgili bilgi de verdi.
AHİYAD Başkanı Ali Ordu ise, ahiliğin Osmanlı`yı Cihan imparatorluğuna taşıdığını dile getirerek, "Ahilik Osmanlı`nın imarethanelerinde, bedestenlerinde, darülacezelerinde, yardımlaşma ve dayanışmanın olduğu her yerde temel alınan olgudur. Ahilik, Türklerin rönesansı ve bir yaşam tarzıdır. Ahlakın temeli, insanların sönmeyecek meşalesidir" dedi.
Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda AHİYAD Başkanı Ali Ordu, Osman Zolan`a Ahiliğin temel ilkeleri tablosunu hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da Vakıflardan Terzibaba Sofrasında Ramazan iftarı Vakıflar, Ramazan ayı dolayısıyla Erzincan’da Terzibaba Sofrası adıyla iftar programı düzenleyecek. Köklü vakıf geleneğinin yardımlaşma ve dayanışma anlayışını yaşatmayı amaçlayan program kapsamında, 13 Şubat Stadyumu altında her gün 700 kişilik iftar sofrası kurulacağı bildirildi. Ayrıca kentteki yeni hastanenin acil servisinde, iftar saatinde hastanede bulunan vatandaşlara çorba ikramında bulunulacağı belirtildi. Açıklamada, vakıf kültürünün asırlardır ihtiyaç sahiplerine destek olmayı, toplumsal birlikteliği güçlendirmeyi ve gönülleri buluşturmayı esas aldığı vurgulanarak, Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla aynı sofrayı paylaşmanın amaçlandığı ifade edildi. Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında bulunan 7 ilde, 18 farklı noktada her gün toplam 10 bin 800 vatandaşa iftar verileceği kaydedildi. Bu kapsamda iftar noktaları şu şekilde açıklandı: Erzurum - Nene Hatun Sofrası Erzincan - Terzibaba Sofrası Bayburt - Dede Korkut Sofrası (Taşhan Bedesten) Ağrı - Hanibaba Sofrası (Şazeli Kafe Restaurant) Kars - Harakani Sofrası (İstasyon Camii Kültür ve Taziye Evi) Iğdır - Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Ardahan - Bingöl Lokantası Açıklamada, Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve manevi arınma ikliminde tüm vatandaşların gönül sofralarına davet edildiği belirtilerek, mübarek ayın ülkeye ve İslam âlemine huzur, sağlık ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.
Kırıkkale Kırıkkale’de Ramazan ayı gül kokusuyla karşılandı Kırıkkale’de belediye ekipleri tarafından Ramazan ayı dolayısıyla kent genelinde gül suyu uygulaması yapıldı. Kırıkkale’de Ramazan ayı, cadde ve sokaklara sıkılan gül suyu kokusuyla karşılandı. Belediye ekipleri, ilaçlama araçlarıyla özellikle yoğun güzergahlarda uygulama yaptı. Kent merkezinde gerçekleştirilen çalışma, kısa sürede çevreye yayılan mis kokularla manevi bir atmosfer oluşturdu. Kent genelinde yapılan uygulama vatandaşların beğenisini topladı. "Güzel bir sürprizle karşılaştık" Uygulamayı gören vatandaşlardan Sema Öktem, "Hayatımda ilk kez böyle bir uygulama görüyorum. Gül suyu tüm şehre yayılıyor. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Bir başka vatandaş ise, "Bugün güzel bir sürprizle karşılaştık. İlk kez gördüğüm bir olay. Belediye Başkanımız Ahmet Önal’a teşekkür ediyorum. Hayırlı ramazanlar diliyorum" ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Ahmet Önal da yazılı açıklamasında, Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Önal, "Şehrimizin cadde ve sokaklarında araçlarımızla gül suyu sıkarak ramazanı mis kokular eşliğinde karşılıyoruz. Maneviyatın en güzel hali şehrimizin her köşesinde hissedilsin istiyoruz. Bu mübarek ayın birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.