YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 18:12

KUŞADASI TÜRK OCAОI`NDAN DENKTAŞ KONFERANSI

A
A
A
KUŞADASI TÜRK OCAОI`NDAN DENKTAŞ KONFERANSI

Kuşadası Türk Ocağı Şubesi `` Rauf Denktaş ve Kıbrıs`` konulu bir konferans sundu. Konferansa konuşmacı olarak 21. ve 23. Dönem Aydın Milletvekili Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu katıldı.
Kuşadası Belediyesi`ne ait İbramaki Sanat Galeri`sinde yapılan konferansa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuşadası İlçe Başkanı Cemal Sarı, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer, Atatürkçü Aydınlanma Platformu Başkanı Nail Topal ve Türk Ocaklılar katıldı.
Açış konuşmasını yapan Kuşadası Türk Ocağı Başkanı Dr. Ali Alkış, kendisinin de KKTC`de tabip subay olarak görev yaptığını ve Denktaş`ın dünya Türklüğünün liderlerinden biri olduğunu ifade etti. Denktaş`ın 88 yaşına kadar yaşamasını, Yüce Allah`ın sadece Denktaş`a bir lütfü değil Türk Milleti`ne bir lütfu olduğunu söyleyen Eski Lefkoşa Büyükelçisi Kumcuoğlu ise, konuşmasına şöyle devam etti : `` 18 aylık iken annesini, 17 yaşında ise babasını kaybeden Denktaş`ın ruhunda öksüzlük ve yalnızlık duygusu derin izler bırakmıştır. Türk`ün Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu Denktaş, 70 yıllık mücadelesinde zaman zaman tek başına yapayalnız kalmış, ama usanmamış, yılmamış ve haklı mücadelesinden vazgeçmemiştir. Denktaş`ın fırtınalı hayatında en büyük darbesi büyük oğlu Raif`in, 1986 yılında, feci bir trafik kazasında ölmesidir. Bu olay onu öylesine etkiler ki, bir süre dünyayla ilişkisini keser. Rauf Denktaş, sadece sıkı bir dava adamı değil, iyi bir siyaset ve devlet adamıydı. KKTC`yi taa başından beri hedefine koymuştu. Sonunda bir devlet kurdu ve kurduğu devletin ilk cumhurbaşkanı oldu. Kurduğu devlet bütün engellemelere rağmen 30 yıldır ayakta ve gelişerek pekişerek devam ediyor. Denktaş, çetin bir müzakereciydi. Tezlerini hep hukuki dayanaklarla desteklerdi. Güçlü bir hafızası vardı ve bu özelliği ona her yerde ve her konuda bariz bir üstünlük sağlardı. Geçmişteki olayları ay ve gün olarak hatırlar, orada bulunan insanları isim isim sayabilirdi. Zekiydi, hazır cevaptı ve inatçıydı. En acımasız düşmanları bile onun bu özelliğini bilir, saygı duymasalar bile nazar-ı dikkate alırlardı. Terk-i Alem yaptığında, kendisini beğenen beğenmeyen, oy veren vermeyen tüm Kıbrıs halkını arkasına almayı başardı. Bir Amerikalı yazarın işaret ettiği gibi, ``O, akvaryumda bir balinaydı``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum TOBB’de gerçekleştirilen etkinlikte Erzurum rüzgârı esti Bu yıl 80.’incisi gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu öncesinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde birlik bahçesinde kurulan Erzurum standında Coğrafi işaretli Ürünler, katılımcılara ikram edildi. Bu yıl 80.’si gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu öncesinde etkinlik çerçevesinde birlik bahçesinde kurulan Erzurum standına, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden katılım sağlayan Oda ve Borsaların Başkan, delege ve misafirlerine Erzurum iline ait coğrafi işaretli yöresel ürünler ikram edildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB ) 80.Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket takdim töreninin düzenlendiği TOBB İkiz kuleler bahçesinde kurulan ve Türkiye’nin birçok ilinden oda ve Borsaların katılım sağladığı fuar etkinliğinde, Erzurum ortak standında Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ile Oltu Ticaret ve Sanayi Odası’nın tarafından Erzurum’a ait coğrafi işaret belgeli, Cağ Kebap, Su Böreği, Kadayıf Dolması, Pekmezli Baklava, Mantı, Yaprak Döneri, Lavaş, Ecem Ekmeği ve Erzurum Bar Ekibinin Folklör gösterisi ile damga vurduğu etkinlikte ürünlerden tatmak isteyen katılımcılar uzun kuyruklar oluşturdular. Ürünlerden tadan katılımcı ve misafirler Erzurum ürünlerine ve lezzetlerine tam not verdiler. TOBB Genel Kuruluna Erzurum damgası Erzurum kültürünü tanıtmak için ortaklaşa kurdukları stantda coğrafi tescilli ürünlere yer verdiklerini vurgulayan Başkan Hakan Oral, “Cağ kebap, su böreği, kadayıf dolması, pekmezli baklava, mantı, yaprak döneri, lavaş, ecem ekmeği ve Erzurum Bar Ekibimiz ile kurula damga vurup, tüm katılımcılardan tam not aldık. TOBB 80. Genel Kurulumuzun şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Gastronomi ve Turizm kenti Erzurum’un tanıtımına devam edeceklerini ifade etti. Öte yandan TOBB 80. Genel Kurul programında Erzurum Standına Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Taşbaşı, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca, Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yavuz Güney ile Yönetim Kurulu, Meclis ve delegeler katılım sağlayarak destek verdiler.