YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 09:51

KUMLUCASPOR, BAL LİGİNE HAZIRLANIYOR

A
A
A
KUMLUCASPOR, BAL LİGİNE HAZIRLANIYOR

Bartın`da oynanan 1. Amatör Küme maçı sonrasında Bartın Belediyeler Birliği Başkanı Metin Çetin önemli açıklamalarda bulundu.
Kozcağızspor`un cezası nedeniyle Amasra`da oynanan Kozcağızspor, Kumluca Belediyespor maçı sonrasında Bartın Belediyeler Birliği Başkanı aynı zamanda Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, önemli açıklamalarda bulundu. Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Kumluca`nın ufak bir yer olmadığını herkesin Kumluca`nın ne kadar büyük olduğunu göreceğini belirtti. Başkan Çetin, ``Şampiyonluğu garantilememize rağmen son maçımız. Her şey spor ve fair playy çerçevesinde tamamlanacaktır. Seyircinin ve futbolcuların arasında bir takım farklı niyetli insanlar olabilir. Spor ahlak, barış, centilmenlik işi bizde o çerçevede bakıyoruz. Bugüne kadar sporcularımıza da seyircilerimize de bunu anlatmaya çalıştık. Kozcağız`ın cezası nedeniyle bugün buradayız. Maçın Bartın`da oynanması için müracaat ettik ama Kozcağız takımımız kabul etmedi. Yer önemli değil Bartın`ın her köşesi bizimdir. Burada önemli olan misafir takım taraftarına yer gösterilmesidir. Görüldüğü gibi bizim taraftarımız sahanın dışında. Biz kendilerini Kumluca`da çiçeklerle karşıladık. Oturacak yerlerini ayarladık. Onlar buna karşılık koltukları kırıp attılar. Eğer onun karşılığı bu ise hayırlı uğurlu olsun diyorum. Aynı zamanda Kumluca ve Kozcağız iki komşu beldedir. Geçen yıl onlar şampiyon oldu biz onları alkışladık. Aynı şekilde elimizden geldiği kadar da kendilerine dostluk gösterdik. Bartın`da sporun gelişmesi ve büyümesi için önce spor kurallarının içinde müsabakaların yapılması gerekmektedir. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Biz de sıkıntılar oldu. Gerek futbolcu gerekse seyirciler içinde olsun sıkıntılar yaşanıyordu. Ancak biz bunları takıma sıkıntı oluşturacak taraftar ya da futbolcuları maçlara da getirmemek kaydı ile ortadan kaldırdık. Kumlucaspor belirli bir noktaya ulaştı. Bartınspor`un 3. lige çıkmasıyla Bartın`ı da Bal Lig`inde Kumluca temsil edecek diye umut ediyorum. Kumluca bakıldığı gibi küçük bir yer değildir. Coğrafi olarak çok büyük bir yerdir. Türkiye`nin her yerinde Kumlucalı hemşehrilerimiz vardır. Gerek iş adamları gerekse bu işe gönül vermiş Türkiye`nin çeşitli yerlerindeki halkımızdan da destek geleceğine inanıyorum. Yeter ki Kumluca bal ligine çıksın. Herkes Kumluca`nın neler yapabileceğini görecektir. Bu güç bizde var. Kumlucalı esnaflarımız bu gücü bize verdiler`` dedi.
Kumluca Esnafspor Kulüp Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirci ise, ``Bugün burada son maçımızı oynayacağız. İki takım oyuncularına da başarılar diliyorum. Bu sene Kumluca 3 hafta önceden şampiyonluğu garantilemişti. Bölgesel Amatör Lig`de mücadele eden Bartınspor`u bütün Kumluca halkı olarak gönülden destekliyoruz. Haftaya oynanacak olan maçta da Kumluca bütün hemşehrilerimiz ile tribünlerdeki yerimiz alacağız. Bartın`ı profesyonel ligde görmek bizi memnun edecektir. Tüm oyuncularımıza başarılar diliyorum`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir