YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 14:45

FETHİYE BATIОI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

A
A
A
FETHİYE BATIОI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Fethiye`deki sualtı turizmini canlandırmak amaçlı yapay resif yapılmak üzere Fethiye` ye getirilen batık düzenlenen kokteyl ile kamuoyuna tanıtıldı.
Fethiye Kaymakamlığına Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hibe edilen SG-121 isimli Türk tipi Sahil Güvenlik gemisi önümüzdeki 10 gün içersinde batırılması planlanıyor. Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı askeri erkân, Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan ve oda üyeleri ile Fethiye`de ki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı kokteylde batık basın mensuplarına ve kamuoyuna tanıtıldı. Batığın alınmasında ve Fethiye`ye getirilmesinde büyük çaba sarf eden Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli`ye Deniz Ticaret Odası Fethiye şubesi başkanı Şaban Arıkan tarafından bir teşekkür plaketi verildi.
Batık için düzenlenen kokteyl`de konuşma yapan Fethiye Sualtı Derneği Başkanı Mehtap Çelikok ``Batığın batırılması ile ilgili 15 gündür yapılan çalışmalarda sona gelindi. Batık; deniz canlılarına ve dalgıçlara zarar verecek olan tüm maddelerden arındırıldı. Dalışa engel teşkil edilebilecek maddeler batıktan söküldü. İzocam, elyaf ve bakır kablolar gibi deniz yaşamına zarar verecek her türlü madde batıktan söküldü. Gemimiz batmaya hazır sadece hava koşullarına bakmaktayız. Kısmet olursa 10 gün içersinde batığımızı tespit ettiğimi yere batıracağız`` dedi.
Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan da, ``Öncelikle uzun süredir almaya uğraştığımız batığı almak için bize en büyük katkıyı ve desteği veren Sayın Kaymakamıma çok teşekkür ediyorum. Yine bize desteklerini esirgemeyen Sahil Güvenlik Komutanlığımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Batığa hep birlikte bir isim vereceğiz`` dedi.
Fethiye Kaymakamı M. Ali Karatekeli ise, ``Hepinizin bildiği gibi Fethiye`de ki dalış turizminin geliştirilmesi ve turizm etkinliklerinin 12 aya yayılması için eksik olanlardan bir tanesi de batık eksiği idi. Bu konuda arkadaşların iletmesi ile gereken çalışmaları başlattık. Sahil Güvenlik Komutanlığımızda sağ olsun ellerinde ilk hurdaya çıkan gemiyi bize verdiler. En büyük gemilerden birisi olan 42 metrelik bu gemi aynı zamanda bölgede en büyük batık olacaktır. Emeği geçen ve gayreti gösteren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bir iki formaliteyi de yerine getirdikten sonra İnşallah batığı batıracağız. Bu işin başarılmasında herkes elini taşın altına koymuştur, çok teşekkür ederim`` diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Bursa Milletvekili Varank ve MİT Başkanı Kalın, sahurda vatandaşlarla bir araya geldi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. MİT Başkanı Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Varank, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif ayının daha sonlarına yaklaşıyoruz. Rabbim tuttuğunuz oruçları yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. İnşallah en güzel şekilde Ramazan bayramına kavuşmayı tabii ki Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. En güzel şekilde Kadir Gecesi’ni idrak etmeyi de bizlere nasip eylesin. Her sene Ramazan-ı Şerif ayında bir güzellik olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Ben bir Bursa’da bir de Ankara’da bunu yapmaya çalışıyorum. Hemşerilerimizi sahura davet ediyoruz. Sağ olsun hemşerilerimiz de bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bu güzel ortamı oluşturmak için, bizlerle beraber olmak için bizimle buluşuyorlar. Ben gelen her bir kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Ramazan-ı Şerif demek, birlik demek, beraberlik demek. Aslında aynı değerler etrafında buluşabilmek demek. İşte sahur sofraları da sahur birliktelikleri de aslında bu toplumun en güzel değerlerinden bir tanesi. İşte bu güzellikle de biz sizlerle beraber buluşmuş olduk. Rabbim inşallah bu güzellikleri yaşamaya devam etmeyi bizlere nasip eylesin" dedi. Coğrafyanın içinde bulunduğu zor şartlara değinen Varank, şunları kaydetti: "Tabii zor bir coğrafyada yaşıyoruz değerli kardeşlerim. Etrafımız adeta bir ateş çemberi ve bu ateş çemberi içerisinde Türkiye’yi salimen rotasında tutabilmek büyük mücadeleler büyük fedakarlıklar gerektiriyor. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız da aslında Türkiye Cumhuriyeti’ni o rotada tutabilmek, tam bağımsız büyük Türkiye’yi inşa edebilmek için büyük bir mücadele içerisinde inşallah bizler de bir olursak, beraber olursak, hep birlikte birbirimize tutunursak işte Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vermiş oluruz. Biz öyle inanıyoruz ve biz bir olduğumuzda da Türkiye’nin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmaz. Biz yeter ki beraber olabileceğimiz fırsatları çoğaltalım. İşte kendi değerlerimize sahip çıkalım. Bu Ramazan-ı Şerif’i çok farklı bir şekilde yaşıyoruz. Hepiniz etrafınızda görüyorsunuzdur. 7’den 77’ye adeta herkes bu Ramazan-ı Şerif’in havasını yaşamaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki Ramazanlar da böyle olsun diyoruz. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin diyor. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyor sizlere." Varank’ın konuşmasının ardından, MİT Başkanı Kalın ve vatandaşlar hep beraber sahur yaptı.