EĞİTİM - 11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:31

Öğretmen etkileşim günleri Yatağan’da gerçekleştirildi

A
A
A
Öğretmen etkileşim günleri Yatağan’da gerçekleştirildi

Muğla’nın eğitim alanındaki yenilikçi ve birleştirici projelerinden biri olan Öğretmen Etkileşim Günleri, bu kez Yatağan ilçesinde gerçekleşti. İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay’ın katılımıyla düzenlenen etkinlik, Yatağan öğretmenlerini çim hokeyi ile buluşturdu.



Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen Öğretmen Etkileşim Günleri, Muğla’daki öğretmenleri farklı spor dallarıyla, kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturmayı amaçlıyor. 8’inci kez düzenlenen etkinlik kapsamında Yatağan’daki öğretmenler, çim hokeyi etkinliğiyle bir araya geldi.


İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de öğretmenlerle bir araya geldi. İlçede 27 okulu temsilen 27 öğretmenin katıldığı etkinliğe, İlçe Millî Eğitim Müdürü Osman Alemdar ve şube müdürleri de katıldı.



Çim hokeyi etkinliğinden önce Bozüyük Mahallesi’nde (Güzelköy) öğretmenlerle samimi bir buluşma gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinleyerek, eğitim sahasındaki deneyimlerini paylaştı.



Çim hokeyi etkinliğinde buluşan öğretmenler, beden eğitimi öğretmeni Mahmut İmren ve öğrencilerden çim hokeyi sporu hakkında bilgi aldılar ve dostluk maçında keyifli zaman geçirdi.



İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimizle doğal ortamlarda samimi buluşmalar sayesinde, eğitim sahamızda bir arada oluyor ve somut bilgileri onlardan öğrenme fırsatına erişiyoruz. Bakanlığımızın hazırladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğretmenlerimizin emeğiyle, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun, Türkiye’nin değerlerine ve vizyonuna uygun bireyler yetiştireceğiz" dedi.



Öğretmen Etkileşim Günleri, Muğla’nın eğitim alanındaki başarılı ve yenilikçi yaklaşımlarından biri olarak dikkat çekiyor ve öğretmenler arasındaki dayanışma ve etkileşimi artırıyor.



Öğretmen etkileşim günleri Yatağan’da gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da kadına şiddette yürekleri sızlatan görüntü Aksaray’da araçtan inip kaçmak isteyen eski karısını refüjde yakalayan şahıs, ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını sürükleye sürükleye zorla arabaya bindirdi. Şahıs gözaltına alınırken, kadın koruma altına alındı. Olay, akşam saatlerinde Hacılar Harmanı Mahallesi Toptancılar Sitesi yakınlarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, eski eşi olduğu öğrenilen D.E. (42) isimli kadın ile görüşmek üzere buluşan Ö.F.B. (45) bir süre konuştuktan sonra kadın araçtan inmek istedi. Kadını araçtan indirmediği iddia edilen eski koca, aracın kapılarını kilitleyip hareket ederek kadının inmesine engel oldu. Bir süre sonra kırmızı ışıkta duran araçtan inmeyi başaran kadın, kaçmak isterken eski kocası tarafından refüjde yakalandı. Darp etmeye çalıştığı kadını kollarından tutarak zorla durdurmaya çalışan Ö.F.B., ağlayarak “Bırak beni” diye yalvaran kadını yine zorla araca götürmeye çalıştı. Kadın direndikçe sokak artasında kadını zorla götürmeye çalışan eski koca, giysilerinin açılmasına bile aldırış etmeden kadını zorla sürükleye sürükleye 68 ES 022 plakalı araca doğru götürdü. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansırken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şahsı kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şahıs ve koruma altına alınan kadın, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.