YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 13:53

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRÜ AYDIN UYARDI:

A
A
A
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRÜ AYDIN UYARDI:

Erzurum Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın yıllık işletme cetvellerinin zamanında verilmesi konusunda uyarılarda bulundu.
Erzurum`da sanayi sicil belgesine sahip toplam 180 firma bulunduğunu söyleyen İl Müdürü Aydın, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2011 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri`nin, 30 Nisan 2012 tarihi mesai bitimine kadar Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne teslim edilmiş olması gerektiğini hatırlatarak, İşletme Cetveli`ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9. maddesi gereği 572 TL idari para cezası uygulanacağını belirtti.
İşletmelerin söz konusu beyan ve işlemlere dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan İl Müdürü İlhan Aydın şunları kaydetti; ``Firmalarımızın idari para cezasıyla muhatap olmaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İşlemlerini zamanında yapan ve çalışmalarını eksiksiz yürüten sanayi işletmelerinin haklarını korumak için de, denetimlerimizi sürdürüyoruz. İlk defa Sanayi Sicil Belgesi alacak olan işletmelerinde Sanayi Sicil Beyannamesi, Yıllık İşletme Cetveli, Kapasite Raporu, Ticaret Sicil Gazetesi ve Kira Sözleşmesi belgeleri ile il Müdürlüğümüze müracaat etmeleri halinde şu avantajlardan faydalanacaklardır, İhraç kaydıyla mal teslimlerinde KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar. Elektrik faturalarını Sanayi Abonesi Tarifesinden öderler. Kamu İhale Kanununda yer alan yerli isteklilerin belirlenmesinde avantajlıdırlar. Dolaylı olarak iş imkanı sağlarlar. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının sağladığı desteklerden yararlanırlar.
İşletmelerimiz Sanayi Sicil Belgelerini Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinden veya www.sanayi.gov.tr web sayfasından temin edilebilirler.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir