YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 16:31

SYDV`DEN DUL KADINLARA 250 LİRA MAAŞ

A
A
A
SYDV`DEN DUL KADINLARA 250 LİRA MAAŞ

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından eşi vefat etmiş ve sosyal güvencesi olmayan 140 kadına aylık 250 lira maaş bağlandığı bildirildi.
SYDV Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, 3294 sayılı yasa gereği; eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda bulunan soysal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık gelir almayan kadınlara 250 lira ödeme yaptıklarını belirtti. SYDV`nin bu çalışmasını duyurmak için bir basın toplantısı düzenleyen Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların bunu bilmesi gerektiğini ifade etti.Yardımdan yararlanmak isteyenlerin aynı hanede birlikte yaşadığı çocuklarının sosyal güvenlik kapsamında olması durumunda ilgili yardımdan faydalanamayacağını anlatan Vali Balkanlıoğlu, SYDV olarak yardıma muhtaç, kimsesiz ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim yardımı başta olmak üzere her türlü yardımı yaptıklarını kaydetti.
Eşi vefat etmiş olanlara 250 liralık maaş bağlandığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, il genelinde 80 yaş üzerindekilerin sayısına ilişkin de bir çalışma başlattıklarını dile getirerek, "Yardıma muhtaçların tespit edilmesi konusunda sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Geçmişte bazı istenmeyen olaylar yaşanmış. Adam kendine diye aldığı kömürü kızına, oğluna vermiş. Bazıları aldığı yemekleri dahi başkalarına satmış. Artık bunlar geride kaldı. Şimdi dijital ortamda şahıslar sorgulanıyor, evinde gidip inceleme yapılıyor" diye konuştu.
SYDV olarak bunun yanında ailelerin çocuklarına eğitim yardımlarını da sürdürdüklerini belirten Balkanlıoğlu, geçen yıla göre yapılan yardımların yüzde 20 arttığını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.