YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 17:44

MÜSİAD ŞUBE YÖNETİMİ AÜ REKTÖRÜ AYDIN`A ZİYARET ETTİ

A
A
A
MÜSİAD ŞUBE YÖNETİMİ AÜ REKTÖRÜ AYDIN`A ZİYARET ETTİ

MÜSİAD Eskişehir Şube Başkanı Sıtkı Karaca yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın`ı ziyaret etti.
Başkan Karaca, MÜSİAD`ın raylı sistemler yan sanayi için hazırlamış olduğu proje raporunu sunarken üniversitelerin, sanayici ve iş adamları ile işbirliğinin gerekliliği ve önemine değindi.
AÜ Rektörü Aydın`da "Türkiye`nin 2023 vizyonuna hazırlanması için üniversitemize düşen görevlerin bilincindeyiz ve iki alandaki (raylı sistemler ve havacılık) kümelenme için üniversitemiz hazırlanmaktadır" dedi. Görüşmede önümüzdeki 10 yılda 5 bin km konvansiyonel hat, 10 bin km hızlı tren hattı inşa edileceğini belirtti.
Aydın, raylı sistemler için bir lokomotifin maliyeti 3 milyon avro iken test parası 3-5 milyon olabilmektedir. Vagon üretimi için 80 bin avro gerekirken test için 125 bin avro ödenmektedir. Teknolojiyi üretmenin yanında güvenlik testlerini yapmak ülkeye büyük döviz kazandıracaktır. Bu nedenle raylı sistem mükemmeliyet merkezine üniversite olarak talip olduk. Projeyi Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütebilmekteyiz. Devlet Planlama Teşkilatına bu projeyi sunduk ve defalarca anlattık. Onayını aldık. 240 milyon avro yatırım gerektiren bu projenin finansman sorununu çözdük`` dedi.
MÜSİAD Başkanı Karaca üniversitelerin şehre kazandırdığı katma değer vergisinin farkında olduklarını vurulayarak, "Sivil Toplum Kuruluşları ile üniversite işbirliğinin şehrin hem sosyal hem kültürel hem de ekonomik açıdan daha iyi yerlere taşımak adına güzel sonuçlar doğuracağını ifade ederken iyi niyet ve temennilerini iletti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir