YEREL HABERLER - 05 Nisan 2012 Perşembe 10:43

ÜNLÜ PİYANİST PAVLOS HATZOPAULOS`TAN PİYANO RESİTALİ

A
A
A
ÜNLÜ PİYANİST PAVLOS HATZOPAULOS`TAN PİYANO RESİTALİ

3 Nisan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük`ün kuruluşunun 75. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Alman Piyanist Pavlos Hatzopaulos tarafından Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans salonunda dinleyicilere muhteşem bir piyano resitali sundu.
Piyano resitaline Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üniversite Dekanları, Akademik ve İdari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.
Konser boyunca Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Göktürk Cary, Pavlos Hatzopaulos`un eserler hakkındaki anlattıklarını Türkçe`ye çevirerek izleyicilere aktardı.
Üç yaşında piyano çalmaya başlayan ve 10 yaşında ilk kamuoyu huzuruna çıkan Pavlos Hatzopaulos, bugüne kadar Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri dahil olmak üzere solo resitaller solist olarak veya orkestraları (Südwestdeutsche Philharmonie, Arcata, "Mitglieder des Staatsorchesters Stuttgarts", Kammerorchester Esslingen dahil) ve bir oda müziği sanatçısı ve şan eşlikçisi olarak konserler verdi.
Dünyaca ünlü Alman Piyanist Sayın Pavlos Hatzopaulos konserinde J.S.Bach, L.van Beethoven, S.Rachmaninoff, J.Brahms, F.Schubert`in unutulmaz eserlerinden çaldı.
İzleyicilere doyumsuz bir piyano keyfi yaşatan Pavlos Hatzopaulos`a resitalin sonunda Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ve KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal plaket ve çiçek takdiminde bulundular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43” operasyonlarında; elebaşılığını Uğur Özgen’in yaptığı Organize Suç Örgütü üyesi 27 şüpheli yakalandı Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43” operasyonlarında; elebaşılığını Uğur Özgen’in (Cezaevinde) yaptığı Organize Suç Örgütü üyesi 27 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43” operasyonlarında; elebaşılığını Uğur Özgen’in (Cezaevinde) yaptığı Organize Suç Örgütü üyesi 27 şüphelinin yakalandığını açıkladı. "Ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Kocaeli merkezli İstanbul, Tekirdağ, Bitlis ve Aksaray olmak üzere 5 ilde düzenlenen “Mahzen-43” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, rüşvet, yağma ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu: 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişeğe el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizlerle."