POLİTİKA - 21 Şubat 2026 Cumartesi 18:40

Bakan Güler: "Terörsüz Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz"

A
A
A

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Çok şükür terör örgütü artık silah bırakma noktasına getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan güçlü devlet iradesiyle Terörsüz Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 108’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 21 Şubat Kurtuluş Töreni’ne katılan Bakan Güler, yürütülen operasyonlar neticesinde terörle mücadelede büyük başarılar elde edildiğini belirterek, "Çok şükür terör örgütü artık silah bırakma noktasına getirildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan güçlü devlet iradesiyle terörsüz Türkiye hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

"Yeni ve tarihi bir sayfa açılmıştır"

Türkiye ve bölge açısından yeni bir dönemin başladığını ifade eden Bakan Güler, "Artık hem ülkemiz hem de bölgemiz için yeni ve tarihi bir sayfa açılmıştır. Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek ve daha müreffeh bir geleceğe ulaşmak içindir" diye konuştu.

"Bayburt yeni bir atılım dönemine girmiştir"

Memleketi Bayburt’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Güler, kentin son yıllarda önemli bir gelişim ivmesi yakaladığını söyleyerek, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda Bayburt da yeni bir atılım dönemine girmiştir. Devletimizin yaptığı yatırımlarla şehrimizin çehresi değişmekte, hemşehrilerimizin yaşam kalitesi her geçen gün artmaktadır" ifadelerini kullandı.

"Bayburt havalimanıyla daha erişilebilir olacak"

Bayburt Havalimanı’nın tamamlanmasıyla kentin daha canlı bir yapıya kavuşacağını dile getiren Bakan Güler, "Şüphesiz havalimanının tamamlanmasından sonra Bayburt artık daha erişilebilir, daha hareketli ve daha canlı bir şehir olacaktır" dedi.

"Bayburt, güçlü Türkiye yolculuğuna destek verecektir"

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları da veren Bakan Güler, Bayburtluların her zaman olduğu gibi bu tarihi süreçte de güçlü Türkiye hedefine destek vereceğine yürekten inandığını ifade etti. Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, Bayburt’un kurtuluşunun 108’inci yıl dönümünü kutladı.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen törende Bayburt barları oynandı, şiirler okundu. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Bayburt Valisi Mustafa Eldivan tarafından verildi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Salih Ayhan, il protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı kutlamalar, düşman işgalinin konu edildiği tiyatro oyununun sahnelenmesi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.

