YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 10:40

SERBEST BÖLGEDE TİCARET HACMİ OCAK`TA ARTTI

A
A
A
SERBEST BÖLGEDE TİCARET HACMİ OCAK`TA ARTTI

Mersin Serbest Bölgesi`ndeki ticaret hacmi, Ocak ayında artarak 338 milyon dolara yükseldi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Aylık Göstergeler Ocak 2012 Bülteni`nde yer alan verilere göre, 2011 yılını 3 milyar 734 milyon dolar ticaret hacmi ile kapatan Mersin Serbest Bölgesi`nde ticaret hacmindeki artış Ocak 2012`de de devam etti. Ticaret hacmindeki gelişmeler aylık bazda incelendiğinde, 2011 yılının son iki ayındaki artış 2012 yılının Ocak ayında da devam ederek yaklaşık 338 milyon dolar seviyesine ulaştı. Ticaret hacmindeki gelişmeler sektörel
olarak değerlendirildiğinde, tarım grubu ürünlerin ticaretinde önceki yılın Ocak ayına göre azalış yaşandığı, madencilik ve taşocakçılığı ile sanayi grubu ürünlerin ticaretinde ise artış olduğu gözlendi.
Bölgedeki ticaretin ülkeler bazında dağılımı incelendiğinde ise ticaret hacmi içerisinde önemli ağırlığa sahip olan Avrupa Birliği (AB) ile İslam ülkelerinin ticaret hacmi artış hızının yavaşladığı, Türkiye`nin ise yükseldiği görüldü.
Bölgedeki istihdam dağılımı ve firma sayılarına bakıldığında, 2012 yılının Ocak ayı sonu itibariyle Mersin Serbest Bölgesi`nde, 22`si yabancı olmak üzere toplam 6 bin 537 kişi
istihdam edilirken, 2011 yılı Ocak ayına göre istihdamın yüzde 9 artış kaydettiği gözlendi. 2012 yılının Ocak ayı sonu itibariyle Mersin Serbest Bölgesi, serbest bölgeler içinde istihdam edilen kişi sayısına göre 3. sırada yer aldı. Bölgede 328`i yerli, 32`si yabancı ve 54`ü yerli-yabancı ortaklığı olmak üzere toplam 414 firma faaliyette bulunurken, firma sayısı da önceki yılın Ocak ayına göre yüzde 3 arttı. Yatırım harcamalarının dağılımı incelendiğinde ise yüzde 93`ünün Türkiye`den bölgeye, yüzde 7`sinin ise yurtdışından bölgeye yapıldığı görüldü.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."