YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 14:52

İPEKYOLU DEVLET HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

A
A
A
İPEKYOLU DEVLET HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası verilen aranın ardından 3 Nisan 2021 tarihi itibarıyla hasta kabulüne başlayan İpekyolu Devlet Hastanesi`nde incelemelerde bulundu.
Vali Karaloğlu, İpekyolu Devlet Hastanesi`nde İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ve hastane personeli tarafından karşılandı. Karaloğlu, hasta kabulüne başlayan poliklinikler, servisler, yoğun bakım ünitesi ve ameliyathanelerde incelemelerde bulundu. Hastanedeki eksikliklerin tamamlanmasını ve diğer hastanelerde görevli olan sağlık çalışanlarının geri dönmesini isteyen Vali Karaloğlu, İpekyolu Devlet Hastanesi`nin hizmete girmesiyle birlikte Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin hasta yoğunluğunun
azalacağını söyledi. 136 yatak kapasiteli hastanede ameliyat ve tüm polikliniklerde hizmet verilmesini isteyen Karaloğlu, vatandaşlara da hasta kabulüne başlayan İpekyolu Hastanesi`ne gelmeleri çağrısında bulundu.
Vali Karaloğlu, deprem sonrası sağlıkta verilen hizmetler ve 16 Nisan tarihinde hasta kabulüne başlayacak olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi`nin durumu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Karaloğlu şunları söyledi:
"Van`da yaşanan depremlerden sonra sadece Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile uzun süre hizmet verdik. Bu hastanemizde ihtiyacımıza cevap verdi. Ama şehrin dışına deprem dolayısıyla çıkan vatandaşlarımız yoğun bir şekilde şehre dönmeye başladı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin kapasitesi şuanda dolmuş durumda. Çok büyük bir yoğunluk var. O yoğunluğu azaltmaya çalışıyoruz. İpekyolu Devlet Hastanesi, poliklinik olarak hizmet vermeye devam ediyordu. Gezmiş olduğumuz ana bloktaki tamirat, tadilat
işlemleri ve Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu depremsel inceleme tamamlandı. Binanın kullanılabilecek olduğuna karar verildikten sonra, tamiratları tamamlandı ve artık İpekyolu Devlet Hastanesi`nde de hem poliklinik hizmetleri hem de yataklı hizmet verilmeye başlandı. Bugünden itibaren hastalarımızı yatırmaya başladık. Yani Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemize bir alternatif oluştu."
"TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE VATANDAŞLAR ÜCRETSİZ TAŞINACAK"
Üçüncü hastaneyi açmak için yoğun bir çalışma olduğunu belirten Karaloğlu, "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi de en geç 16 Nisan`da hasta kabulüne başlayacak. Orası da polikliniklerini açmış. Ayakta tedaviye başlamıştı, 16 Nisan`da inşallah YYÜ Tıp Fakültesi Hastanemiz de yataklı hasta kabulüne başlayarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin yoğunluğunu azaltmış olacak. Yeni Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, üniversitemizin kampusu içerisinde kampüs ile şehir arasında
bir mesafe var. Üniversitemiz ilk üç ay hastaları şehirden yeni hastaneye ücretsiz olarak taşıyacak. Artık şehrimiz yavaş yavaş normalleşiyor. Geri dönüşler hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz de bu geri dönüşler paralelinde vatandaşa sunmuş olduğumuz hizmeti çeşitlendirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Vali Karaloğlu, servislerde yatan hastalarla ve refakatçilerle yakından ilgilenerek verilen sağlık hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Hastalardan, `Memnunuz` yanıtını alan Karaloğlu, diğer birimleri gezdikten sonra hastaneden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Öğretmen etkileşim günleri Yatağan’da gerçekleştirildi Muğla’nın eğitim alanındaki yenilikçi ve birleştirici projelerinden biri olan Öğretmen Etkileşim Günleri, bu kez Yatağan ilçesinde gerçekleşti. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay’ın katılımıyla düzenlenen etkinlik, Yatağan öğretmenlerini çim hokeyi ile buluşturdu. Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Öğretmen Etkileşim Günleri, Muğla’daki öğretmenleri farklı spor dallarıyla, kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmayı amaçlıyor. 8’inci kez düzenlenen etkinlik kapsamında Yatağan’daki öğretmenler, çim hokeyi etkinliğiyle bir araya geldi. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de öğretmenlerle bir araya geldi. İlçede 27 okulu temsilen 27 öğretmenin katıldığı etkinliğe, İlçe Millî Eğitim Müdürü Osman Alemdar ve şube müdürleri de katıldı. Çim hokeyi etkinliğinden önce Bozüyük Mahallesi’nde (Güzelköy) öğretmenlerle samimi bir buluşma gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinleyerek, eğitim sahasındaki deneyimlerini paylaştı. Çim hokeyi etkinliğinde buluşan öğretmenler, beden eğitimi öğretmeni Mahmut İmren ve öğrencilerden çim hokeyi sporu hakkında bilgi aldılar ve dostluk maçında keyifli zaman geçirdi. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimizle doğal ortamlarda samimi buluşmalar sayesinde, eğitim sahamızda bir arada oluyor ve somut bilgileri onlardan öğrenme fırsatına erişiyoruz. Bakanlığımızın hazırladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğretmenlerimizin emeğiyle, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun, Türkiye’nin değerlerine ve vizyonuna uygun bireyler yetiştireceğiz" dedi. Öğretmen Etkileşim Günleri, Muğla’nın eğitim alanındaki başarılı ve yenilikçi yaklaşımlarından biri olarak dikkat çekiyor ve öğretmenler arasındaki dayanışma ve etkileşimi artırıyor.
Samsun Öğrenciler hitabette yarıştı Samsun Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlim Yayma Cemiyeti Samsun Şubesi iş birliği ile gerçekleştirilen hitabet yarışması bu yıl ’Üstat Necip Fazıl Kısakürek’ teması ile gerçekleştirildi. Yarışmada öğrencilerin performansları nefesleri kesti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde gerçekleştirilen yarışmada yarı final aşamasını geçerek finale kalan 5 okulun öğrencileri performanslarını sergiledi. Final aşamasında yarışma imkanı bulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atakum Anadolu Lisesi ve Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri muhteşem performanslarıyla göz doldurdu. Programda konuşan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, kaybedeni olmayan bu yarışmanın bu yıl üçüncüsünü Üstat Necip Fazıl Kısakürek teması ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu yarışma ile edebiyatın önde gelen isimlerini tanıttıklarını ifade eden Yetik, öğrencilerin hitabet becerilerini geliştirmelerine katkı sağladıklarını, ayrıca yarışma havasında okulların birbirleriyle kaynaşmalarını sağladıklarını kaydetti. Baştan sona heyecan içinde geçen yarışma sonunda açıklamalarda bulunan Jüri Başkanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, öğrencilerin gerçekten etkileyici hitabetleri ile muhteşem performanslar gösterdiklerini, puanlamada çok zorlandıklarını, bu yarışmanın gerçekten kaybedeni olmayan bir yarışma olduğunu ifade ederek tüm yarışmacıları tebrik etti. Türkiye Yüzyılı vurgusuyla bestelenen Necip Fazıl Kısakürek’e ait "Sakarya Türküsü" Sanatçı Yücel Arzen’in yorumuyla izleyicilere dinletildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi. Düzenlenen yarışmada OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mahmut Enes Şen birinci, Altınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eflin Özkan ikinci, Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Eren Gül üçüncü, Atakum Anadolu Lisesi öğrencisi Zümra Kök dördüncü, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Azra Güngör beşinci oldu.