YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 14:54

İNGİLİZCE MÜZİKAL TİYATRO BEОENİ TOPLADI

A
A
A
İNGİLİZCE MÜZİKAL TİYATRO BEОENİ TOPLADI

Nazilli`de Turan İlköğretim Okulu İngilizce ve Müzik Kulübü öğrencileri ``˜Little Stars on Milky Way` ismli tiyatro gösterisi düzenledi. Belediye Başkanı Haluk Alıcık`ın da izlediği Türkçe ve İngilizce seslendirilen oyun öğrenci velileri tarafından büyük ilgi gördü.
Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda Turan İlköğretim Okulu tarafından ikinci kez düzenlenen İngilizce Müzikli Tiyatro gösterisine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şahin Ünver, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi. ``˜
Bir dil bir insan, iki dil iki insan` düşüncesi ile öğrencilere yabancı dil bilmenin önemini, ayrıcalığını yaşatmak için okulda geçtiğimiz yıl İngilizce Kulübünü açtıklarını ifade eden Okul Müdürü Faik Tekcan ``Yabancı dil bilgisinin sadece yazım dilinde kalmayacağını, bu bilgimizin konuşma becerisi ile bütünleşeceğini göstermek istedik. İngilizce skeçler, İngilizce şarkılar, İngilizce koro ekibi, öğrencilerin yabancı dil ve öğrenme heveslerini arttıran etkenlerdir. Müzik Kulübü işbirliği ile müzik ve yabancı dil eğlenceli ve sevimli hale getirdik. İngilizceyi eğlenerek öğrenmek daha kalıcı olduğunu düşünüyoruz. Herkes bildiği ölçüde oyun, şarkı, piyes, tiyatro ve çeşitli etkinliklerle geçen yıl ilkini yaptığımız Müzikli İngilizce Tiyatro gösterisini bu yıl ikinci kez yaptık ve bunu gelenekselleştiremeye çalışacağız. Programa emek veren İngilizce ve Müzik öğretmenlerimize, öğrencilerimiz ile çalışmalarımıza destek veren tüm velilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van Gölü’nün "gümüş" balıkları ekiplere emanet Van Gölü’nde yaşayan inci kefalinin üreme dönemi nedeniyle başlattığı zorlu yolculuk devam ederken, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesindeki ekipler kaçak avcılığı engellemek amacıyla denetimlerini sıkılaştırdı. Dünyada sadece Van Gölü havzasında yaşayan ve her yıl üreme döneminde tatlı sulara göç eden inci kefalini korumaya yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. 15 Nisan’da başlayan ve 15 Temmuz’a kadar sürecek olan av yasağı kapsamında; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabıta ekipleri göç yollarında tam zamanlı denetim yürütüyor. Gündüz saatlerinde akarsu mansap bölgelerinde gerçekleştirilen denetimlere katılan Van İl Tarım ve Orman Müdürü Turgay Şişman, inci kefalinin bu yılki göç yoğunluğuna dikkat çekerek, kaçak avlanma konusundaki uyarılarını yeniledi. "Saha kontrollerimizi sürdürüyoruz" Konuya ilişkin konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Turgay Şişman, inci kefali popülasyonundaki artışın sevindirici olduğunu belirtti. İl Müdürü Şişman, "İnci kefalinin şu an üreme mevsimi. 15 Nisan’da başlayan av yasağımız devam ediyor. Biz de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olarak saha kontrollerimizi sürdürüyoruz. Özellikle kaçak avlanma ve kaçak ağ bırakma durumlarının tespiti için sürekli sahadayız. 15 Nisan - 15 Temmuz tarihleri arasındaki üreme mevsiminde balığımızı rahat bırakırsak, emin olun bir sonraki nesil daha gür ve daha bol olacak. Biz de bunun için uğraşıyoruz. Taze balığın avlanması, nakledilmesi ve tüketilmesi yasaktır. Buradan halkımızı tekrar uyarmak ve bilinçlendirmek isterim" dedi. "Ekiplerimiz sahada sabahlara kadar nöbet tutuyor" Ekiplerin sahada 7 gün 24 saat esaslı çalışma yürüttüğünü dile getiren Şişman, "Tatlı suların gölle buluştuğu noktalarda, sazlık alanlarda yoğun bir balık popülasyonu yumurta bırakmak için hareket ediyor. Tam da mevsimindeyiz. Popülasyonda bir artış da söz konusu. Ekiplerimiz sahada sabahlara kadar nöbet tutuyor. Balıklar, yaklaşık bir hafta boyunca tatlı sularda yumurta bırakmak için çabalıyor ve ardından göle geri dönüyor. Biz de bu süreçte mümkün mertebe kaçak avlanmanın önüne geçmek için mücadelemizi sürdürüyoruz" diye konuştu.