YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 12:10

EMEKLİ OLDUОU GÜN OKUL YAPTIRDI

A
A
A
EMEKLİ OLDUОU GÜN OKUL YAPTIRDI

Gaziantep Üniversitesi`nden 29 Mart 2010 tarihinde emekli olan ve aynı gün eğitime destek amacıyla eşinin ve kendisinin ismini taşıyan Nurel-Enver Taner İlköğretim Okulu`nun temelini atan Nurel Taner, 29 Mart`ın kendisi için büyük bir anlam ifade ettiğini belirtti.
Gaziantepli hayırsever Nurel ve Dr. Enver Taner tarafından yaptırılarak devlete bağışlanan Nurel-Enver Taner İlköğretim Okulu, akademik başarıları ve fiziki yapısıyla adeta özel okullarla yarışıyor. Temeli 29 Mart 2010 tarihinde eğitim gönüllüsü, edebiyatçı yazar, Türk Dili Edebiyatı öğretim görevlisi Nurel Taner`in emekliye ayrıldığı gün atılan ve geçtiğimiz yıl eğitim öğretime başlayan Nurel-Enver Taner İlköğretim Okulu`nda ziller başarı için çalıyor.
Bütün öğrencileri bir anne şefkatiyle kucaklayan ve ``Benim 950 çocuğum var`` sözleriyle herkesi duygulandıran Nurel Taner, boş zamanlarını okulda öğrencilerle baş başa geçirerek 950 çocuğun yeni bilgilere ulaşabilmesi için gecesini gündüzüne katıyor. Daha önce 24 derslik olarak tasarlanan ancak yetersiz olabileceği düşünülerek 32 derslik olarak inşa ettirilen Nurel Enver Taner İlköğretim Okulu, eğitim öğretim faaliyetine başladığı daha ilk yılda başarıdan başarıya koşan Gaziantep`in en saygın eğitim kurumları arasındaki yerini aldı. Zamanının büyük bir bölümünü Nurel Enver Taner İlköğretim Okulunda eğitim öğretim görmekte olan çocuklara vakfeden Nurel Taner, okulun eksiklerini gidermeyi de kendisi için önemli bir görev edinmiş.
Uzun yıllar Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Türk Dili Edebiyatı alanında öğretim görevlisi olarak hizmet veren Taner, kendi adını taşıyan okuldaki öğretmen ve öğrencilerle kurduğu duygusal ilişki sayesinde onların daha nitelikli eğitim alabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman öğrencilerle uygulamalı derslere de girerek el sanatları konusundaki çalışmaları destekleyen Nurel Taner, son olarak okulda düzenlenen Ebru Sanatı konulu derslerde öğrencilerle birlikte ebru yaparak onlarla aynı heyecanı yaşadı.
Ülke kalkınmasının sadece ve sadece eğitimle mümkün olduğunu savunan Nurel Taner, çalışmalarının yaşamının son anına kadar süreceğini belirterek, ``29 Mart 2010 tarihinde emekliye ayrıldığım gün, okulumuzun temelini 24 derslik düşünülerek atmıştık. 2011-2012 eğitim öğretim dönemimde 32 derslik sayısıyla tamamladık. Okulumuzda ilk ders zili 20 Eylül 2011 günü çaldı. Geniş kütüphanesi, toplantı salonu, spor salonu, müzik ve resim atölyeleri ile göz dolduran bir okul oldu. Okul bizim ikinci evimiz şimdi. Geniş girişi, aydınlık koridorları, mermerle kaplanmış derslikleri, hepsinden önemlisi eğitime gönül vermiş deneyimli 42 öğretmeni ve 950 öğrencisi var. Öğretmenlerimizin, müdürümüzün, idarecilerimizin güler yüzleri, çalışma istekleri öğrencilerimize de yansımaya başladı. Her geçen gün daha iyiye giden eğitim-öğretim gururlandırıyor bizleri. Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırma çalışması görülmeye değer. Bu yıl boyunca en fazla kitap okuyan, bunu kanıtlayan öğrencilerimizi yılsonunda bisikletle ödüllendireceğiz. Dileriz okulumuzdan okuyan, düşünen, başaran nice öğrenciler yetişir. Okul 40 yıllık idealimizdi, kavuştuk. Şimdi idealimiz öğrencilerimizin başarılı olması. İnanıyoruz ki okul idaresi, öğretmenlerimiz, velilerimiz, okul aile birliğimiz el ele vererek bu ideale de kavuşacağız. Bizim için önemli olan 29 Mart tarihini coşkuyla yaşıyoruz. Bu toplumdan kazandıklarımızı, bu toplumun geleceğini oluşturacak çocuklar için yatırdık, böylece iç huzura kavuştuk. Şimdi okulumuzun kapısından girerken bizi kucaklayan onlarca çocuk mutluluğumuz oluyor. Bu mutluluk satırlara sığmaz dilerim sizlere de nasip olur`` dedi.
1945`de doğan Nurel Taner, Gaziantep Lisesi`nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Türkoloji Bölümü`nden mezun olan Taner, Gaziantep Lisesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Lisesi ve Gaziantep Atatürk Lisesi`nde uzun yıllar öğretmenlik yaptı. 1985`de Gaziantep Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü`nde çalışmaya başlayan Nurel Taner, 29 Mart 2010`da emekli oldu. Emekli olduğu gün Nurel Enver Taner İlköğretim Okulu`nun temelini eşiyle birlikte atarak Gaziantep eğitimine önemli bir bağışı gerçekleştirdi. 950 çocuğun Nurel annesi olarak ismini yüreklere yazdırmayı başaran Nurel Taner, ``Okulumuzun bütün ihtiyaçlarını yaşadığımız sürece eşimle birlikte karşılamaya devam edeceğiz`` dedi.
Edebiyat alanında çeşitli yayınları bulunan Nurel Taner ``Bir Demet Kuru Çiçek`` adlı kitabında kendi yaşamından kesitleri anlatıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir