ASAYİŞ - 04 Nisan 2012 Çarşamba 13:04

SARRAF KALFASINDAN 5 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

A
A
A
SARRAF KALFASINDAN 5 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

KAYSERİ (İHA) Kayseri`de sarraf kalfası olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Ahmet Yöre`den 5 gündür haber alamayan ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.
Oğlunun içine kapanık biri olduğunu söyleyen baba İbrahim Yöre, "Geçtiğimiz hafta içinde ustasının anlattığına göre biraz rahatsızmış. Ustası da cumartesi günü kendisine izin vermiş. O gün sabah erken saatlerde evden kimseye haber vermeden ayrılmış" diye konuştu. Oğlunun otomobilinin Erciyes Dağı yolunda park halinde bulunduğunu anlatan İbrahim Yöre, "Jandarma, oğlumun arabası iki gün orada kalınca şüphelenmiş. Otomobilinin içinde cep telefonunu bulmuş. Arabayı sigortalayan şirketten ustasına, ustasından
da bize ulaştılar" dedi.
Jandarma ve polis ile AKUT ekiplerinin aracın bulunduğu yerde çalışma yaptıklarını ancak 5 gündür herhangi bir ize rastlanmadığını söyleyen Yöre, yetkililerden oğlunun bulunması için yardım beklediğini ifade ederek, "Sağ olsunlar çalışıyorlar ama özel eğitimli köpeklerle veya daha değişik yöntemlerle çalışılarak oğlumuzun bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Oğlunun kimse ile bir probleminin bulunmadığını, borcunun dahi olmadığını anlatan İbrahim Yöre, oğluna seslenerek, "Oğlum, beni boş ver ama çocukların var. Hiç olmazsa onlara hayatta olduğunu söyle, bir haber ver. Onlar seni çok merak ediyor" diye konuştu.
Ahmet Yöre ile 12 yıldır evli olduklarını ve aralarında ciddi bir tartışma olmadığını gözyaşları içinde anlatan Lütfiye Yöre ise, "Kaybolmadan bir gün önce oğlumuz Sinan`ı berbere götürdü ve beraber tıraş oldular. Gece de kızım Hatice ile birlikte uyudu. Sabah çok erken çıkmış. Ben gittiğini fark etmedim" dedi.
Lütfiye Yöre, "Kocamın hayatından endişe ediyorum" diyerek yetkililerin yapılan çalışmaları yoğunlaştırmalarını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tüp mide ameliyatı olan genç kadının ölümünün ardından sıcak gelişme: Firari hastane ortağı tutuklandı Yenidoğan Çetesi davasında adı geçen Bağcılar Şafak Hastanesi’nde, hekimlik yapması yasak olmasına rağmen mide küçültme ameliyatı gerçekleştirdiği ve 25 yaşındaki Semanur Aydın’ın ölümüne neden olduğu iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Şafak Sağlık Grubu ortaklarından firari Cem Türker Öztürk yakalanarak tutuklandı. Yenidoğan Çetesi davasında adı geçen Bağcılar TRG Hospitalist Hastanesi’nde, mide küçültme ameliyatı olan 19 yaşındaki Rojin Elveren’in ölümüne ilişkin 2 doktor hakkında iddianame hazırlanmış, Sanıklar Erol V. ve Volkan K. hakkında ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edilmişti, hazırlanan iddianame ise Bakırköy 34. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Öte yandan Erol V.’nin hekimlik belgesi iptal edilmesine rağmen İstanbul’da mide küçültme ameliyatı olan Semanur Aydın’ın hayatını kaybetmesine ilişkin farklı bir dosyada tutuklu olduğu öğrenilmişti. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, yaptığı obezite ameliyatı sonrası Semanur Aydın’ın (25) ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle meslekten men edilen ve Yenidoğan davasında bebek ölümleriyle adı geçen Bağcılar Şafak Hastanesi’nde hekimlik yapmaya devam eden Erol V.’nin de aralarında bulunduğu soruşturmada fezleke düzenlenmişti. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca düzenlenen fezlekede, meslekten men edilen ve Yenidoğan davasında bebek ölümleriyle adı geçen Bağcılar Şafak Hastanesi’nde hekimlik yapmaya devam eden Erol V. , Cem Türker Ö., Orhan G., Refik A., Şaban C. ve yenidoğan davasının tutuksuz sanıkları Semiha Y. ve Mustafa K. ‘şüpheli’ sıfatıyla yer almıştı. Firari şüphelinin yakalandığı ortaya çıktı Soruşturmaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında, firari konumda olduğu ve Şafak Sağlık Grubu ortaklarından olduğu ortaya çıkan Cem Türker Öztürk’ün, geçtiğimiz günlerde yakalandığı öğrenildi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Öztürk’ün sevk edildiği adli makamlarca, tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.