YEREL HABERLER - 06 Nisan 2012 Cuma 19:38

İNEGÖL`ÜN İL OLMA KONUSU KENT KONSEYİNE HAVALE EDİLDİ

A
A
A
İNEGÖL`ÜN İL OLMA KONUSU KENT KONSEYİNE HAVALE EDİLDİ

İnegöl Belediye Meclisi`nin nisan ayı toplantısında, İnegöl`ün büyükşehire bağlanması tartışıldı.
Bağımsız Meclis üyesi Sadri Demirtaş tarafından yazılan ve SP Meclis üyeleri Tamer Uşak, Özgür Öztürk, HAS Parti Meclis üyesi Hüseyin Doğan`ın imzalarının bulunduğu, "Son günlerde gündemde olan İnegöl ilçemizin büyükşehire bağlanıp bağlanmaması konusu belediye meclisimizde tartışılarak bir karara varılmasını talep ediyoruz` yazılı dilekçe meclise sunuldu. Konu gündem dışı görüşüldü. Sadri Demirtaş, "Son yıllarda İnegöl`ün il olması konusu konuşuluyor. İnegöl`ümüz ekonomisiyle sosyal yapısıyla sanayisi ile büyüyen gelişen, kendini aşan bir ilçe konumuna gelmiştir. Artık ilçe olarak sorunları çözemez bir konuma gelmiş. Halkımızın bizden beklentileri var. Halkımız büyük bir endişe ve tereddüt içerisinde. İnegöl merkez ilçe mi yoksa il mi olacak? Burada alacağımız karar İnegöl`e sahip çıktığımızı göstergesi olacaktır. Bu karar doğrultusunda kuracağımız komisyonla halkımızı da yanımıza alarak, İnegöl`ün il olması için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Partiler üstü bir konumda bu işi takip edersek, İnegöl`ün hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Hiçbir şey için geç değildir. Biz İnegöl olarak, geçmişte birçok meseleyi aşmıştık. Bundan sonra da hep birlikte aşacağız. Son günlerde muhalefet partileri de dahil bu konuda büyük bir çaba gösteremedi. Sadece medyada birkaç arkadaşımız özellikle son günlerde bunu dile getirir oldu. İnegöllü olarak insanlarımıza bir umut verebilmek, onların beklentilerine sahip çıktığımızı göstermek için böyle bir çalışmanın yapılmasını istiyoruz" dedi.
Bu konuyu İnegöl gündemine taşıyan basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "1990`lı yıllara kadar 67 vilayetimiz vardı. 90 ve 2000`li yıllar arasında birkaçı depremden, birçoğu siyasi kaygıyla, güvenlik sebebiyle olmak kaydıyla 14 yeni ilimiz oldu. İnegöl`ün il olmayla alakalı 20-30 yıldır ciddi bir isteği var. İnegöl`de dönem dönem Ankara`ya milletvekili göndermiş, siyasette sorumluluklar almış, hatta bünyesinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı çıkarmıştır. Rahmetli Erbakan`ın İnegöl meydanında, `Ya 81 ya 82`siniz` dediği günleri hatırlıyoruz. İnegöl`ün çift milletvekili ile temsil edildiği bir dönemde insanlar otobüs otobüs buradan Ankara`ya gitti. Ama iktidar ortağı milletvekilleri olmasına rağmen yine il olamadık. 9,5 yıllık AK Parti iktidarında da hiçbir ilçenin il olmadığını biliyoruz. Farklı şehirlerinde bu konuda istek ve arzuları var. İnegöl`ün ekonomik sıkıntısı yok. İnegöl alt yapısı itibariyle buna hazır olduğu için İnegöl`ün potansiyelinin daha fazla artırılması, bünyesinde üniversite kurulabilmesi ve benzeri sebeplerden dolayı il olmak istiyoruz. Belediye meclisinde bu konuyla alakalı alacağımız bir karar, `İnegöl`e deniz getirmek` gibi bir şeydir. Son 8 aylık süreçte belediye başkanlarına il konusuyla alakalı anketler geldi. Yazılı olarak düşüncelerimiz alındı. Bu il konusunda detaylı bir şekilde görüşlerimi yazdım. Şu an bununla alakalı kesinleşmiş bir tasarı yok. Mecliste görüşülmüş bir şey yok. Şimdi benim hiç bir yetkilinin ağzından duymadığım bir şeyle kalkıp burada yorum yapmam gibi bir ifade de bulunmam doğru olmaz. Ben gerçekten İnegöl`ün il olmasını istiyorum" diye konuştu.
İnegöl`ün il olmasıyla beraber çok ciddi kazançlar elde edileceğini söyleyen Aktaş, "Bununla alakalı lobi çalışmalarına veya bunla alakalı kurulacak komisyonun Ankara nezdinde ne kadar etkili olup olmayacağı konusunda çok fazla tahminim yok. Lakin böyle bir çalışmaya destek verebileceğimi, konuyla alakalı maddi ve manevi katkıda bulanabileceğimi ifade etmek istiyorum. Tasarı mecliste görüşülmeye başlanırsa o zaman fikrimizi daha net göstermiş oluruz" ifadelerini kullandı.
Söz alan SP`li üye Hakan İnkaya da, "İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü. Böyle bir talep var ortada. Bu konu konuşuluyor mecliste. Her ne kadar siyasi partilerin bir kısmı, İnegöl ile alakalı bir şey yapma gayretinde ama tüm bunları bir çatı altında toplayabilecek, bana göre tüm STK`ları bir araya getirebilecek kent konseyimiz var. Bu kent konseyimizi aktif hale getirebilirsek, belki bir ilerleme kaydedebiliriz. Veya ulusal gündeme düşebiliriz. Bursa ile İnegöl`ün yakın olma gerekçesini ön plana koyuyorlar ama Manisa ile İzmir arasındaki tünelle 15 dakikada iki şehir birbirine bağlanacak. İzmit ile İstanbul`u ayıran tek bir cadde. İstanbul ile Tekirdağ birbirine yapışmış. Bu örnekleri gündeme taşıyabilirsek, bizler için daha iyi olur. Yoksa karar meclisten geçtikten sonra çok fazla yapacak bir şeyimiz kalmayabilir" şeklinde konuştu.
İnkaya`nın teklifine katılan Başkan Aktaş, "Kent konseyi bu manada gündem oluşturabilir. STK`lar bu çatı altında toplayabiliriz. Konuyu ben ilgili arkadaşlarla paylaşacağım. Özellikle bununla alakalı kent konseyinin harekete geçmesi ve konseyin konuyla alakalı çalışma yapması noktasındaki konuyu ileteceğim. Yarından itibaren inşallah bununla alakalı çalışmalar başlar" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.