YEREL HABERLER - 05 Nisan 2012 Perşembe 10:33

MARKA`DAN SATSO`NUN OTOMOTİV PROJESİNE DESTEK

A
A
A
MARKA`DAN SATSO`NUN OTOMOTİV PROJESİNE DESTEK

SATSO Sakarya`da Otomotiv Kümeleşmesine Yönelik Potansiyelin Ortaya Çıkarılması konulu Proje ile SATSO MARKA`dan destek aldı.
Otomotiv çalıştayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi: ``Sakarya`nın otomotiv üssü olması ile ilgili ilk söylemimizin üzerinde bir yıl geçti. İlk günden bugüne, biz Sakarya için dev bir otomotiv üssü vizyonu çiziyoruz. Sakarya bizim yuvamız. SATSO, belediye, valilik, üniversite, STK`larla ``Sakarya için ne yapabiliriz`` düşüncesinde ortak buluştuğumuz noktalarda ilerliyoruz. Başarı paylaşımlardan, gönül birlikteliklerinden geçiyor. Bu konuda da sürekli diyalog ve iletişimin öneminin farkındayız. Çünkü bu büyük vizyon, yerli markaları, yabancı üreticileri, farklı yan sanayi kollarını, kapsamlı bir istihdam politikasını, kıtalararası bir dağıtım, pazarlama ve servis ağını kapsıyor. Bu konuda organizasyonunu heyecanla takip ettiğimiz Otomotiv Çalıştayı`nın çalışmaları hızla sürüyor. Altyapısı, iletişimi, gelecek yansımaları ve katkıları ile bütünlüklü olarak takip ettiğimiz bir proje bu. Büyük bir vizyonun ilk adımı olacak.``
Kösemusul açıklamasına şu sözlerle devam etti: ``Yerli otomobil yatırımı bu vizyonda yer almasını dilediğimiz bir parçadır ama yegâne hedefimiz bu değildir. Enerjimizin ve zihnimizin asıl hedefi dünya otomotiv devlerini Sakarya`nın avantajlarıyla uzun soluklu olarak tanıştırmak. Bunun için de sistemli bir şekilde çalışıyoruz. Bu amaçla düzenleyeceğimiz çalıştay Sakarya`nın sektördeki yerini bir yukarıya taşıma amaçlı olacaktır. Tarihi yaklaşmakta olan otomotiv çalıştayı ile Sakarya`nın yakın geleceğine ve ufkuna SATSO olarak el birliği ile parlak bir imza atacağız inşallah. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2012 yılı mart dönemi doğrudan faaliyet desteği mali destek programı dahilinde Sakarya`da Otomotiv Kümeleşmesine Yönelik Potansiyelin Ortaya Çıkarılması adlı projemiz MARKA`dan destek aldı. Bu destek çalıştay projemizin önemli bir kısmını oluşturmaktadır`` dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ Valiliği’nden denetim açıklaması Kapalı çarşıda yapılan denetimlere ilişkin Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimizde yürütülen gıda denetimleri; vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından mevzuat çerçevesinde düzenli olarak sürdürülmektedir. Bu kapsamda gerçekleştirilen denetimlerin amacı herhangi bir kesimi mağdur etmek değil; halk sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını temin etmek ve kayıt dışı üretimin önüne geçmektir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağılığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, yıl boyunca titizlikle yürütülen gıda denetim faaliyetlerimiz Ramazan ayı boyunca arttırılmıştır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’ ne yapılan şikayete istinaden halkımızın alışveriş için yoğun talep gösterdiği kapalı çarşıda 11.03.2026 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından denetim gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi adına kapalı çarşı esnafına etiketsiz ürün satmaması, gıdaların muhafaza koşullarına ve hijyene dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulunulmuştur. Bu denetimde hiçbir işletmeye yasal işlem yapılmamış olup işletmelere mevzuat kapsamında bilgilendirici eğitim ve rehberlik uygulaması gerçekleştirilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün amacı köylü ürünü adı altında satılan ama köylü ürünü olmayan, merdiven altı olarak üretilen özellikle büyük çoğunluğu il dışından gelen ve hijyenik olmayan şartlarda üretilen süt ürünlerinin satışının önüne geçmektir. Köylülerimizin kendi getirdikleri ve pazarda, marketlerde ya da kapalı çarşıda satılan ürünlere hiç bir işlem yapılmamaktadır" denildi.