YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 11:28

MHP TOKAT İL BAŞKANLIОI`NDA KONGREYE DOОRU

A
A
A
MHP TOKAT İL BAŞKANLIОI`NDA KONGREYE DOОRU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Murat Polat, ``MHP parti içi demokrasinin en iyi işlediği partidir`` dedi.
MHP Tokat İl Kongresi 7 Nisan Cumartesi günü Büyük Tokat Oteli`nde MHP Genel Başkan Yardımcıları Tokat Milletvekili Reşat Doğru ile Ankara Milletvekili Mustafa Erdem`in katılımı ile yapılacak. Kongre öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Polat, Başçiftlik ilçesinde başlayan kongre sürecinin 12 ilçede yapılarak Zile kongresi ile tamamlandığını belirterek, ``Çok adaylı seçimlerin olduğu 4 ilçemizde demokrasinin tüm kurallarını işlettik. Kaybedenin olmadığı sadece kazananın MHP olduğu, kaybeden adayların kazanan adayların elini kaldırdığı birlikte partiye giderek devir teslim yaptığımız ilçe kongre süreçlerimiz bitmiştir. Tüm hemşerilerimizi Büyük Tokat Oteli`nde yapacağımız kongreye davet ediyoruz. Genel Başkanımı Dr. Devlet Bahçeli`nin 7 Nisan`da Fransa`da olacak olmasından dolayı kongremize katılamayacak. Divana Genel Başkan Yardımcılarımız Tokat Milletvekili Reşat Doğru ile Ankara Milletvekili Mustafa Erdem katılacak`` dedi.
Kongrede ikinci dönem için aday olan Başkan Polat, şuan için başka bir aday olmadığını ifade ederek, ``MHP parti içi demokrasinin en iyi işlediği partidir. Kongremize 3 gün var. Divan oluşana kadar herkes aday olabilir. Bundan sonra çıkacak adayların önünü açmak için mevcut il başkanı olarak önünü açmak için elimden geleni yapacağıma dair partililere söz verdiğimi sizlerin aracılığı ile tekrar beyan ediyorum`` diye konuştu
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Batı Karadeniz’in fatihi Emir Karatekin Bey’in kabrini her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor Batı Karadeniz’i fetheden ilk Müslüman Türk komutan olma unvanını taşıyan Emir Karatekin Bey’in Çankırı’daki kabri ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor. 1074 yılında Çankırı’yı fetheden, ardından Kastamonu ve Sinop’u da alarak Batı Karadeniz’in fethinde önemli rol oynayan Emir Karatekin Bey’in Çankırı Kalesi’ndeki türbesi, yüzyıllardır ziyaretçilerini kabul ediyor. Batı Karadeniz Bölgesini fetheden ilk Müslüman Türk komutanı olarak anılan Selçuklu Komutanı Emir Karatekin Bey’in 1106 yılında vefat ettiği belirtiliyor. Eşi Meryem Hatun ile iki çocuğuna ait kabirler de Emir Karatekin Bey’in türbesinde bulunuyor. Tarihi Çankırı Kalesi içinde yer alan türbe de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Türbeyi ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyarak Emir Karatekin Bey için dua ediyor. "Karatekin Bey’in türbesine gelince huzur buluyorum" Türbeye ziyarette bulunan Nazire Softa, "Çankırı’mızın fatihi Karatekin Bey’in türbesini ziyarete geldim. Sıklıkla burayı ziyaret ederim. Karatekin Bey Çankırı’yı fethetmiştir. Çevre ilerden de bu türbeye çok sayıda ziyaretçi geliyor. Ben Karatekin Bey’in türbesine gelince huzur buluyorum. Herkesin burayı ziyaret etmesini çok isterim. Biz ailece böyle türbeleri ziyaret ederiz. Küçük yaştan itibaren çocuklarımı da getirmekteyim. Böyle yerlerin boş kalmaması lazım" diye konuştu. "Burası insana ferahlık veriyor" Türbenin sorumlusu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Nezahat Civelek ise, "Bu türbede olmaktan çok mutluyum. Burada görevli olmaktan gurur duyuyorum. Herkesin burayı ziyaret etmesini tavsiye ederim. Burası insana ferahlık veriyor. Karatekin Bey, Batı Karadeniz’deki savaşı kazanan komutandır. Karatekin Bey burada vefat ettiği için burada yatıyor. Hanımı Meryem hatun ve kızları da burada yatmaktadır. Rabbim gelenlerin dualarını kabul etsin" dedi.