GENEL - 01 Nisan 2012 Pazar 16:39

SURİYE DOSTLARI TOPLANTISINA PROTESTO

A
A
A
SURİYE DOSTLARI TOPLANTISINA PROTESTO

İstanbul`da düzenlenen ``Suriye`nin Dostları Grubu Toplantısı"` çok sayıda sivil toplum kuruluşu, öğrenci, siyasi parti ve Beşar Esad yönetimi yandaşları tarafından protesto edildi. Harbiye ve Taksim`de gerçekleşen eylemlerde özellikle Esad yandaşları ile Polis arasında gergin anlar yaşanırken, polis biber gazı ile müdahalede bulundu.
İlki Tunus`ta yapılan "Suriye`nin Dostları Grubu Toplantısı"nın ikicisi de beklendiği gibi İstanbul`da gerçekleştirildi. Ancak birçok sivil toplum kuruluşu, öğrenci ve siyasi parti temsilcileri yapılan toplantıyı protesto etti. Taksim ve Harbiye`de toplanan sivil toplum kuruluşları sloganlar atarak toplantının yapıldığı otele doğru yürüdü. Çevik kuvvet polislerinin gözetiminde sırayla yürüyen gruplar herhangi bir olay çıkarmazken, bir grup Beşar Esad yönetimi yandaşı ile polis arasında gergin anlar
yaşandı.
Beşar Esad yönetimine destek veren bir grup Suriyeli, toplantıya katılmak isteyince polis ile aralarında arbede yaşandı. Esad yandaşları polisin biber gazlı müdahalesi ile zor anlar yaşadı. Biber gazından oldukça etkilendiği gözlenen bir kadın ise baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren Suriyeli kadın, bir ticari taksi ile hastaneye kaldırıldı. Bu sırada Esad taraftarlarını gören bir Suriyeli muhalif ise gruba saldırmak isteyince ortalık karıştı. Polis barikatını aşarak Esad yandaşlarına vurmaya çalışan
kızgın muhalif, yine çevik kuvvet polisleri tarafından güçlükle kontrol altına alındı. Birden fazla polisin müdahalesi ile güçlükle gözaltına alınan Suriyeli muhalif, ekipler tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Esad yandaşları da sloganlar atarak saldırgan muhalife tepki gösterirken, çevik kuvvet polisi Esad yandaşlarını iki otobüse bindirerek Harbiye`den Taksim`e götürdü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Hemşeriler Haftası kutlandı Özel Hayat Hastanesi hemşireleri, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası çerçevesinde düzenlenen programda bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, sağlık sektörünün temel taşlarından biri olan hemşirelerin, Hemşireler Haftasını kutladı. Hayat Hastanesi’nin yarım asıra yakın başarısının temelinde hastane personeline hak ettiği değeri vererek ilerlemek olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, “Biz, her yıl bünyesine yeni ekip arkadaşları katarak büyüyen bir Hayat Ailesiyiz. Birlikte mutlu olmanın ve paylaşmanın güzelliğine, önemime her zaman inandık” dedi. Benimsemiş oldukları prensipler doğrultusunda Özel Hayat Hastanesi olarak her zaman ‘Önce Sağlık’ ilkesini düstur edinerek kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini vurgulayan Uzm. Dr. Ahmet Özkul, “Sadece hemşirelerimiz değil, diğer birimlerdeki arkadaşlarımızla da bu programda bir aradayız. Ekibimizle birlikte başarıları yakalamanın mutluluğu içindeyiz.Tüm ekibimize teşekkür ederekanlamlı haftalarını kutluyorum” dedi. Özel Hayat HastanesiBaşhekim Dr. Fatih Özkul da yaptığı konuşmada, “Özel Hayat Hastanesi olarak imza attığımızher başarılı işimizde beraber çalıştığımız ekip arkadaşlarımızın katkısı var. Bir başhekim olarak kendimi şanslıhissediyorum.Sunduğumuz hizmetin ana belirleyici unsurlardan en önemlisi hemşirelik ve diğer bölümlerde özverili arkadaşlarımızın işlerini en iyi şekilde yapmaları var. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hemşireler haftanızı kutluyorum” ifadelerini kullandı. Özel Hayat Hastanesi Genel Koordinatörü Betül Kabalar ise hemşirelik mesleğinin önemine değinerek, “Hemşirelik, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir. Aynı bakış açısı ile ‘Herkes İçin Sağlık’ ilkesini benimseyerek, topluma sağlık hizmeti sunmada etkin rol almaya hep birlikte devam edeceğiz” şeklinde görüşlerini belirtti. Ekip olarak çok daha iyisini ve hep bir adım ötesini hedeflediklerini belirten Başhekim Yardımcısı Dr. Erol Comart da programa katılan personelin hemşireler haftasını kutladı. Konuşmalar sonunda özverili çalışmalar için hemşirelere teşekkür edilirken, günün anısına kutlama pastası kesildi.
