YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 14:31

ERZURUM ADALET GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ KURULDU

A
A
A
ERZURUM ADALET GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ KURULDU

Erzurum`da ilk kez Adliye ve Baro çatısı altında Adalet Gençlik ve Spor Kulübü kuruldu. Kulüp Başkanlığı`na Adalet Komisyonu Yazı İşleri Müdürü Yasin Emre Yavuz getirildi. Kulübün hedeflerini ve Yönetim Kurulu Üyelerin isimlerini açıklayan Başkan Yavuz,`` Ulusal başarı getirebilecek sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz.`` dedi.
Kulüp Başkanı Yasin Emre Yavuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi; ``Bilindiği üzere Adliyeler ve gerekse Ceza İnfaz Kurumları stresli ve yoğun çalışma ortamındadırlar. Bu yoğun tempoda çalışan yargı mensupları ile çalışanlarının ve ailelerinin sportif faaliyet yapabilmeleri ve boş zamanlarını değerlendirebilme amacıyla spor kulübünü kurma kararı aldık. Kulübümüzün özelde kış sporları olmak kaydıyla birçok spor dalında faaliyette bulunacaktır. 2001 yılında ilimizde yapılan Üniversitelerarası kış oyunları nedeniyle şehrimize bir çok yatırım yapılmış, bir çok tesis inşa edilmiştir. Bu kapsamda Adliye, Baro, Ceza İnfaz Kurumları, Seçim Müdürlükleri, Ceza ve Tevkif evleri Eğitim Merkezi, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi, Ceza İnfaz Kurumları çalışanları ile yakınlarına kış sporlarını sevindirmek, stresli ve yoğun iş temposundan bir nebzede olsa uzaklaştırmayı, suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması, ulusal başarı getirebilecek sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz.``
KURULUŞ AŞAMASINDA EMEĞžİ GEÇEN MÜSTEŞAR VE DANIŞTAY ÜYELERİNE TEŞEKKÜR
Yavuz, ``Erzurum Adalet Gençlik ve Spor Kulübümüzün kuruluş aşamasında desteklerini esirgemeyen başta Adalet Bakanlığı Müsteşarımız Birol Erdem, Danıştay Üyesi Yılmaz Akçil, Mustafa Elçim, Cumhuriyet Başsavcımız Ramazan Apacık, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Kızıltaş, Bölge Adliyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol ve Baro Başkanımız Mehmet Güzel`e teşekkür ediyoruz`` diye konuştu.
Adalet Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;
Başkan Yasin Emre Yavuz, Başkan yardımcıları Selim Başar ve Ömer Faruk Şenpolat, Genel Sekreter Mehmet Zeki Kizir, Sayman Serhat Bingöl ve üyeler Mustafa Dikmek, Zafer Gün, Gencay Edeş, Metin Yavuz Gültekin, İzzettin Genç, Fatih Kara.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir