ASAYİŞ - 31 Mart 2012 Cumartesi 20:55

ÇALDIKLARI OTOMOBİLLERİN PARÇALARINI SATAN KİŞİLER YAKALANDI

A
A
A
ÇALDIKLARI OTOMOBİLLERİN PARÇALARINI SATAN KİŞİLER YAKALANDI

Manisa ve İzmir`de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Ege Bölgesi`ndeki illerden otomobil hırsızlığı yaptıkları ve daha sonra bu araçların parçalarını sattıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, kentte çalınan arabalarla ilgili çalışma yürüten Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, MOBESE kayıtlarından, çalınan bir araç ile birlikte otomobil çalmak için kullanılan kiralık aracın plakasına ulaştı. İzmir`de bir oto kiralama şirketine ait olduğu tespit edilen kiralık aracın üzerindeki GPS sinyali yardımıyla oto hırsızlarının yerini tespit eden polis ekipleri, İzmir`in Menemen ilçesine bağlı Emiralem beldesi Yayla Mahallesi Kanal Yolu sokak üzerindeki
çiftlik evine operasyon düzenlendi.
Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Sezgin Aydın`ın yönettiği operasyonda, çiftlik evinde bir kısmı parçalanan 5 adet araç ile yaklaşık 30 araca ait olduğu tahmin edilen çok sayıda yedek parça ele geçirildi. Operasyonda çiftlikte çalınan araçları parçaladığı ve çiftliği kiraladığı tespit edilen tamirci İ.B. (28) ile çiftlik sahibi C.A. K. (50) ile oğlu M.K.(28) gözaltına alındı. Polisin çiftliğe yaptığı operasyonla ile eş zamanlı olarak İzmir`in Karşıyaka ile Çiğli ilçelerinde gerçekleştirilen
operasyonlarda da M.S. (40), E.G. (28) ile C.A. (23) gözaltına alındı. Olayla ilgili 2 şüphelinin de firari olduğu ve aranma çalışmalarına devam edildiği bildirildi.
Çiftlik evinde bulunan Uşak, Aydın, Denizli ve Manisa`dan çalındığı tespit edilen parçalanmaya hazır otomobiller ile çok sayıda çalıntı otoya ait yedek parçaları, polis tarafından toplanarak Manisa Emniyet Müdürlüğü`ne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.