Manisa Soma’da 10 yıldır dinmeyen gözyaşı Manisa’da 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Maden Kazasında yakınlarını kaybedenler acılı aileler, facianın 10. yılında Soma Maden Şehitliğine akın etti. Acıları ilk günkü gibi taze olan aileler bir yandan dua ederken bir yandan da gözyaşlarına hakim olamadı. Dünya madencilik tarihinin en büyük kazalarından biri olan 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Eynez Maden Ocağı Kazasının üzerinden 10 yıl geçti. 10 yıl önce maden ocağı önünde evlatlarını, babalarını, kardeşlerini, eşlerinin canlı çıkması için bekleyen acılı aileler Soma Maden Şehitliğinde 10 yıl sonra yine aynı acıları yaşayarak gözyaşı döküp kayıpları için dua etti. Şehit madencilerin ailelerinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da ziyaret ettiği maden şehitliğinde İbrahim Duman’ın ailesi facianın yaşanmasında sorumluluğu olanların serbest bırakılmasından dolayı acılarının katlanarak devam ettiğini belirtti. Kaza sırasında henüz 5 yaşında olan ve bugün Meslek Lisesinde okuyan maden şehidi Ali Gül’ün oğlu Mustafa Can Gül ise babasının mezarının Balıkesir’in İvrindi ilçesi Sarıpınar köyünde olduğunu anlattı. Her mezarlık ziyaretinde çok üzüldüğünü anlatan Gül, dün babasının mezarını ziyaret ettiğini bugün de anıt mezarı ziyarete geldiğini söyledi. Maden faciasında 40 yaşındayken hayatını kaybeden 2 çocuk babası Şaban İlçi’nin acılı annesi Ayşe İlçi, “Çok üzülüyorum. Üzülmekten başka bir şey gelmiyor elimizden, ağlamaktan başka. Cezalarını ne zaman çekecekler bilmiyorum. Gelen yok, giden yok, ne yapıyorsun diyen yok. Suçlular cezalarını ne zaman çekecekler. Biz gözyaşı döküyoruz, oğlum toprakta çürüyor. Gelen yok giden yok, 10 sene geçti artık” diyerek gözyaşı döktü.
Mersin Tarsus’ta ’Sokak Hayvanları Çalıştayı’ düzenlenecek Tarsus Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlamak için 16-17 Mayıs tarihlerinde ’Sokak Hayvanları Çalıştayı’ düzenlemeye hazırlanıyor. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, göreve gelmesinin ardından önemli toplumsal konular ile ilgili çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi 16-17 Mayıs tarihleri arasında ’I. Sokak Hayvanları Çalıştayı’ gerçekleştirecek. Çalıştay, sokak hayvanlarının karşılaştığı zorlukları anlamayı, haklarını ve imkanlarını geliştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, sokak hayvanlarıyla ilgili yasal gelişmeleri irdeleyerek hayvan refahıyla ilgili çözümler üretmeyi hedefliyor. Çalıştaya hayvan hakları savunucuları, yerel yönetim temsilcileri, veterinerler ve çeşitli kurum/kuruluşlar katılacak. Bu alanda çalışmalar yapan, Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, Haykonfed Başkanı Nesrin Çıtırık, Çukurova Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Doç. Dr. Funda Eşki, Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Mersin Şube Müdürlüğü’nden Deren Civaoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan Hünkar Yıkılmaz, İlçe Emniyet Müdürlüğü Hayvan Hakları Şube Müdürlüğü ve Gönüllü Hayvansever Sibel Gazi konuşmacı olarak yer alacak. Katılımcıların görüşleri ve çıktılar, sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmak için önemli bir yol haritası oluşturacak olan bir rapora dönüştürülecek.
Bursa Nilüferli futbolcular şampiyonluk kupasına kavuştu BAL 3. Grup’ta mücadele eden Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü (FSK), ligin son maçında en yakın rakibi Yalova Yeşilovaspor’u 4-2 mağlup etti. Bu sonuçla ligi 64 puanla birinci sırada bitiren Nilüfer Belediye FSK, maçın ardından şampiyonluk kupasına kavuştu. Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup’ta sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu garantileyen ve 3. Lig’e yükselen Nilüfer Belediye Futbol Spor Kulübü (FSK), ligin son maçında en yakın rakibi Yalova Yeşilovaspor’u yaklaşık bin 500 seyircisi önünde İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda ağırladı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile eşi Nuray Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, kulüp idarecileri de, müsabakayı tribünden izleyenler arasında yer aldı. Karşılaşmaya genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadro ile çıkan Nilüfer ekibi, 11. dakikada Hasan Basri Ünal, 27 ve 45. dakikalarda Mustafa Aköz’ün ayağından bulduğu gollerle ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. Konuk ekip, Umut Kıral ile 58. dakikada gol bularak durumu 3-1’e taşıdı. Mustafa Aköz 66. dakikada topu ağlarla buluşturarak kendisinin üçüncü, takımının dördüncü golünü atarak maçta hat-trick yaptı. Yalova ekibi maçın uzatma dakikalarında Uğur Gezer ile gol bularak karşılaşmayı 4-2 ye taşıdı ve maç bu sonuçla sona erdi. BAL Ligi 3. Grup’ta 64 puan toplayarak ligi, en yakın rakibinin 10 puan önünde tamamlayan Nilüfer Belediye FSK şampiyon oldu. Maçın ardından Nilüfer Belediye FSK, şampiyonluk kupasına kavuştu. Şölen havasının yaşandığı maç sonunda Nilüfer Belediye FSK’nın şampiyonluk kupasını TFF Güney Marmara Bölge Müdürü Atilla Dönmez, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve Nilüfer Belediye FSK Başkanı Tamer İşler’e teslim etti.