GENEL - 28 Mart 2012 Çarşamba 11:02

YENİ TTK`DA CEZALAR AОIR

A
A
A
YENİ TTK`DA CEZALAR AОIR

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Kestelli, İzmir Ticaret Borsasının ortak meslek komitesi toplantısında Yeni Türk Ticaret Kanunu`nda (TTK) 22 ayrı konuda ağır cezaların öngörülmesi ile ilgili konuştu. İTB başkanı Kestelli; "TTK`daki bu cezalar anlaşılabilir ve kabul edilebilir değildir. Yeni Çek Yasası değişikliği ile ekonomik suça ekonomik ceza verilmesi gerekçesiyle hapis cezası kaldırıldı. Böyle bir dönemde Türk Ticaret Kanunu`nda ağır cezaların olması anlaşılabilir gibi değil. TTK`daki
hapis cezası idari para cezasına dönüştürülmeli. 3-5 yıllık bir geçiş süreci için herhangi bir ceza uygulanmamalı ya da onda bir gibi sembolik tutarlarda uygulanmalı" dedi.
İzmir Ticaret Borsası Mali Danışmanı Adnan Yıldırım, yeni kanunla ilgili İzmir Ticaret Borsası üyelerine bilgi verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya Şehir Hastanesi’nde ilk obezite cerrahisi Antalya Şehir Hastanesinde ilk obezite cerrahisi gerçekleştirildi. Diyabet ve hipertansiyonu olan 29 yaşındaki hastaya Sleeve Gastrektomi (tüp mide) ameliyatı yapıldı. Ameliyatın 3. gününde olan hasta şifa ile taburcu edildi. Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Opr. Dr. Aydın Dinçer ve Opr. Dr. Hasan Özkan hastayı şifa ile taburcu ettikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Obezitenin birçok hastalığa neden olabilecek vücutta aşırı yağ birikimi olduğuna dikkat çekilerek obezite aşırı dengesiz ve yanlış beslenme alışkanlıklarının yanı sıra hareket azlığı, hormonal bozukluklar, genetik hastalıklar gibi etkenler de bulunduğu kaydedildi. Obezitenin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunun altı çizilen açıklamada tedavi edilmemesi durumunda şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalıkları, kanser, inme gibi birçok hastalığa neden olabileceği bilgisi paylaşıldı. Obezitenin tedavisinde hormon tedavisi, endoskopik yöntemler (mide balonu) ve cerrahi tedavilerinin mevcut olduğunu belirtilen açıklamada, Obezitenin cerrahi tedavisinin uygulanması için hastanın durumunun belirlenmiş kriterler çerçevesinde Endokrinoloji ve Genel Cerrahi branş hekimleri tarafından değerlendirilmesi gerekmektedir.Obezitenin medikal ve cerrahi tedavisi hastanemizde başarı ile gerçekleştirilebilmektedir" denildi.