GENEL - 31 Mart 2012 Cumartesi 16:48

DOОU TÜRKİSTAN KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞžİ ÇİN`İ PROTESTO ETTİ

A
A
A
DOОU TÜRKİSTAN KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞžİ ÇİN`İ PROTESTO ETTİ

Kayseri Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği, Çin`in dünyaca ünlü akrobasi gösterisi `Çin Masalı`nı protesto etti.
Kadir Has Kongre Merkezi`nde sergilenen Çin`in dünyaca ünlü akrobasi gösterisi Çin Masalı, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği`nin protestosuna maruz kaldı. Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, "Bilindiği üzere Doğu Türkistan toprakları bugün komünist Çin devletince işgal edilmiştir ve yağmalanmaktadır. 1933 ve 1944 yıllarında bağımsız devletleri olan Müslüman Uygur Türkleri, şu an insanlığın ve tarihin hafızalarından silinmeme mücadelesi vermektedir. 1949
yılında Mao önderliğinde Çin ordusunca işgal edilen Doğu Türkistan toprakları ve hürriyetleri elinden alınan Uygurlar, 63 yıldır acımasız bir zulüm ve asimilasyona karşı ayakta durmanın, onurlu bir geleceğe ulaşabilmenin haklı mücadelesini vermektedir ve vermeye devam edecektir" diye konuştu.
"Bizler sanata ve kültürel ilişkilere asla karşı değiliz" diyen Tümtürk, şu ifadeleri kullandı:
"Ancak Çin devleti Doğu Türkistan`da kardeşlerimizi katlederken bu tip organizasyonlarda Türk ve dünya kamuoyunun gözünü boyamaktadır. Bugün ise Çin devleti bir adım daha ileri giderek yaptıklarını unutmuşçasına Türkiye ve Türk halkına şirin gözükmek için her türlü etkinliği yapmaktadır. Bu kapsamda 2012 yılı, Çin Kültür Yılı ilan edilmiştir. 2012 Çin Kültür Yılı, planlanan 74 etkinlikle kutlanacaktır. `Müslüman mahallesinde salyangoz satmak` tabirini uygulamak ve döktükleri kanı akrobatik gösterilerle
cambazlık yaparak silmek için Çin devleti sirk şarlatanlarını ülkemize göndermiştir. Bu da yetmezmişçesine Doğu Türkistanlıların yoğun olarak yaşadığı Kayseri ilini hedef almış, 50 yıldan beri yaşadığımız ve davamızı sürdürdüğümüz mahallemize kadar gelmeye cüret etmiştir."
Basın açıklamasından sonra gösterinin yapıldığı sahaya giren Doğu Türkisanlı grup, polis tarafından sahadan çıkarıldı. Dernek üyeleri daha sonra olaysız dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir