YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 14:08

KENT KONSEYLERİ ÇANAKKALE`DE BULUŞTU

A
A
A
KENT KONSEYLERİ ÇANAKKALE`DE BULUŞTU

İlki 2010 yılında Bursa Kent Konseyi`nin ev sahipliğinde düzenlenen ``˜Türkiye Kent Konseyleri Buluşması`nın üçüncüsü Çanakkale`de yapıldı.
Çanakkale Kent Konseyi`nin ev sahipliğinde Truva Otel`de gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale Vali Vekili Alper Faruk Güngör, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Demokratik Yönetişim Program Müdürü Leyla Şen, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ile çok sayıda kent konseyi temsilcisi katıldı.
Kent Konseyleri Ulusal Raporu ve Kent Konseyleri İyi Uygulama Örnekleri sunuşları ile UCLG-MEWA ve Kent Konseyi İlişkileri konulu oturumun yapıldığı toplantının sonunda atölye çalışmalarına geçildi. Yalova Üniversitesi`nden Yrd. Doç Dr. Salih Batal ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin`in moderatörlüğünde ``˜Yerel Yönetim ve Kent Konseyleri İlişkileri` konulu atölye çalışması gerçekleştirildi. Birçok kent konseyinin yerel yönetimlerle sıkıntı yaşadığını söyleyen Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, bütçe ve personel konularının en temel sorunların başında yer aldığını söyledi. Keskin, Bursa Kent Konseyi`nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile diğer kentlere örnek olacak bir işbirliği içerisinde olduğunu hatırlattı.
Toplantıya Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Balıkesir, Batman, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak kent konseylerinin temsilcileri, ilçe düzeyinde ise Akçakoca, Aliağa, Balçova, Bayraklı, Çankaya, Gebze, Gölcük, Gönen, İlkadım/Samsun, Ereğli, Kartal, Konak, Meram, Mudanya, Nilüfer, Ödemiş, Sancaktepe, Seferihisar, Söke, Turhal, Yakakent/Samsun, Yakutiye/Erzurum, Zeytinburnu, Biga/Çanakkale, Küçükkuyu/Çanakkale ve Lapseki/Çanakkale kent konseylerinin temsilcileri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul "Sürdürülebilirlik yarının şirketlerinin gündeminde" BSH Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su Gökhan Sığın, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada “Asıl hedefimiz insanların yaşam kalitesini artırmak, bunu bazen ürünlerimizle, hizmetlerimizle bazen de koyduğumuz hedeflerle hayata geçiriyoruz” dedi. BSH Ev Aletleri’nin oturum sponsoru olduğu Uludağ Ekonomi Zirvesi, bu yıl, “Sorumlu ve Duyarlı Liderlik: Teknoloji ve Yapay Zekâ Çağında Gezegen ve İnsanlıkla Uyumlu Bir Sisteme Öncülük Etmek” temasıyla 25-28 Nisan 2024 tarihleri arasında Sapanca’da gerçekleştirildi. Zirve boyunca iş dünyasının gündemindeki büyüme, sürdürülebilirlik, teknolojik dönüşüm, yeni nesillerin eğitimine ve geleceğine yatırım gibi konuların gelecekte nasıl şekilleneceği ele alınıyor. Zirvenin “Liderlerin Gelecek Vizyonu: Yarının Şirketi İçin Yenilikçi Yaklaşımlar, Yatırımlar ve Hedefler” konulu panelinde yerini alan BSH Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO’su Gökhan Sığın, bugün olduğu gibi geleceğin şirketlerinin odağında da “insan” olduğuna dikkat çekti. BSH olarak insanların yaşam kalitesini artırmak üzere çalışırken her alanda sürdürülebilirlik prensiplerine sadık kaldıklarını aktaran Sığın, “2020’den beri karbon nötr olarak faaliyet gösteriyoruz. 2030’a kadar bunu daha da iyileştirmeyi hedefliyoruz. Asli amacımız ise insanların yaşam kalitesini artırmak. Bunu bazen ürünlerimizle, hizmetlerimizle bazen de koyduğumuz hedeflerle hayata geçiriyoruz” dedi. Sığın konuşmasında, Türkiye’den yaklaşık 130 ülkede 4,6 milyar insanı kapsayan bir coğrafyayı yönettiklerini belirtirken “BSH Türkiye toplumsal, çevresel ve yönetişim başarılarıyla bu büyük coğrafyaya öncülük ederken bölgenin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rol üstleniyor” diye konuştu. Yarının odağında “insan” var BSH’nin odağında her zaman “insan” olduğunu vurgulayan Sığın, çocuklar ve gençleri geleceğe hazırlamak üzere 2015’ten bu yana Geleceği Kodlayanlar programı kapsamında 5500’den fazla kişiye kodlama, elektronik, robotik, 3D tasarım, mobil uygulama geliştirme ve algoritmik düşünce alanlarında atölyeler sunduklarını hatırlattı. İstihdamı artırmaya ve toplumsal refahı yükseltmeye yönelik adımlar attıklarını belirten Sığın, “Geleceğe en büyük yatırımımız yarının bilim insanlarını yetiştirmek. Geleceği Kodlayanlar atölyelerimizden faydalanan çocukların ileride bir buluş yapma ihtimali bile bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.
Denizli Başkan Tatık kazanın başına geçti Denizli’nin Tavas İlçesine bağlı Sofular Mahallesi’nde geleneksel yağmur duası ve keşkek hayrı düzenlendi. Belediye Başkanı Kadir Tatık’ın da vatandaşlarla birlikte keşkek dövdüğü etkinlikte 10 kazan keşke dağıtıldı. Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Sofular Mahallesinde yağmur duası ve keşke hayrı yapıldı. Her yıl bahar ayında gerçekleştirilen ve uzun yıllardır devam eden etkinlik bu sene de unutulmadı. Sofu Dede Türbesi’nin bulunduğu harman yerinde gerçekleştirilen yağmur duasında 10 kazan keşke hazırlandı. Etkinliğe çevre mahallelerden de çok sayıda vatandaş katılırken, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, CHP Tavas İlçe Başkanı Hasan Keçeci ve beraberindeki heyet katılım sağladı ve halkla bir araya geldi. Vatandaşlarla birlikte keşkek kazanını karıştıran ve kaşık sallayan Başkan Tatık, mahallelinin sorunlarını da dinledi. Yağmur duası ve keşke hayrı için kesilen kurbanlar, kurulan kazanlarda sabahın erken saatlerinde pişirilirken, mahalle halkıda imece usulü etkinliğe katkıda bulundu. Kazanlardaki keşkekler gün boyu davetlilere ikram edilirken, eller semaya yağmur duası için kalktı. Yağmur duası ve keşke hayrının uzun yıllardır yapıldığını ifade eden Sofular Mahalle Muhtarı Sunay Sulakcı, “Dinimizde gelenek ve göreneklerimizde yağmur duası var. Bugün burada kıldığımız namazlar ve dualarımız inşallah kabul olur. Mahalle halkı olarak hep birlikte yağmur duasını gerçekleştirdik. Tavas Belediye Başkanımız Kadir Tatık ve komşu köylerimizden de çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Bu bölge çiftçilikle geçimini sağlıyor. İnşallah dualarımız kabul olur. Allah’ım afetsiz şekilde yağmurunu versin” dedi.
İstanbul Bağcılar’da sokak ortasında bıçaklı ve silahlı saldırı kamerada Bağcılar’da aralarında husumet bulunan şahıslar sokak ortasında bir kişiyi bıçak ve silahla yaralayıp kaçtı. Şüpheliler polis ekipleri tarafından yakalanırken, kovalamaca ve olay anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay 21.04.2024 tarihinde Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir şahsın silah ve bıçak ile yaralandığının görülmesi üzerine polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine ola yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı M.Ç. isimli şahsı hastaneye kaldırdı. M.Ç’nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Polis ekipleri çevrede bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek olayla ilgili çalışma başlattı.Yapılan çalışmalarda, M.Ç. isimli yaralı şahsın olay öncesinde Ü.Y. isimli kadın şahısla buluştuğu, daha sonra M.Ç.’nin 3 şüpheli şahıs tarafından kovalandığı belirlendi. Şüpheli şahısların olayı gerçekleştirdikten sonra bir araç ile kaçtığı görüldü. Şahısların kullandıkları aracın R.Y. isimli şahıs tarafından Eyüpsultan ilçesinden kiralandığı belirlenirken, olayı gerçekleştiren şüpheli şahısların E.K.(30) , E.K.(22) ve R.Y. isimli şahıslar oldukları tespit edildi. Şahısların husumetli olduğu öğrenildi Şüpheli şahıslar ile M.Ç.’nin yaklaşık bir sene önce Alibeyköy’deki bir düğün sırasında alkollü olmalarından dolayı aralarında kavga çıktığı, olayda R.Y. isimli şahsın bıçaklandığı bundan dolayı aralarında husumet olduğu belirlendi. Şüpheli şahısların Ü.Y. isimli kadın şahısla tanışık oldukları, Ü.Y.’nin M.Ç. ile buluşmasını şüpheli şahıslara bildirmesi üzerine şahısların olay yerine gelerek şahsı yaraladıkları öğrenilirken Ü.Y. isimli kadın şahıs yakalandı. Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Y.A. isimli şahsın şüpheli şahısları Gaziosmanpaşa bulunan bir ikamette sakladığı belirlenmesi üzerine adrese polis ekipleri tarafından 27.04.2024 tarihinde operasyon düzenlendi. Operasyonda R.Y., E.K.(30) , E.K.(22) ve şahısları saklayan Y.A. isimli şahıs yakalandı. Emniyette işlemleri biten şahıslar adliyeye sevk edildi. Y.A.’ adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, A.K., R.Y., Ü.Y. ve E.K. isimli şahıslar ise “Kasten Öldürme”suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildi.
Eskişehir Eskişehir’deki tren garı otoparkı gelirinin Ankara Demirspor’a ait olması Eskişehir’de bulunan tren garının gelirinin, yapılan ihale sonucu Ankara Demirspor’a gitmesi konusunu değerlendiren Eskişehir Demirspor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Hünerliel, “Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir gibi büyük alanlı garlarda alanların bir kısmını ihale usulü kendi üzerine almış görünüyor. Bu gelirler ihaleli olduğu için yani diğer kulüplerin ya da üçüncü şahısların alması gibi bir olay söz konusu değil” dedi. Eskişehir Tren İstasyonu’nun otoparkında asılı olan tabelada Ankara Demirspor’a ait olduğuna dair ibareler, kent genelinde kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu. Eskişehir’deki otoparkın gelirlinin Ankara Demirspor’un kasasına girmesi konusunda Eskişehir Demirspor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Hünerliel konuştu. Ankara Demirspor’un otoparkın gelirini ihale yoluyla elde ettiğini belirten Başkan Mehmet Ali Hünerliel, durumda bir usulsüzlüğün olmadığını belirtti. Başkan Hünerliel, 1930 yılında kurulan Eskişehir Demirspor’un da benzer bir girişimi olduğunu ve bu yolla kulübe gelir elde etek istediklerinin altını çizdi. “Büyük alanlı garlarda alanların bir kısmını ihale usulü kendi üzerine almış görünüyor” Konuyla alakalı Eskişehir Demirspor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Hünerliel, “O pankartta ‘Bu alan bot Ankara Demirspor Kulübü’ne aittir’ diye yazıyor. Yani gerileri kulübe ait olarak kullanılıyor. Ve gelirleri Ankara Demirspor’a gidiyor. Şimdi bu işin aslı astarı şu; Ankara Demirspor şirketleşmiş bir kulüp. Yeni yani kendine ilave olarak bir şirket kurmuş. Bu şirketi kendi demiryolları arazileri üzerinden veya dış işlerde bu şirket üzerinden ihaleyle kendine mal edindirme gibi olay için kullandığı bir şirket üzerinden yapıyor. Bunu da daha önce işte Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir gibi büyük alanlı garlarda alanların bir kısmını ihale usulü kendi üzerine almış görünüyor. Bu gelirler ihaleli olduğu için yani diğer kulüplerin ya da üçüncü şahısların alması gibi bir olay söz konusu değil. Onun dışında biz de kendi ait bir otopark edinelim diye uğraştık. Bu konuda sağ olsun siyasilerimizden destekleriyle beraber yakın zamanda işte bir alanı Eskişehir Demirspor’a kazandıracağız inşallah. Bir otopark sahibi olacağız inşallah” dedi. “Biz de kendimize gelir kaynağı elde etmeye çalışan bir kulübüz” Eskişehir Demirspor’un tek gelir kaynağının bir halı saha olduğunu hatırlatarak benzer bir proje üzerlerinde çalıştığını belirten Başkan Hünerliel şöyle devam etti: “Biz işte maddi imkanlarımızın kısıtlı olmasından dolayı şikayetlerimizi, serzenişlerimizi söyledikçe insanlar sanki buranın işte Eskişehir Demirspor dururken Ankara Demirspor’a otopark gelirlerinin gittiği konusunda spekülasyon yaptılar. Bunu da işte insanlar kendileri bizleri düşünerek değil, kendilerini düşünerek yapılan bir spekülasyonlardı bunlar. Bundan dolayı kimi insanlar bilmeden etmeden ulu ortağı her türlü lafı kullanıyor. Yani biz Eskişehir Demirspor olarak Ankara Demirspor’a giden paraların derdinde değiliz. Biz de kendimize gelir kaynağı elde etmeye çalışan bir kulübüz. Biliyorsunuz kulüplerin ayakta kalabilmelerinin tek sebebi maddiyattır. Bu maddiyatı nerelerden temin edebiliriz? Nasıl yapabiliriz? diye uğraşıyoruz. İşte son 2023’ün Nisan ayının 7’sinde 13 ay uğraşmamız ve gayretimizden sonra Basın Şehitler Caddesi üzerindeki halı sahayı Eskişehir Demirspor’a kazandırdık. Onun dışında da başka bir gelirimiz yok. Tabii ki bu gelirle yani ahım şahım bir gelir beraber ne diyecektim işte başka imkânlarda kulübümüze yönlendirebilirsek ayakta kalmanın hesabını yapıyoruz yani.”