YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 11:21

TÜRKARAP TURİZM FUARINA 15 ÜLKE KATILACAK

A
A
A
TÜRKARAP TURİZM FUARINA 15 ÜLKE KATILACAK

Bursa Valisi Şahabettin Harput, ``Türk-Arap Turizm Buluşması`` öncesinde Suudi Arabistan`ın ikinci büyük şehri Cidde`ye gitti.
Vali Harput başkanlığındaki heyetin yaptığı görüşmeler Arap News gazetesinde de yer aldı. Gazetenin birinci sayfadan verdiği haberde 1. Türk - Arap Seyahat ve Turizm Fuarı`nın 22 -24 Nisan tarihleri arasında yapılacağı, 15 Arap ülkesinin ve 200 Türk turizm firmasının katılacağı belirtildi. Vali Şahabettin Harput ile yapılan toplantıda konuşan Arap Turizm Organizasyonu Başkanı Bandar Al- Fahad, ``Fuarın hedefi ekonomik büyümedir. Binlerce kişiye iş imkanı sağlamak için turizmin rolü genişletilmeli`` dedi.
Fahad, fuarın seyahat acenteleri, havayolu şirketleri ve turizm çalışanlarını bir araya getireceğini söyledi. Fahad, ``Aynı zamanda fuar Arap ülkeleri ve Türkiye arasında turizm endüstrisi için ticari anlaşmaların imzalanmasına, yeni yatırım tekliflerine ve ortaklıkların kurulmasına imkan sağlamakta. Düzenlenecek konferans turizmin gelişmesi hakkındaki yeni fikirlerin tartışılmasına zemin oluşturacak`` dedi.
Harput, fuara Filistinli yetkililerin de katılacağını belirtti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de fuarın başarılı geçmesi için çalışacaklarını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı Mersin’de eski bir binanın yıkımı sırasında bitişik binanın birinci katı zarar gördü. Bina sakinleri, tedbir amaçlı tahliye edildi. Merkez Akdeniz ilçesinde eski bir binanın yıkımı sırasında meydana gelen çökme paniğe neden oldu. Hamidiye Mahallesi 4208 Sokak’ta bulunan 3 katlı eski binanın yıkımı esnasında, yan tarafındaki 4 katlı binanın birinci katının üzerine yıkılmasıyla facia ucuz atlatıldı. Olayda 4 katlı binanın birinci katındaki duvarların yıkıldığı öğrenilirken, binadaki vatandaşlar tedbir amaçlı tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, bina ve çevresinde kontrol çalışması gerçekleştirirken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı bildirildi. Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgede, binanın durumu ile ilgili teknik incelemenin sürdüğü belirtildi. "Kepçeciyi uyardım ama devam etti" Bina sakinlerinden Aynur Sancar, "Yan tarafta eski bir bina vardı, yıkım kararı çıktı. Sabah başladılar, öğlene doğru bizim bina sallanmaya başladı. Kepçeciyi uyardım, ‘Bu bina çok sallanıyor, bir anormallik var’ dedim. Bana el hareketi yaparak devam etti. Yaklaşık 10 dakika sonra büyük bir gümbürtü koptu. Yan tarafın çatısı resmen binanın içine girdi. Bina olduğu gibi gitti. Hepimiz tahliye olduk, şu an ne yapacağımızı bilmiyoruz" ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Özlem Ercümen ise, "Arkamdaki binada kardeşim oturuyor, 8 aylık bebeği ve okula giden çocuğu var. Ne yapacak bu insanlar? Bilinçsizce yapılan bir yıkım yüzünden herkes mağdur" şeklinde konuştu. "Dükkanımı kapattım" Binanın zemin katında berber dükkanı işleten Mehmet Ali Sevim de, "Yan taraftaki binayı yıkmaya çalışırken, bizim binayı yıktılar. 2-3 kolon kırık. Yıkım esnasında ne emniyet şeridi vardı ne güvenlik. Şu an dükkanım kapalı, içeri girip eşyalarımı alamıyorum. Çalışamıyorum, mağduruz" dedi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.