GENEL - 01 Nisan 2012 Pazar 11:46

BURSA`DA YGS HEYECANI

A
A
A
BURSA`DA YGS HEYECANI

Yaklaşık bir milyon 837 bin adayın katıldığı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00`da başladı. Bursa`da sınava giren adaylar başarılı olmak için ter dökerken, dışarıda sınavın bitmesini bekleyen aileler çocukları için dua etti.
Üniversitenin kaplarını açmak için YGS`ye girecek olan öğrenciler, sabah saatlerinden itibaren okulların önünde toplanmaya başladı. Aileleri ile birlikte okula gelen adayların heyecanlı oldukları gözlendi. Bursa Atatürk Anadolu Lisesi`nin önünü dolduran öğrenciler saat 9.00`da içeri alınmaya başlandı. Girişte adayların kimlikleri ile sınava giriş belgeleri kontrol edildi. Sınav salonuna giren üniversite adaylarına, sınavda uymaları gereken kurallarla ilgili bilgi verildi. Kitapçıkların dağıtılmasının
ardından saat 10.00`da sınav başladı. 160 dakika süren sınavda adaylar kazanmak istedikleri üniversiteye gidebilmek için iyi bir puan elde etmeye çalıştı.
Adaylar, sınav giriş belgelerindeki yer alan sınıflara oturduktan sonra aileleri okul dışında beklemeye başladı. Öğrenciler, içerde soruları yanıtlamaya çalışırken öğrenci velileri de okul bahçesinde Kuran-ı Kerim okuyarak çocuklarına dua etti. Sınava giren adaylardan Ece Deniz, "Sınav süresi boyunca içerde kalmayı düşünüyorum. Heyecanlı olduğum için kendimi iyi hissetmiyorum. Sanırım bu heyecan sınava ilk kez girdiğim için. Bir hedefim yok, çünkü sınava fazla çalışmadım. Kendimi denemek için sınava
giriyorum" dedi.
Sınavdan iyi bir puan almak için çok çalıştığını ancak çok heyecanlı olduğunu söyleyen Tuğba Sevinç, İlahiyat Fakültesi`nde okumak istediğini söyledi. İç Mimarlık Bölümü`nü okumak istediğini söyleyen adaylardan Esra Avcı, "Sınava düzenli bir şekilde çalıştım. Sınavımın iyi geçmesini temenni ediyorum. İlk başta gecelere kadar çalışıyordum. Son zamanlarda ara verdim. İnşallah emeğimin karşılığını alacağım. Şimdi çok heyecanlı değilim, ama içeri girince heyecanlanacağımı biliyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir