YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 09:53

ÇOMÜ SATRANÇTA ÜNİVERSİTELER ARASINDA TAKIM HALİNDE TÜRKİYE 3.`SÜ OLDU

A
A
A
ÇOMÜ SATRANÇTA ÜNİVERSİTELER ARASINDA TAKIM HALİNDE TÜRKİYE 3.`SÜ OLDU

Pamukkale Üniversitesi`nin (PAÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen ``Türkiye Üniversitelerarası Satranç Şampiyonası``nda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) takım halinde Türkiye üçüncüsü oldu.
Türkiye`nin değişik üniversitelerinden toplam 416 sporcunun katılımıyla 4 gün boyunca süren şampiyonada genel kategoride 66, kadınlarda ise 36 üniversite mücadele etti. ÇOMÜ takım halinde 33 üniversite takımını geride bırakıp 3. olurken, ferdi grupta ÇOMÜ öğrencisi Özgür Çatalkılıç 2. oldu. Dereceye giren sporculara PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen törenle kupa ve madalyaları verildi. Ödül törenine PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Keskin, Prof. Dr. Hasan Kaplan ve Prof. Dr. Sebahattin Nas, akademisyenler ve sporcular katıldı. Törende bir konuşma yapan Rektör Bağcı, üniversitenin kuruluşunun 20. yılında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bu yıl bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında bir çok önemli organizasyonun hazırlıklarının sürdüğünü vurguladı. Konuşmanın ardından dereceye giren sporculara madalya ve kupaları verildi. Rektör Prof. Dr. Bağcı genel kategoride birinci olan Trakya Üniversitesi`nin madalya ve kupasını takdim etti. Ev sahibi PAÜ genel kategoride altıncı, kadınlarda ise dokuzunculuğu elde etti.
Derece giren takım ve sporcular ise şu şekilde belirlendi:
GENEL KATEGORİ FERDİ:
1-Ali Polatel (Trakya Üniversitesi)
2-Özgür Çatalkılıç (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi)
3-Orkan Eminov (S.Demirel Üniversitesi)
TAKIM KATEGORİSİ:
1-Trakya Üniversitesi
2-ODTÜ
3-Çanakkale Onsekiz Mart Çanakkale Üniversitesi
KADIN KATEGORİSİ FERDİ
1-Emel Kaya (Ege Üniversitesi)
2-Kübra Öztürk (Hacetepe Üniversitesi)
3-Işıl Diril (Yaşar Üniversitesi)
KADINLAR TAKIM KATEGORİSİ
1-Hacettepe Üniversitesi
2-Ege Üniversitesi
3-Marmara Üniversitesi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.