YEREL HABERLER - 31 Mart 2012 Cumartesi 12:42

12 GENÇ ÇİFTÇİ SERTİFİKASINI ALDI

A
A
A
12 GENÇ ÇİFTÇİ SERTİFİKASINI ALDI

Ordu`da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ``˜Genç Çiftçi Eğitim Projesi` kapsamında değişik illerden katılan 12 genç çiftçi sertifikasını aldı.
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nde 6 Şubat-30Mart 2012 tarihleri arasında düzenlenen ve Giresun, Kars, Ordu, Samsun, Tokat, Bayburt ve Iğdır illerinden 12 genç çiftçinin katılımıyla başlanan ``˜genç çiftçi eğitim projesi` sona erdi. İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitimin son gününde yapılan sınavda başarılı olan 12 kursiyer belge almaya hak kazandı. Toplam 240 saat süren eğitime katılan genç çiftçiler, kurs süresince Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü misafirhanesinden yararlanırken, tüm masrafları Bakanlık tarafından karşılandı. Ayrıca İŞKUR tarafından 12 kursiyere kurs süresince 15 TL ödeme yapıldı.
Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, hızla artan dünya nüfusunun gıda ihtiyacının karşılanmasında tarımın önemine değinerek, köyden kente göçün arttığını, bunun sonucunda köylerde genç nüfusun kalmadığını vurguladı. Sağlam, ``Burada düzenlenen bu eğitim sonunda başarılı olan genç çiftçilerin köylerine giderek buradan edindikleri bilgilerle çevresine örnek teşkil edecek çalışmalar yapacaklarına, bu yönüyle düzenlenen eğitimin son derece faydalı olduğuna inanıyorum`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir