YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 12:28

KAYMAKAM EMİROОLU`NUN KÖY ZİYARETLERİ

A
A
A
KAYMAKAM EMİROОLU`NUN KÖY ZİYARETLERİ

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu Didim`e bağlı 5 köyü ziyaret edip, köylerin sorunlarını dinleyerek, köylülerle bir araya geldi.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu köylerin sorunlarını yerinde görmek için İlçeye bağlı 5 köye ziyaretlerde bulundu. Kaymakam Emiroğlu`na ziyaretlerde Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay, Didim İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Akgün, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Veysel Kılıç, Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat eşlik etti. Kaymakam Emiroğlu ve beraberindekiler Batıköy, Balat, Akköy, Denizköy ve Yalıköy`ü tek tek ziyaret edip, muhtarları dinlediler, köy halkıyla sorunları konusunda görüş alış verişinde bulundular. Ziyaretlerle ilgili konuşan Kaymakam Ersin Emiroğlu ``Köyleri tanımak, iş ve işleyişleri yerinde görmek, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek amacıyla ziyaretlerimiz yaptık. Bu kapsamda Balat köyünde yaşayan Roman vatandaşlarımızın evlerinde olumsuz durumlar olduğunu gördük. Evleri olmasına rağmen banyo ve tuvalet sorunları var, evlerin çatı sorunu var. Bununla ilgili bir proje hazırlanması hususunu görüştük. Burada amacımız vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek olacak.``dedi.
Balat köyünde zeytinciliğin geliştiğini gördüklerini belirten Emiroğlu ``Zeytincilikle ilgili sulama projesi gündemde; Sondajlar yapılmış, hakim tepelere kurulacak depolar ile sulama konusu sorunu çözülebilir. Bununla ilgili de köyde kooperatifler kurulmuş. Bu projeyi inceleyeceğiz ve gerekli yerlerle irtibata geçeceğiz.``dedi.
``BATIKÖY`DE YAVRU BALIK TESİSLERİ.``
Batıköy de yaptıkları incelemelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Emiroğlu ``Bu köyde deniz suyunun 5 metre derinlikte çıktığını öğrendik. Bu suyun bu kadar alçakta çıkması yavru balık üretim tesislerinin burada kurulması açısından önemli ama burada şu sorun var; bu yerler doğal sit alanı içerisinde ve bu tür projelerin yapılması için Koruma amaçlı imar planı yapılması şart. Bu yapılırsa buralar ekonomik açıdan gelişebilir.``dedi.
Akköy`de de zeytinciliğin gelişmesi anlamında sulama projesi hazırlandığını ve bununda ilgili birimlere sunulduğunu öğrendiğini belirten Emiroğlu ``Projenin takibini yapacağız.``dedi.
``YALIKÖY`ÜN MAHALLE TALEBİ..``
Yalıkköy`e yaptıkları ziyarette farklı bir konunun kendisine iletildiğini belirten Kaymakam Emiroğlu ``Muhtarlık ve köy halkı kendilerinin Didim`e bağlanmak istediğini söyledi. Bununla ilgili de köyde bir oylama yapılmış köyün tamamı Didim`in bir mahallesi olarak bağlanmak istediği ortaya çıkmış. Bu konuda belediyeye resmi olarak başvurulmamış ama şifayen söylenince belediyece bu kabul edilmemiş. Benim şahsi görüşümde Yalıköy`ün Didim`e bağlanması; bu konuda belediye başkanımızla da görüşeceğiz.``dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Bölge turizminin kalkınması için seyahat acenteleri ve rehberler buluştu TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu tarafından Diyarbakır’a tur düzenleyen seyahat acenteleri ile kentte bulunan turizm rehberleri Diyarbakır Vilayetler Evinde toplantı gerçekleştirdi. Diyarbakır’ın daha iyi ve daha doğru tanıtılması için düzenlenen toplantıya Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Sur Kaymakamı Hasan Akbulut, TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, tur operatörleri ve tur rehberleri katıldı. Toplantıda konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, ’’Bölgenin daha iyi tanıtılması ve bölge turizminin artması için doğru tanıtılmasına özen göstermemiz gerekiyor. Bu konuda hep birlikte daha iyi ne yapabiliriz sizlerin de düşüncelerini alarak birlikte hareket edeceğiz" dedi. Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay ise ’’Ülkemizin her mevsimi, her yemeği, her hikayesi ve her bölgesiyle dünyanın az sayıdaki çok yönlü turizm ülkelerinden biri olduğunu belirterek," Son yıllarda birçok ülke gibi Türkiye de dijital kampanyalarla, sosyal medya ünlüleriyle tanıtımlar yürütülüyor. Elbette bu araçlar faydalı. Ancak bir ülkeyi bir bölgeyi tanıtmak, bir akşam yemeği görüntüsüyle sınırlı olamaz. İnanç turizminden, gastronomi ye, Kültürel rotalardan, eko-turizme birçok boyutta farklı hedef kitlelere seslenebilecek zenginliğe sahibiz. Bu çeşitlilik yalnızca sosyal medya paylaşımlarıyla değil, hikayelerle, yerel deneyimlerle, bütünsel anlatılarla tanıtılmalı. Çünkü tanıtım bir vizyon işidir, ancak uygulama sahadadır. Stratejik merkez ile yerel uygulayıcılar aynı dili konuşmadıkça, etkili sonuç alınmaz. Bizler bu nedenle bir aradayız ve kentimiz için bölgemiz için nasıl hareket edeceğimizi neler yapabileceğimizi tartışacağız. Bu konuda bizlere destek veren Diyarbakır Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza Belediyelerimize ve Sivil Toplum Örgütlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. Yapılan konuşmaların ardından seyahat acenteleri ve rehberler bölge turizminin gelişimi için düşüncelerini ve karşılaştıkları sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.