YEREL HABERLER - 05 Nisan 2012 Perşembe 15:10

EОİTİM BİR SEN`İN AKÜ`DE ŞUBESİ KURULDU

A
A
A
EОİTİM BİR SEN`İN AKÜ`DE ŞUBESİ KURULDU

Afyon Kocatepe Üniversitesi`nde (AKÜ) Eğitim Bir Sen`in şubesi kurulduğu bildirildi.
Konuyla ilgili sendika binasında bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik, sendikanın bugüne kadar özellikle sorun üretme değil, problem çözme odaklı bir yöntemle çalıştığını ifade etti. Eğitim Bir Sen`in Afyonkarahisar`daki her alandan ve kurumdan eğitimcilerin haklı teveccühünü kazandığını ve bugün itibarıyla 3 bin 500`ü aşan üye sayısına ulaştığını dile getiren Çelik, "Bu haliyle sendikamız Afyonkarahisar`ın en çok üyeye sahip gönüllü kuruluşu sendikası haline gelmiştir. Bu aynı zamanda, en güvenilen, kalite ve hizmet çizgisinde en iyi performansı gösteren eğitim sendikası haline geldiğimiz anlam ve sorumluluğunu da ifade etmektedir" dedi.
Eğitim Bir-Sen AKÜ Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Fidan ise, üniversite bünyesinde yaklaşık 450 üyenin bulunduğuna dikkat çekerek, ikinci şubeyi açmaya hak kazandıklarını belirtti. Fidan, sendikanın Afyonkarahisar`da olduğu gibi üniversitede de üye sayısını artırdığını, Afyon Kocatepe Üniversitesi`nin yetkili sendikası haline geldiklerini ifade etti. Akademik ve idari personelin teveccühünü kazanmış bu tabloda, üyelerin güven, şeffaflık ve samimiyet temeline dayanan gayretli ve fedakar çalışmalarının etkili olduğunu anlatan Fidan, "Sendikal sürece katkısı olan arkadaşlarımızın yanı sıra tüm akademik ve idari personelimize hizmet etmekten onur duyacağız. Faaliyetlerimizde insan hak ve onurunu kutsal bir kavram olarak koruyup çevreye duyarlı, geçmişine saygılı ve geleceğimize karşı sorumlu olduğumuz bilincinde olacağız. Bu bağlamda Eğitim-Bir-Sen Üniversite Şubesi olarak; üniversitemizin, ilimizin ve paydaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için fikir üreten, sorgulayan bir çaba içinde olacağız" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Okul müdürünü vuran öğrenci ile babası tutuklandı Mersin’in Anamur ilçesinde okul müdürünü vuran 12 yaşındaki öğrenci ile azmettirme suçundan gözaltına alınan babası çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olay, dün sabah saat: 08.30 sıralarında ilçeye bağlı Çarıklar Mahallesi’ndeki Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulu’nun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, M.K. (12), okulun önünde oturan okul müdürü Ender Kara’ya (39) doğru hızla gelerek tüfekle ateş etti. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kara, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri ise çocuğu okulda gözaltına aldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tüfeğe el konulurken baba Y.K. de (55) Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Baba ve oğlunun savcılıkta ifadesi alınmasının ardından tasarlayarak, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs ve azmettirme suçlarından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheli baba azmettirme, oğlu ise öldürmeye teşebbüs suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Valilik olayla ilgili açıklama yapmıştı Mersin Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İlimiz Anamur İlçesi Çarıklar Mahallesinde bulunan Çarıklar Rüştü Kazım Yücelen Ortaokulunda, 22.12.2025 günü saat: 08.30 sıralarında M.K. isimli öğrenci, okul bahçesinde, Okul Müdürü E.K.’yı tüfek ile karın bölgesinden yaralamıştır. Yaralanan Okul Müdürü E.K. derhal hastaneye kaldırılmış olup, tedavisi devam etmektedir. Olayı gerçekleştiren öğrenci gözaltına alınmış, konuya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denilmişti. Öteyandan Mersin’deki bir hastaneye sevk edilen okul müdürünün tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü bildirildi.