YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 18:07

VAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜОÜ, YEMEK YARIŞMASI DÜZENLEDİ

A
A
A
VAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜОÜ, YEMEK YARIŞMASI DÜZENLEDİ

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Müdürlüğü personelleri arasında bir yemek yarışması düzenledi.
Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım`da meydana gelen depremlerin ardından depremzede vatandaşların mağduriyetini gidermek adına kurumlarda ve çadır kentlerde çalışmalara başlayan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bu defa da yoğun temposuyla bu günlere kadar çalışıp emek veren personeline moral vermek adına Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Müdürlüğü personelleri arasında yemek yarışması düzenledi. Yarışmaya 12 personel çeşitli yemekler yaparak katıldılar. Ev sahibi olarak İl Müdür Vekili
Abdulbaki Aydın, İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Ertosun ve Sevgi Evleri Kuruluş Müdiresi Süheyla Sasa hazır bulurken programa Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, geçici görevle Van`da bulunan Yalova Termal Kaymakamı Bilal Şentürk ve diğer vali yardımcılarının eşleri katıldı. Vali yardımcılarının eşleri ve Sevgi Evleri Baş Aşçısı Fevzi Çekici jüri olarak görev aldı.
Çeşitli yemeklerin sergilendiği yarışmada `Mumbar Dolması` ile birinci olan Nuran Deniz`e 100 lira ve bir hediye, `Ayran Aşı` ile ikinci olan Esra Dellal`a 75 lira ve bir hediye, `İçli Köfte` ile üçüncü Sevgi Oratkçı`ya ise 50 lira bir hediye, ödül verilirken tüm katılımcılara belge ve yemek kitabı dağıtıldı.
Yarışma sonrası bir konuşma yapan Yalova Termal Kaymakamı Bilal Şentürk, deprem nedeniyle geçici olarak Van`da görevlendirildiğini, Sevgi Evlerinde kaldığını bu nedenle de artık kendisini misafir oalrak değil ev sahibi olarak gördüğünü belirtti. Yarışmanın çok güzel geçtiğini belirten Şentürk, emeği geçen tüm personele teşekkür etti.
Vali Yardımcısı Atay Uslu ise konuşmasında, yemeklerin çok lezzetli olduğunu, aslında tüm yarışmacıların birinci olması gerektiğini söyledi.
Yarışmanın ardından bilmeceler sorulup çeşitli hediyeler dağıtıldı. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program, personelin halay çekmesi ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.