YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 10:13

KONAK BELEDİYESİ, REKORTMEN VERGİ MÜKELLEFLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

A
A
A
KONAK BELEDİYESİ, REKORTMEN VERGİ MÜKELLEFLERİNİ ÖDÜLLENDİRDİ

Konak Belediyesi, yerel yönetimlerde bir ilke daha imza attı, en çok vergi ödeyen mükellefleri ödüllendirdi. 2011 yılında emlak vergisini ödeyen mükellefler arasında ilk 25 sıraya giren kurum ve kişilere ödül verildi.
Dayanışma, vefa ve işbirliğini öne çıkaran ödül töreni, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Belediye Meclisi üyeleri ve ödül alan kurumların temsilcilerinin katılımıyla, Swiss Otel`de gerçekleşti. Yemekte bir araya gelen vergi rekortmenlerine ödülleri Başkan Tartan tarafından verildi.
İzmir`in en önemli kurumlarının temsilcilerinin buluştuğu ödül töreni samimi bir havada gerçekleşirken, kurumlarla işbirliğini vergilerle de yaşayan Konak Belediyesi, bir ilke daha imza attı. Türkiye`de ilk kez bir yerel yönetim, vergi rekortmenlerine ödül verdi. Toplumdan aldıkları gücü yine toplum için kullandıklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ilk kez gerçekleştirilen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni`nin devlet, millet ve yerel yönetim işbirliğinin en güzel örneği olduğunu söyledi. Yatırım planlamasını, altyapı, öncü yönetim, kültür-sanat ve sosyal projeler olarak dört aşamada gerçekleştirdiklerini kaydeden, ekonomik yerel yönetim anlayışının önemini vurgulayan Başkan Tartan, şunları söyledi: ``Hep demokratik yerel yönetimden bahsedilir. Oysa ekonomik bir yönetim olmadıktan sonra demokratik uygulamayı da gerçekleştiremezsiniz. Bu sebeple Konak Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde ``˜ekonomik yerel yönetim` anlayışını dile getirdik ve hızla uyguladık. Üreten, ürettiğini doğru kullanan; verimli kılan, tasarrufa önem veren ve ürettiklerini değere çeviren bir anlayışla, ekonomik yerel yönetimi gerçekleştirdik. Şu anda devletin kurumlarına ya da özel kurumlara tek kuruş borcumuz yok. Yatırımlarımızı kuruşu kuruşuna, doğru planlıyoruz.``
Konak Belediyesi`ne 2011 yılında ödenen 2 milyon 167 bin 148 TL emlak vergisinin yüzde 7`lik dilimini oluşturan 25 mükellefe teşekkür şilti verildi. Konak Belediyesi`ne emlak vergisi ödeyen tüm vatandaşları temsilen, yıllardır vergisini hiç aksatmaya Şükrü Kaya da ödüllendirildi.
Vergi rekortmenleri sıralamasında ilk üç kurum ise 303 bin 469 lira ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, 221 bin 520 TL ile İzmir Enternasyonal Otelcilik A.Ş. ve 189 bin 835 TL ile de Koç Holding A.Ş. oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Memişoğlu: "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerimizde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" dedi. Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabından Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), bünyesinde oluşturulan ekosistem sayesinde sağlık bilimleri ve teknolojileri alanındaki özgün projelerini desteklediklerini belirten bir paylaşım yaptı. Memişoğlu, TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerinde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecinin başladığını duyurdu. "TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor" Bakan Memişoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Fikri teknolojiye, teknolojiyi güce dönüştürüyoruz. TÜSEB bünyesinde oluşturduğumuz güçlü ekosistem sayesinde; sağlık profesyonelleri, akademisyenler, girişimciler ve yenilikçi fikri olan tüm paydaşların, sağlık bilimleri ve teknolojileri alanındaki özgün projelerini destekliyoruz. TÜSEB Teknoloji Transfer Ofisi’nin ülke genelinde, şehir hastanelerimizde hizmet veren 21 şubesinde fikirlerin somut ürüne dönüşüm sürecini başlatıyor. Üreten Sağlık Portalı aracılığıyla tüm paydaşları tek çatı altında buluşturuyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda, geleceğin sağlık teknolojilerini hep birlikte üretiyoruz."
Gaziantep Şehitkamil’de 25 Aralık coşkusu başladı Şehitkamil Belediyesi tarafından Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, "25 Aralık Ruhuyla Kurtuluşun Ritmi Gençlikte" programıyla başladı. Günler sürecek etkinliklerin ilk gününde yüzlerce Gaziantepli, milli mücadelenin simgesi olan 25 Aralık ruhunu hep birlikte yaşadı. Koru Park’ta yoğun katılımla gerçekleşen programda DJ performansı, konser ve sokak ateşi etkinliği düzenlendi. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde, Koru Park’ı dolduran vatandaşlar müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken, Gaziantep’in bağımsızlık mücadelesinin gururunu ve onurunu da derinden hissetti. Coşku dolu anların yaşandığı gecede, Antep’i "Gaziantep" yapan kahraman atalarını saygı ve minnetle anıldı. 25 Aralık sadece bir tarih değil Kutlamalara katılan vatandaşlar, birlik ve beraberlik duygusunun ön planda olduğu etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, 25 Aralık’ın sadece bir tarih değil, aynı zamanda bir direniş, fedakârlık ve vatan sevgisi sembolü olduğunu vurguladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla alanı dolduran Gaziantepliler, kurtuluş destanını yazan ecdadın mirasına sahip çıkmanın gururunu yaşadı. "25 Aralık, bu şehrin onurudur" Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep’in tarih boyunca bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan bir şehir olduğunu ifade etti. Yılmaz, "25 Aralık, bu şehrin onurudur, gururudur. Gaziantep halkı, imkânsızlıklar içinde verdiği destansı mücadeleyle tüm dünyaya örnek olmuştur. Bizler de bu ruhu özellikle gençlerimize aktarmak, onları tarihleriyle buluşturmak istiyoruz. Bu etkinlikler, geçmişimizi hatırlamak, şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak, aynı zamanda birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek içindir. Gençlerimizin 25 Aralık ruhunu hissederek büyümesi, bu şehrin geleceği adına son derece önemlidir" dedi. Başkan Umut Yılmaz, Gaziantep’in kurtuluşunun 104. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklerin önümüzdeki günlerde de farklı programlarla devam edeceğini belirterek, tüm vatandaşları kutlamalara davet etti. Kutlamalar devam edecek Şehitkamil Belediyesi 25 Aralık etkinlikleri 22 Aralık Pazartesi günü Şehitkamil Sanat Galerisi’nde açılacak olan "Gazi Şehrin İzinde - 104 Eserle 104. Yıl" Resim Sergisi, 23 Aralık Salı günü, D.T. Şehitkamil Sahnesi’nde düzenlenecek olan "Destansı Kurtuluş Konseri", 24 Aralık Çarşamba günü, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan usta sanatçı Esat Kabaklı’nın "Kahramanlık Türküleri Konseri" ile devam edecek.
Gaziantep Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren SANKO’nun 4 şirketi ödüllendirildi Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreninde Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren 4 SANKO şirketine başarı plaketi takdim edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen törendeki konuşmalarında, Gaziantep ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundular. Konuşmaların ardından, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 büyük ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren GSO üyesi firmalara ödül verildi. GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ile Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ödül alan firma temsilcilerine ödülleri protokol üyeleriyle birlikte sundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasındaki ÇİMKO Çimento’nun ödülünü ÇİMKO Çimento CEO’su Dr. Önder Kırca’ya, SANKO Tekstil’in ödülünü ise SANKO Tekstil Genel Müdürü Gökhan Aydın’a takdim etti. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasındaki SANKO Enerji’nin ödülü SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yiğitcan Konukoğlu’na, Süper Film Ambalaj’ın ödülü de Süper Film Ambalaj Genel Müdürü Ozan Güven’e AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül tarafından verildi. İstanbul Sanayi Odası tarafından, şirketlerin 2024 yılı üretimden net satışlar baz alınarak yapılan araştırmaya göre, ÇİMKO Çimento ve Beton 94’üncü, SANKO Tekstil İşletmeleri 177’nci, Süper Film Ambalaj 306’ncı, SANKO Enerji ise 337’nci sırada yer almıştı.