YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 14:26

BABALIKLI: ``YENİ SİSTEMDE KIZ ÖОRNECİ SAYISI ARTACAK``

A
A
A
BABALIKLI: ``YENİ SİSTEMDE KIZ ÖОRNECİ SAYISI ARTACAK``

AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bilal Babalıklı, 4+4+4 eğitim sistemi ile taşımalı eğitimin 4. sınıftan sonra başlayacağını belirterek, böylece kız çocuklarının okula gitme oranının artacağını savundu.
AK Parti Mersin merkez Toroslar İlçe Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, Toroslar İlçe Başkanı Bilal Babalıklı başkanlığında yapıldı. Toplantıya AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ile İl Başkanı Mekin Merter Salt da katıldı. Toplantıda, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili değerlendirmeler yapıldı.
Toplantıda konuşan Milletvekili Nebi Bozkurt, Toroslar İlçe Teşkilatı`nın çalışmalarının olumlu olduğunu ifade ederek, 4+4+4 eğitim sistemini halka anlatmakla ilgili Toroslar ilçesine görev düştüğünü ve bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inandığını söyledi.
4+4+4 teklifinin eğitim sistemi zorunlu hale getirilen bir sistem olduğunu iddia eden İl Başkanı Salt ise Türkiye`nin eğitim altyapısını geliştirmeye çalıştığını kaydetti. Son 10 yılda derslik sayısının neredeyse ikiye katladığına işaret eden Salt, ``Türkiye, gelişmiş ülkelerin bile cesaret edemediği bir Fatih Projesi`ni başlattı. Ama en önemlisi şudur; imam hatipleri kapatacağız, onların önünü keseceğiz diye 8 yıllık zorunlu eğitim getirildi. Türkiye`nin bazı şeylerine ket vuruldu. Örneğin, bir çocuk konservatuara gidecekse çok küçük yaşlarda gitmeli, buna ket vuruldu. 8 yıllık eğitim konusu ideolojik bir dayatma idi. İmam hatipler zorunlu değil; isteyen çocuğunu imam hatibe gönderir, isteyen meslek lisesine gönderir, istersen düz liseye gönder, size kalmıştır" dedi.
Toroslar İlçe Başkanı Babalıklı da 4+4+4 ile çocukların kesintisiz sistemde olduğu gibi 6 yaşından itibaren değil, 4. sınıfı bitirdikten sonra taşımalı eğitime başlayacaklarını dile getirdi. Bu düzenlemeden sonra köylerde daha önce kapatılan on binlerce ilkokulun tekrar açılacağın, tahrip olanların da tadilattan geçirileceğini bildiren Babalıklı, ``İlk 4 yıl taşımalı eğitim büyük oranda azalacak. Şu anda ilkokul 1. sınıfta taşımalı eğitimle kız çocuğunu başka bir köye, ilçeye göndermekte tereddüt eden aileler, yanı başlarında açılan okula kız çocuğunu daha rahatlıkla gönderir. Eğitim sistemine orada giren kız çocuğunun 5. sınıftan itibaren taşımalı eğitimle eğitime devam etmesi oranı daha yükselir. 12 yıl sonunda diploma verilecek`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Motosiklet sürücüsü kaskı sayesinde yara almadan kurtuldu Mersin’de emniyet şeridine giren taksiye arkadan çarpan motosiklet sürücüsü, kaskı sayesinde kazayı yara almadan atlattı. Kaza anı ise motosiklet ve kask kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza, Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 33 AZJ 733 plakalı motosikletiyle seyir halinde olan Hüseyin Cengiz, emniyet şeridine geçtiği sırada, önünde ilerleyen İ.Ö. idaresindeki 33 T 1436 plakalı taksinin de emniyet şeridine girmesi sonucu taksiye arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletinden savrulan Cengiz yere düşerken takla atan motosiklet, sürücünün üzerine devrildi. Kazayı gören kaldırımdaki bir vatandaş yardıma koşarken, arkadan gelen Cengiz’in arkadaşı motosikleti üzerinden kaldırdı. Yaşanan anlar Hüseyin Cengiz’in motosiklet kamerasıyla arkadan gelen motosiklet sürücüsünün kask kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaskı sayesinde kazayı yara almadan atlatan motosikletli, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Cengiz, hastanede yapılan kontrollerin ardından taburcu edildi. Görüntülerde, motosiklet sürücüsü Hüseyin Cengiz’in sağ şeritten emniyet şeridine geçtiği, hemen ardından önünde seyreden taksinin de emniyet şeridine girerek durduğu görülüyor. Bu sırada arkadan gelen Cengiz’in taksiye çarptığı, çarpmanın etkisiyle motosiklet üzerinden savrularak yere düştüğü ve motosikletin takla atarak sürücünün üzerine devrildiği anlar yer aldı. "Ne sinyal verdi ne de ikaz lambası yaktı" İhlas Haber Ajansı muhabirine kaza anını anlatan motosiklet sürücüsü Cengiz, yaklaşık 60-70 kilometre hızla ilerlediği sırada taksinin aniden önüne geçtiğini belirterek, "Birden taksicinin biri önüme atladı. Ne sinyal verdi ne de dörtlü gibi bir ikaz lambası yakarak beni uyardı. Duracağını düşünemediğim için arkadan çarptım" dedi. "Kask sayesinde kazayı yara almadan atlattım" Çarpmanın ardından yere düştüğünü ve motosikletin üzerine devrildiğini ifade eden Cengiz, "Çarpmanın etkisiyle yere düştüm ve motor üstüme devrildi. Neyse ki kafamda kask vardı, bu sayede kazayı yarasız beresiz atlattım. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye götürüldüm ve gerekli kontroller yapıldı" diye konuştu. "Arkadaşım motoru üzerimden kaldırdı" Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar ve arkadaşının yardımına koştuğunu söyleyen Cengiz, "Motor üstüme düştüğünde, arkamdan gelen bir arkadaşım motoru üzerimden kaldırdı. Herhangi bir yara veya ciddi bir şey almadım. Gerçekten ucuz atlattık" ifadelerini kullandı. Motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunan Cengiz, "Lütfen çok dikkatli olun. Bazen böyle beklenmedik durumlar yaşanabiliyor. Ne kadar iyi sürseniz, ne kadar tecrübeli olsanız da bir anlık dalgınlık ya da öngörülemez bir durum karşısında hiçbir şey yapamıyorsunuz. Herkes dikkatli olsun" dedi.
Samsun Samsun Emniyetinde yerli ve milli ’KETUM’ dönemi Samsun İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı’nda, ASELSAN tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Kriptolu Emniyet Telsiz Muhabere Sistemi (KETUM) tanıtıldı. Sistemle birlikte Samsun genelinde emniyet birimleri arasında hızlı, güvenli ve kesintisiz iletişim sağlanacak. Samsun İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, ASELSAN tarafından tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Kriptolu Emniyet Telsiz Muhabere Sistemi (KETUM) hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda Samsun genelindeki asayiş ve güvenlik durumu ele alınırken; narkotik suçlarla mücadele, terörle mücadele, organize ve siber suçlarla mücadele, kaçakçılıkla mücadele, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele, düzensiz göçle mücadele, aranan şahısların yakalanması ile emniyet ve trafik tedbirleri değerlendirildi. ASELSAN tarafından geliştirilen ve Samsun İl Emniyet Müdürlüğü envanterine dâhil edilen KETUM sistemi sayesinde, il genelindeki tüm ilçelerle aynı anda kriptolu görüşme yapılabiliyor. Sistem, asayiş, trafik, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele gibi alanlarda görev yapan emniyet birimlerine hızlı ve güvenli iletişim imkânı sunuyor. KETUM altyapısı üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğüne ait veri tabanlarından kimlik, araç ruhsat ve plaka sorgulamaları yapılabilirken; telsiz çağrı takip, mesajlaşma ve araç takip yazılımlarıyla emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkin şekilde yürütüldüğü belirtildi. Toplantıda güvenli, hızlı ve kesintisiz iletişimin kamu hizmetlerinin etkinliği, kriz yönetimi ve vatandaşların huzuru açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. KETUM projesiyle birlikte özellikle acil durumlar, afetler ve kamu güvenliğinin sağlanmasında gizliliği esas alan kesintisiz bir haberleşme altyapısının oluşturulduğu ifade edildi. Samsun’un tarih boyunca Karadeniz ve Kuzey Anadolu’nun stratejik şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekilirken, bu proje ile kentin teknolojik altyapısının güçlendirildiği, kamu kurumları arasındaki koordinasyonun artırıldığı ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin yükseltildiği kaydedildi. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür edildi.