Öznur Demir

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Başkan Ekinci, vatandaşlarla bayramlaştı Sorgun Belediye Başkanı Erkut Ekinci, Kurban Bayramının ikinci gününde kurum çalışanları, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Sorgun Belediye binasında bayramlaşma programında vatandaşlarla buluşan Başkan Ekinci, güncel konulara dair önemli açıklamalarda bulundu. Sorgun’un son 6-7 yıldır yapılan çalışmalarla beraber şehir görünümüne geldiğini belirten Ekinci, Bosna Hersek’te yapılan kültürel çalışmalara değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her birimize hayırlı olsun, Bosna Hadzici Beldiyesi’nde Sorgun Parkı ve Kardeşlik Çeşmesini açmış bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun. Her birinizin hayrını da Cenabı Allah kabul etsin. Bizler Sorgun Belediyesi ile Hadzici Belediyesi bir kardeşlik oluşturdu. Bu kardeşlik neticesinde de orada her birimizin gururla söyleyeceği, gittiğimiz zaman da uğrak verebileceğimiz bir parkımızı inşa ettik. İnşallah Cenabı Allah nasip kısmet ederse o bölgeye Kınalı Hasan’ın ismini taşıyan bir yürüyüş yolu, bisiklet yolu da yapmayı planlıyoruz. Onunla ilgili görüşmelerimizi de bu gittiğimizde heyet olarak gerçekleştirdik." Başkan Ekinci ayrıca 6 yıldır ilçedeki pek çok noktada altyapı, içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattını tamamladığını ifade etti. "Cumhur İttifakının karşısında yer alanlar bizim üzerimizden Cumhur İttifakını yıpratmaya çalışıyor" Sorgun’da ve Türkiye’deki Cumhur İttifakı hususuna değinen Başkan Ekinci, "Sorgun’da Cumhur İttifakı; hem AK Parti hem de Milliyetçi Hareket Partisi bileşenleriyle belki de şimdiye kadar olmadığı kadar uyumlu bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Ama kendisini Cumhur İttifakı’nın karşısında gören bir güruh var. Sosyal medya yorumlarına bakın. Bunu çok ciddi bir şekilde hissedersiniz. Cumhur İttifakına itiraz eden yani AK Parti ve MHP birlikteliğinin oluşturduğu Cumhur İttifakının karşısında yer alan siyasi partileri tercih eden insanlar, bizim üzerimizden Cumhur İttifakını yıpratmaya çalışıyor. Konunun özeti budur" ifadelerini kullandı. "Yılmadan, yıkılmadan Sorgun için çalışmaya devam edeceğiz" Sorgun’un modern bir çehreye ulaştığını belirten Başkan Ekinci, "Şunu iyi ayırmak lazım. Belediye yatırımları, belediye hizmetleri ile genel siyaseti de birbirinden ayıran bir mantıkla hareket etmek lazım. Nihayetinde Sorgun her birimiz için hizmet noktasında yaptığımız çalışmalarla beraber aslında göz dolduran bölgesinde nihayetinde kendinden söz ettiren, geldiği noktada da gerçekten bir şehir görüntüsüne kavuşmuş olan bir ilçedir. Bu yatırımlar bizim öncülüğümüzde hem Milliyetçi Hareket Partisi hem AK Partili arkadaşlarımızın desteğiyle beraber ciddi manada göreceksiniz ki önümüzdeki dönemler bunun meyvelerini daha iyi göreceğiz, daha iyi alacağız. Çalışma arkadaşlarımla beraber 2019’dan bu zamana kadar ve bundan sonraki süreçte de hiç durmadan yılmadan yıkılmadan Sorgun için çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
İstanbul İstanbul’un fethi etkinlikleri çerçevesinde SOLOTÜRK İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında İstanbul’da çevre tanımlama ve İstanbul Boğazı’nda selamlama uçuşu yaptı. Boğazda gerçekleştirilen uçuş nefes kesti.Türk Hava Kuvvetleri’nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul’un fethi kutlamaları kapsamında Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu gerçekleştirecek. SOLOTÜRK Kol Komutanı Pilot Yarbay Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı M. Erhan Aydemir, Yenikapı Meydanı’nda vatandaşları nefes kesici şovlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Gösteri uçuşu öncesi bugün Yenikapı Meydanı’nda Çevre Tanıma Uçuşu ve İstanbul Boğazı’nda selama uçuşu gerçekleştirdi. Masmavi deniz ve gökyüzüyle bütünleşen uçuş, nefes kesti. Yurt ve yurt dışında sayısız gösterilere imza atan F-16 gösteri ekibi SOLOTÜRK unutulmaz anlar yaşattı."SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz"SOLOTÜRK gösterisini izlemeye gelen Coşkun Akboğa, gururlu olduğunu belirterek, "Geldik, gördük. Uzaktan geldik çocuklarım istediği için" dedi.Kaan Emre Gündoğan isimli vatandaş, "Burada bugün çok gururluyuz. Türk havacılığının, SOLOTÜRK’ü izlemeye geldik bugün. SOLOTÜRK’ü gururlu bir şekilde izliyoruz. Ülkemizin çeşitli yerlerinden izleyenleri var. Farklı illerden, farklı ilçelerden gelen vatandaşlarımız var. Çok gururlu bir şekilde SOLOTÜRK’ü izlemekteyiz" diye konuştu.Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli olduğunu belirten bir vatandaş ise, "Gururumuz, Türk Silahlı Kuvvetleri. Bende Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekliyim. İzlemeye geldik, hem bugün izleyeceğim, hem yarın izleyeceğim. Ailecek Kartal’dan geldik" dedi.Öte yandan, SOLOTÜRK ekibi, 29 Mayıs 2026 tarihinde saat 18.00’de Yenikapı Meydanı’nda gösteri uçuşu icra edecek.