YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 12:50

DİYARBAKIR EMNİYETİ GAZETE ÇIKARDI

A
A
A
DİYARBAKIR EMNİYETİ GAZETE ÇIKARDI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası dolayısıyla gazete çıkardı.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, asayiş ve Diyarbakır`ı tanıtan haberlerin bulunduğu `Huzur 21` adlı bir gazete çıkardı. Emniyet personeli tarafından çıkarılan gazete, verilen kahvaltılı toplantıyla basına tanıtıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve şube müdürlerinin de katıldığı toplantıda, Polis Haftası ile ilgili kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Sağlam, Diyarbakır`ın huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu hayal ettiğini ve herkesin desteğiyle bu huzur ve
güveni sağlayacağını belirtti. Gazetede yer alan haberlerle ilgili de bilgi veren Sağlam, daha sonra Polis Haftası nedeniyle polis araçlarına astıkları afişleri basın mensuplarına tanıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de turizm toplantısında rekabet yerine "iş birliği" vurgusu Gümüşhane’de düzenlenen turizm toplantısında bölge turizminin geliştirilmesi için iş birliği vurgusu yapıldı. Gümüşhane Turizmi 2026 Vizyon Programı Toplantısı’na Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, il protokolü ve turizm paydaşları katıldı. Gümüşhane ve çevre illerin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son yıllarda artan ulaşım imkanları ve özellikle tünel projeleri sayesinde iller arasındaki erişimin kolaylaşmasıyla bölgenin tek bir turizm destinasyonu haline geldiğine dikkat çekildi. Turizmde rekabet yerine iş birliğinin önemine vurgu yapılan toplantıda, Trabzon, Rize ve Bayburt gibi çevre illerin birbirini tamamlayan unsurlar olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Bölge illerinin ortak hareket etmesinin turistlerin konaklama süresini uzatacağı ve ekonomik katkıyı artıracağı dile getirildi. "Turizmde samimiyete ihtiyaç var" Turizmde bölge illerinin birbirini desteklemesi gerekliliğini vurgulayan Vali Atay, "Turizm konusu aslında sizlerin bizden çok daha iyi bildiği bir alan. Nitekim başta da ifade edildiği gibi, sizler bu işin profesyonellerisiniz ve en büyük katkıyı sağlayan tarafsınız. Her bölgenin kendine özgü bir avantajı var. Bir yerin havası daha iyiyken, başka bir yerin restoranları öne çıkabiliyor. Kimi yerler ise farklı doğal ya da kültürel zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Bu nedenle tüm bu değerleri bir bütün olarak ele alıp, ortak şekilde değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle son yıllarda yapılan tüneller sayesinde Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Samsun gibi iller birbirine çok daha yakın hale geldi. Bu durum, bölge turizmi açısından önemli bir avantaj oluşturuyor. Artık yarım saat ile 45-50 dakika gibi kısa sürelerde Zigana Dağı’na ulaşmak mümkün. Bu da Zigana’nın hem Trabzon’dan hem de Gümüşhane’den aynı kolaylıkla erişilebilir bir destinasyon haline geldiğini gösteriyor. Bundan sonraki süreçte önemli olan, bu avantajları nasıl değerlendireceğimizdir. Bölgeye ortak yatırımcılar çekerek turizm değerini nasıl artırabileceğimizi birlikte planlamalıyız. Ancak bu sürecin sadece toplantılarla sınırlı kalmaması, somut adımlarla desteklenmesi gerekiyor. Turizmde başarı için en önemli unsurlardan biri de samimiyettir. Bu işe gerçekten inanarak ve içtenlikle yaklaştığımızda bölge turizmi adına güçlü ve kalıcı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.